Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

BALI – Nusa Penida úti tippek a látogatáshoz

A gyönyörű, egzotikus Nusa Penida-sziget mindössze 25 kilométerre fekszik Balitól, Indonézia leghíresebb turisztikai célpontjától.

Ez egy sokkal kisebb sziget, mint Bali, de az egész Bali tartomány legelképesztőbb tájai közé tartozik. A szigetet egynapos kirándulással is meg lehet látogatni Baliról (ugyanaznap vissza), de érdemes több napot is eltöltened itt, hogy minél több szépségét fedezhesd fel.


fotó: shutterstock

 

Hol van Nusa Penida?

Nusa Penida egy kis sziget, amely Indonéziában, Balitól 25 kilométerre délkeletre található. Penida mellett két kis szomszédos sziget ül, Nusa Lembongan és Nusa Ceningan, de festői sziklákról nyíló kilátása és lenyűgöző strandjai miatt a három sziget közül ez lett a leghíresebb.

 

A legjobb látnivalók Nusa Penidán

A Kelingking-szikla

A Kelingking-szikla nem csak Nusa Penida, hanem valószínűleg egész Bali leghíresebb látványossága.


fotók: shutterstock

Ez egy hihetetlen “T-Rex állkapocs” alakú szikla, amely az óceán fölé magasodik, és tökéletes türkizkék víz csobog körülötte. Amikor először nézel át a szikla peremén, és meglátod ezt a kilátást, örökre bevésődik az emlékezetedbe.

 

Broken Beach

A legtöbb Nusa Penidára látogatónak az első megállója a Broken Beach. Ez egy szinte teljes szabályos kör alakú, a sziklában kialakított öböl, épségben megmaradt boltívvel kiegészítve.


fotó: shutterstock

Ez a terület egyben a manta ráják egyik népszerű tartózkodási helye is, így nagy valószínűséggel láthatsz majd néhányat a közelben lebegni a tengerben.

 

Kristály-öböl

Nusa Penida nyugati oldalán található egyik népszerű hely a Kristály-öböl (angolul: Crystal Bay). Kiváló hely a kikapcsolódáshoz: relaxálhatsz, napozhatsz, de a számos étel- és italbódénak köszönhetően akár egy kis könnyed szórakozás is szóba jöhet.


fotó: shutterstock

Ha valami izgalmasabbra vágysz, akkor bérelhetsz búvárfelszerelést is. Azt is érdemes tudnod, hogy ez a hely kecsegtet az egyik legszebb naplemente látványával a szigeten.

 

Banah Cliff Point

A Banah Cliff Point-nál a sziklák mentén fél tucat különböző kilátópont van – minden egyes kilátóponton egészen a szikla széléig sétálhatsz, ahol lenézhetsz a összecsapó hullámokra.


fotó: shutterstock

Ezekről a sziklákról az óceánon úszkáló apró manta rájákat, motorcsónakokat láthatsz, valamint a híres Banah-sziklát is.

forrás: hellovilagvlog

 

Kedvet kaptál Indonéziához? Megértjük.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!

About the Author