Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

10 érdekes tény Indonéziából, amin meg fogsz lepődni!

Comment are off

Hoztunk Neked 10 érdekességet Indonéziából, amit az Utazómajom gyűjtött össze.

1. Rizs rendelés a McDonald’s-ban?
Indonézia azon kevés országok közé tartozik, ahol a Mekiben sült krumpli helyett rizst választhatsz a menühöz, vagy akár külön is.

2. Prepaid-áram.
Az országban sok épületben található egy kis doboz számlálóval és billentyűzettel. Ennek az a funkciója, hogy adott mennyiségű áramot tudsz venni – amint elfogy, venned kell egy feltöltőkártyát valamelyik boltban, majd a kód megadásával feltölti bizonyos összeggel.

3. Szleng!
Gondoltad volna, hogy kialakult egy szleng nyelv az eredeti indonéz Bahasa mellett? – ez a Bahasa Gaul. Ezeket főleg SMS küldéséhez, ill. chatelésre használják. Nagyon sok rövidítést és karaktert tartalmaz, amely mind valamit lerövidít.
Például egy mondat: KK mA4f sy gk b15a m45uk h4R1 1ni k4R3n4 5Akit

4. Szülinapra tojás és liszt?
Egyes indonéz területen a szülinaposhoz érkező vendégek nyers tojásokat vágnak köszöntésképpen az ünnepelt fejéhez, majd ezt leöntik liszttel is.

5. F és P!
A legtöbb ázsiainak problémája van az R-hang kiejtésével. Indonéziában ez a legkisebb probléma. Ők keverik az F és P-hangokat, így például könnyen mondanak a Facebook helyett Pesbook-ot. Ha nem érted meg őket, csak próbáld cserélni a betűket!

6. Vallás és esküvő.
A vallás nagyon nagy szerepet játszik az indonézek és általában az ázsiai emberek életében. Két különböző vallású ember nem is házasodhat, csak abban az esetben, ha az egyik áttér a másik vallásra.

7. Luwak-kávé.
A Musang egy Indonéziában élő apró állatka, ami a kávécserje édeskés ízű bogyós termését, a kávécseresznyét fogyasztja. Miután bekerült, majd távozott az állat szervezetéből, az ürülékéből kávét készítenek, ami a világ legdrágábbjai közé tartozik. “Kopi Luwak” néven szinte minden turistával teli helyen lehet vásárolni.

8. Barack Obama.
A korábbi amerikai elnök kisgyermek korában Indonéziában élt, amikor édesanyja egy indonéz olajmágnáshoz ment hozzá. Általános iskolába is ott járt, így minimálisan beszéli az indonéz nyelvet.

9. Ketchup vagy Ketjap?
Légy elővigyázatos, ha paradicsomszószt, azaz ketchupot rendelsz Indonéziában, mivel a kiejtésben hasonló Ketjap náluk szójaszószt jelent.

10. Névadás.
Balin tradíció az a névadási rendszer, hogy minden elsőszülött neve “Wayan” vagy “Gede”, a másodszülött a “Made” nevet kapja, a 3. pedig “Ketut” és így tovább.

forrás: utazómajom

Kedvet kaptál Indonéziához? Ez egy teljesen érthető reakció.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!

About the Author