Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

TOP8 látnivaló Délkelet-Ázsiában

Comment are off

Vannak helyek a világon, amelyeket kár kihagyni. Lássuk, milyen elbűvölő helyeket tartogat Délkelet-Ázsia, Neked!

 

8. Angkor templomjai, Kambodzsa

A kambodzsai Siem Reap városától autóval 20 percre északra találhatók Angkor romjai. A félelmetes birodalom szíve volt Angkor, több mint 200 négyzetkilométeren fekszik. A 20. században tisztították meg az őserdőtől, s ezen több száz templom és szentély állt – közöttük a világ legnagyobb vallási célú épülete, az Angkorvat. A 9. és 15. század között jegyzett Khmer Birodalom fővárosának hatszázezer – egymillió lakója is lehetett a birodalom fénykorában – több, mint a világ bármely korabeli európai városának. 1992-ben az Unesco a világörökség részévé nyilvánította.

fotó: shutterstock.com

 

7. Pura Lempuyang –  A “Mennyország kapuja”, Indonézia

Pura Lempuyang, közismertebb nevén a “Mennyország kapuja” Bali egyik legrégebbi hindu temploma. A Lempuyang-hegységben 1.175 méter magasan fekszik, 1.700 meredek lépcső vezet fel a szent helyre, ahonnan gyönyörű kilátás tárul majd eléd a környező tájra és a 3.031 méter magas Agung tűzhányóra, amely utoljára 2018. június 29-én tört ki.
A Világörökség részeként nyilvántartott műemlék együttes területén csak fedett vállal lehet közlekedni, csók vagy egyéb más intim testi kapcsolat tilos. A legjobb fotókat kora reggel vagy késő este készítheted, amikor még tömegesen nem látogatott a templom.

fotó: shutterstock.com

 

6. Tubbataha-zátony, Fülöp-szigetek

Ha az Édenkert víz alatt lett volna, valószínűleg úgy nézett volna ki, mint a Tubbataha-zátony. Puerto Princesa városától 158 kilométerre délkeletre található, a Palawan szigeten. Kezdő és profi búvárok paradicsoma, hisz a Tubbataha-korall fal számos hal- és növényfaj otthona (például teknősök, angolnák, bohóc halak, oroszlánhalak). Tubbataha menedékül szolgál a vándorló szula, fregatt madaraknak és cséreknek. Mindent összevetve több ezer faj él itt – sokan már kihalófélben. A terület a világörökség része.

fotó: shutterstock.com

 

5. Changi repülőtér, Szingapúr

A Changi repülőtér Szingapúr legfontosabb reptere. Közel 100 légitársaság heti mintegy 6500 járata fordul meg itt. Az utasforgalmat tekintve Ázsia hatodik legforgalmasabb reptere. Számos extra szolgáltatással gondoskodnak itt az utasok kényelméről, többek között mozik, úszómedencék és orchideapark várja az átszállókat. Nem hiába választották meg háromszor is a világ legjobb repülőterének. A repteret 1981-ben nyitották meg, azóta is folyamatosan karbantartják, bővítik, emelik a szolgáltatás színvonalát. Közel 60 millió utas használja, ezzel Ázsia hatodik legforgalmasabb repülőtere. 80 különböző országba 300 úti cél felé lehet innét repülni. Külön cikkünket ide kattintva olvashatod el.

fotó: shutterstock.com

 

4. Sigiriya, Srí Lanka

Az ősi sziklavár Srí Lanka középső tartományában lévő Dambulla város közelében található. A név egy történelmi és régészeti helyszínt jelöl, amelynek legmarkánsabb jellemzője a monumentális, mintegy 200 méter magas szikla. Az ősi Srí Lanka-i krónika, a Csúlavamsza szerint ezt a helyszínt választotta új fővárosa helyszínéül Kásjapa király (477 – 495). Palotáját az itt található szikla tetejére építtette, és a szikla falaira színes freskókat rajzoltatott. A sziklán felfelé vezető út mintegy félénél, egy kisebb alapterületű, vízszintes szirten kaput emeltetett, amely egy hatalmas oroszlánt formáz. A hely erről az építményről kapta a nevét. A fővárost és a királyi palotát a király halála után elhagyták, és a 14. századig buddhista kolostorként működött. Szigirija ma UNESCO világörökségi helyszín, az ősi várostervezés egyik legépebben fennmaradt példája.

fotó: shutterstock.com

 

3. Bangkok vásár-negyed, Thaiföld

A forgalmi torlódások és káosz mögött, Bangkok valójában a legturista-barátabb város Ázsiában. Ez Thaiföld fővárosa, bőséges látnivalót és vásárlási lehetőséget nyújt. Sukhumvit városrészben rengeteg ruha- és ékszerüzletet, valamint művészeti cikkek tömkelegét találjuk. Minden turista számára van itt valami érdekes – alkudni szinte kötelező.

fotó: shutterstock.com

 

2. Petronas Tornyok, Malajzia

Kuala Lampurban nem lehet eltéveszteni a felhőkarcolókat, hisz a világváros központjában épült ikertorony óriás a modern világ egyik csodája. Versenypálya, bevásárlóközpont és irodakomplexum épült köré. A világ legmagasabb ikertornyai – 452 méter magasságúak. Acél- és üveghomlokzattal tervezték, hogy megőrizze a muszlim hagyományokat. A szerkezet a világ legmélyebbre süllyesztett alapjával rendelkezik, 120 méter mélyen.

fotó: shutterstock.com

 

1. Hạ Long-öböl, Vietnám

Hivatalos adatok szerint 1.969 mészkőszikla emelkedik ki a vízből, amelyek többsége lakatlan sziget vagy szirt, nagy része több száz méter magas. A mészkősík, amin az öböl található, süllyed. 1994-ben az UNESCO természeti világörökségi helyszíneinek listájára került. A Vịnh Hạ Long név jelentése: „az alámerülő sárkány öble”. A legenda szerint az öböl a tengerhez közeli hegyekben élő sárkány közreműködésével jött létre. Amikor a sárkány a parthoz szaladt, farkával mély barázdákat húzott a földbe, amit – miután a sárkány a vízbe merült – elárasztott a tenger. A legnagyobb, 354 km² alapterületű Cát Bà szigeten kb. 12.000 szigetlakó lakik, akik főként halászatból, osztrigatenyésztésből és a növekvő turizmusból élnek. Legmagasabb pontja 330 méter.

fotó: shutterstock.com

 

Kedvet kaptál egy ázsiai úthoz? Megértjük.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!

forrás: erdekesvilag.hu | wikipedia

About the Author