Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

A legek légikikötője: a Szingapúr-Changi repülőtér

Comment are off

A Changi repülőtér Szingapúr legfontosabb reptere. Közel 100 légitársaság heti mintegy 6500 járata fordul meg itt. Az utasforgalmat tekintve Ázsia hatodik legforgalmasabb reptere. Számos extra szolgáltatással gondoskodnak itt az utasok kényelméről, többek között mozik, úszómedencék és orchideapark várja az átszállókat. Nem hiába választották meg háromszor is a világ legjobb repülőterének.

A repülőtér Szingapúr Changi városrészében, az üzleti központtól 17 km-re fekszik. Üzemeltetője a CAAS – Szingapúri Polgári Légiközlekedési Hatóság. Ausztrália és Európa között számos légitársaság gépe itt iktatja be átszálló csomópontját. A repteret 1981-ben nyitották meg, azóta is folyamatosan karbantartják, bővítik, emelik a szolgáltatás színvonalát. Közel 60 millió utas használja, ezzel Ázsia hatodik legforgalmasabb repülőtere. 80 különböző országba 300 úti cél felé lehet innét repülni.

A repülőtéri metróállomás 2002-ben nyílt meg, ezzel még könnyebbé téve a reptér és a város közötti utazást.

Újabb különlegességet jelentett, hogy 2004-ben, hat hónapos tesztelési periódus után a világon elsőként vezették be az automatizált check-int a repülőtéren, 2007 októberében pedig a Changi lett az első olyan repülőtér, ahol Airbus A380 típusú repülőgép kereskedelmi járatokat teljesített.

1995-ben az 1-es terminál tranzit részlegében a világon elsőként nyitottak meg reptéren belüli tetőtéri medencét, amely ma is töretlen sikereket arat az átszálló utasok körében.

Továbbá az 1-es terminálon 2008-ban megnyílt a világ első repülőtéren belüli pillangókertje, amely több, mint 1000 példánynak ad otthont. A valaha legtöbbet díjazott reptérré 2015 júniusában vált a Changi, amikor megkapta az ötszázadik “legjobb repülőtér” elismerést.

A még újabb, 4-es terminál 2017-ben nyílt meg, 16 millió utast képes kezelni egy évben, így a repülőtér összesített kapacitása évente 82 millió utas lett.

A Changi reptér nemcsak az utasok, de a lakosság számára is vonzó helyszínné vált, hiszen repülőjegy nélkül is látogatható.

forrás: airportal.hu

 

Psszt! Mielőtt kilépnél, használd ki a lehetőséget, és lesd meg ázsiai ajánlatainkat az azsianeked.com oldalunkon!

About the Author