Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

A gyönyörű Hạ Long-öböl

Más néven a “leszálló sárkány öble”. 

 

Képzeld el, hogy kb. 500 millió évvel ezelőtt még trópusi tenger borította ezt a vidéket, majd a tengerfenék a Himalája keletkezését előidéző kataklizma (a geológiában egy földtörténeti katasztrófát, például egy hirtelen megsemmisülést vagy rombolást jelent) idején került a felszínre és már vagy 20 millió éve trópusi időjárás formálja.


kép: shutterstock

Az öböl kb. 3.900 apró mészkősziget és szirt “hazája” – ezek közül 1.996-nak van neve. Ezért is hívják a “2.000 sziget öblének” is. Mintegy 40 szigeten élnek ma lakosok, de három nagy, mára már letűnt kultúra is élt itt. A legősibb nyomok kb. 10.000 évesek.

 


kép: shutterstock

 

A több mint 1.500 négyzetkilométert lefedő szigetvilág egy része (több mint 500 négyzetkilométer) nemzeti park és az UNESCO világörökségének része. Remek hely a több napos kirándulásokra. A minden kényelmet kiszolgáló kirándulóhajók mellett lehet önálló kishajókat is bérelni és akár hetekig is barangolni, nyaralni a szigetvilágban.


kép: shutterstock | A Lan Ha-öböl úszó falvai

A szigetek között úszó falvakban vagy hajó flottákon lakó halásztörzsek élete is izgalmas látnivaló. Több csodálatos cseppkőbarlang is látogatható. A környéken vannak az ország legnagyobb gyöngykagyló farmjai is. Cat Ba szigete is népszerű nyaralóhely.

 

forrás: vietnamiut

 

Kedvet kaptál Vietnámhoz? Ez egy teljesen érthető reakció.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!

About the Author