Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

Jó hír! December 1-jétől Bangkokban az éttermek tovább lehetnek nyitva

Comment are off

December 1-jétől Bangkokban az éttermek már este 11-ig szolgálhatnak fel alkoholt!

Eddig hivatalosan este 9-ig lehetett alkoholt fogyasztani, bár ez alól is voltak kivételek (a Khao San Roadon jóval tovább tartott a buli). Ugyanakkor az éjszakai szórakozóhelyek, bárok és nagy diszkók egyelőre zárva maradnak.

 

Egy újabb lépés a normalitás felé Thaiföldön: az éttermek már este 11.00-ig is nyitva lehetnek! 

 

Múlt héten még a kormányzati Covid bizottság (CCSA) november 26-ai ülésén született döntésnek örülhettünk, miszerint Thaiföld 2021. december 1-jétől eltörli az érkező turisták esetében a PCR tesztet, és helyette elegendő lesz egy gyorsteszt (ATK) elvégzése. Sajnos az új Covid-variáns miatt ezt egyelőre elhalasztják, pedig Thaiföld folyamatosan javuló számokat tudott felmutatni a fertőzés és a turisztikai mutatók esetén.

 

Két hetente tart kibővített ülést a CCSA a thai miniszterelnök vezetésével, amikor is fontosabb döntéseket szoktak meghozni. A november 26-ai szintén egy ilyen alkalom volt: áttekintették a november 1-jei nyitással kapcsolatos tapasztalatokat, és döntöttek a folytatásról. November 26-áig több mint 306 ezer kérelem érkezett a Thailand Pass rendszerben, amiből 242 ezer kérelmet már jóvá is hagytak, a többségét automatikusan. November 1-25. között összesen 104.065 utazó érkezett Thaiföldre, ezek közül mindössze 135 fő Covid tesztje volt pozitív (0.13%).

Ennek a kedvező eredménynek köszönhetően szerettek volna enyhíteni a belépési feltételeken, miszerint a december 1-jétől érkező turistáknak mindössze egy ATK tesztet (gyorstesztet) kell végezniük. Jelenleg az előírás egy darab PCR teszt, ami jóval drágább és időigényesebb. Azért is hozták ezt a döntést, mert az utasok számára jelentősen olcsóbb a gyorsteszt, és 15 perc múlva meg is kapják az eredményét – így tehát nem kell órákat várniuk a hotelszobában.

Amikor sor kerül az enyhítés bevezetésére, az első hivatalos tájékoztatás szerint továbbra is Test&Go csomagot kell foglalni a hotelnél (ebben a transzfer és a teszt fog szerepelni), de az első éjszaka szobafoglalás már nem kötelező.

Másik fontos változás lesz, hogy a Sandbox rendszerben is csökkentik a kötelezően eltöltendő napok számát 5-re (ez korábban 7 nap volt). Vélhetően ez kevesebb vendéget fog érinteni, hiszen az érkezők többsége a jóval rugalmasabb Test&Go rendszert használta.

 

Aggodalomra semmi ok!

A thai kormányzat nem akarja lezárni a határokat. Mindössze az érintett afrikai országokból érkezők számára tiltották meg a beutazást (Botswana, Dél-Afrika, Lesotho, Malawi, Mozambik, Namíbia, Szváziföld, Zimbabwe), valamint a többi afrikai országból beutazni kívánókat 14 napos karanténra kötelezik.

 

Psszt! Mielőtt kilépnél, használd ki a lehetőséget, és lesd meg Thaiföld-ajánlatainkat az azsianeked.com oldalunkon!

About the Author