Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

A világ legvagányabb étterme: a The Rock Zanzibar

Nem kell messzire menni a friss halért, a teraszán ejtőzni pedig tökéletes.

 

A világon rengeteg olyan étterem vagy bár van, amely tengerpartra néz, és hangulatos ebédet vagy vacsorát ígér, de egy sem kínál olyan különleges környezetet, mint a Rock (Szikla) névre keresztelt zanzibári étkezde.

A hely a nevéhez illően egy tengerből kiálló sziklára épült az Unguja sziget dél-keleti részén, a Michamwi Pingwe-félszigetnél.

Rock étteremet meglátogatva két dologban biztosak lehetünk: a halat, illetve egyéb tengeri élőlényeket frissen fogják a környező Indiai-óceánból, a teraszára kiülve pedig egészen különleges élményben lesz részünk. A hét méter magas sziklára épült vendéglátóhely egyszerre 45 embert képes kiszolgálni.

Csak a megközelítés okozhat némi gondot.

Apály idején ugyan akár gyalog is el lehet oda sétálni, ám ilyenkor nem nyújt olyan szép látványt a hely. Az étterem tulajdonosa, azonban csónakkal gondoskodik a vendégek eljutásáról.

Zanzibár igazi turistaparadicsom.

Zanzibár Tanzániához tartozó szigetcsoport Afrika keleti partjainál. Mindössze két szigetből áll: Unguja és Pemba. Teljes területe 1651 négyzetkilométer (ez Vas megye területének a felével egyezik meg), lakossága 1,07 millió. Az Unguja szigeten fekvő

Zanzibár város régi központja a világörökség része. Zanzibár gazdasága főleg a fűszer termelésére és a turizmusra épül.

 

——————–
(Forrás: origo.hu, fotók: Shutterstock)

 

Kedvet kaptál Zanzibárhoz? Megértjük.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!

About the Author