Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

Seychelle-szigetek: 8 nevezetesség, amit látnod kell

A Seychelle-szigetekről sokaknak egy trópusi, luxusnászút jut az eszébe, pedig ennél sokkal többet nyújt. Mutatunk most 8 szuper érvet a szigetcsoport mellett.

Port Glaud-vízesés
Port Glaud a Seychelle-szigetek egyik sznorkelparadicsoma és egyben egy csodálatos vízesés rejtekhelye.


fotó: datingscout | unsplash

A vízesés medencéjét nagy gránit sziklák veszik körül, amely kiváló helyszín piknikezéshez is. Érdemes vezetővel érkezni, némi kis borravalóért a helyiek szívesen eligazítanak.

 

Seychelle-szigeteki karnevál
A Seychelle-szigetek karneválja viszonylag új keletű, alig évtizedes múltra tekinthet vissza. Napjainkban a szigetország egyik legjobban várt, sokak által kedvelt eseménye. A háromnapos karnevál áprilisban kerül megrendezésre és életre szóló élményekkel kecsegtet.


fotó: shutterstock

 

Látogatás a Takamaka lepárlóüzemben 
Port Glaud a Seychelle-szigetek egyik sznorkelparadicsoma és egyben egy csodálatos vízesés rejtekhelye.


fotó: shutterstock

A Seychelle-szigetek kedvelt itala a rum. Különösen jó minőségben állítják elő és a turistáknak köszönhetően fogy is belőle rendesen. A szeszfőzdében tett látogatás során megismerkedhetünk a legendás ital készítésének fortélyaival, persze kóstolásra is bőven nyílik lehetőség. A főzde étterme ráadásul a Seychelle-szigetek egyik legjobbja. Fantasztikus, rum által ihletett ételekkel és különleges koktélokkal várja a látogatókat..

 

Sziklamászás (nem csak kalandvágyóknak)
A Seychelle-szigetek egyik legjobb üdülőhelyének közelében, az ötcsillagos Constance Ephelia mellett kiváló mászóhelyek várják az adrenalin-függőket. Mahén mászható meg a szigetcsoport legmagasabb hegye a Morne Seychellois-hegy (905 méter), amelyet a róla elnevezett nemzeti parkban több útvonalon lehet megközelíteni. A magaslatról lélegzetelállító kilátásban lehet részünk..


fotó: shutterstock

 

Praslin-sziget – Vallée de Mai
A Vallée de Mai szépségét megismerve érthetővé válik, hogy sokan Praslint tekintik az édenkertnek. Az érintetlen, természetes esőerdő az UNESCO Világörökség része.


fotó: shutterstock

A Vallée de Mai híres a csak itt termő Coco De Merről (tengerikókusz), a világ legnagyobb dióféléjéről is. Nem szabad kihagyni!

Anse Lazio


forrás: shutterstock

A Seychelle-szigeteki Anse Lazio gyakran megjelenik a világ legnépszerűbb strandjainak listáján. Ami nem véletlen, van valami lenyűgöző ebben a varázslatos a strandban. Bár igen népszerű, soha nem érezni túlzsúfoltnak.

 

Seychelle-szigeteki golfparadicsom

fotó: shutterstock

 

A Constance Lémuria Hotel díjnyertes, 18 lyukú bajnoki golfpályája egyszerűen lenyűgöző! A játékosok komolyabb kihívást jelentő pályának tekintik, a hátsó kilenc lyuk állítólag különösen nehéz. Érdemes azonban végigjátszani, lenyűgöző látványban lesz részünk. A pályára előzetesen be kell jelentkezni.

 

La Digue – Eagle’s Nest
A Seychelle-szigetekhez tartozó La Digue legmagasabb pontja az Eagle’s Nest. A 333 méter magas hegyet kora este érdemes megmászni, ilyenkor merülhetünk el a magával ragadó naplemente szépségében. A hegyen van egy kis étterem is, ahol egyszerű, de friss és finom kreol ételeket szolgálnak fel.


fotó: shutterstock

 

forrás: otptravel
Kedvet kaptál egy Seychelle-szigeteki úthoz? Megértjük.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!
About the Author