Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

Megvan a vietnámi újranyitás dátuma

Comment are off

Biztosan nagyon vártál már egy jó hírre Ázsiából – jelentjük, megérkezett!

A vietnámi kormány ugyanis elfogadta a Kulturális, Sport- és Idegenforgalmi Minisztérium javaslatát, amely szerint az ország újranyitásának napja:

2022. március 15.

Vietnám 2020. március 22-én zárta le a határait a külföldi turisták előtt, a COVID-19 világjárványra hivatkozva. Az Általános Statisztikai Hivatal adatai szerint a Vietnámba érkező külföldiek száma tavaly 157 ezerre csökkent, szemben a 2019-es 18 millióval. Az óriási visszaesés komoly gazdasági károkat okozott a turizmusra jelentősen támaszkodó országban. 2019-ben a teljes GDP 10%-át tette ki a turizmus.

A márciusban nyitó Vietnámban jelenleg a közel 100 milliós lakosság 77 százalékát oltották be.

A tervek szerint március 15-től a teljesen beoltott, vagy a koronavírus betegségen átesett turistákat várják teszt nélkül, a többieknek 24 órán belüli antigén vagy 72 órán belüli negatív PCR tesztre lesz szükségük, továbbá érkezéskor egy újabb tesztet végeznek, amely eredményéig 1 napig karanténba kell vonulni. (Egyes források szerint az oltottak esetében is szükséges a teszt.)

forrás: Utazómajom

Psszt! Mielőtt kilépnél, használd ki a lehetőséget, és lesd meg vietnámi ajánlatainkat már 257.000 Ft/fő ártól az azsianeked.com oldalunkon!

About the Author