Ajánlatot kérek!

Legkedvezőbb induló ár:268.000 Ft/fő

A kalkulált ár tartalmazza

 • Budapest – Amman retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel
 • Utazás prémium (nem fapados!) légitársaságokkal, legalább 20 kg feladott poggyásszal, étkezésekkel, jó átszállási idővel
 • A helyszínek közötti utazások költségeit
 • Igényes szállások az állomások legszebb részein

Amire számíthatsz

 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami a szervezéssel jár
 • Segítünk az útvonal és a helyszínek ideális sorrendjének megtervezésében
 • Segítünk a teljes utazás foglalásában (szállásokat, repülőjegyeket és a programokat is beleértve)
 • Személyesen átbeszéljük az utazás minden részletét, és az igényeiteknek megfelelően alakítjuk ki a végleges tervet
 • A legszuperebb ár-érték arányú jól bevált szálláslehetőségeket fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel
 • Jól megtervezett és felépített, élménydús utazási javaslatot állítunk össze, majd személyre szabjuk
 • Tanácsaink és helyismeretünknek köszönhetően a kint tartózkodás alatt is jelentős összeget tudunk Nektek megtakarítani
 • Részletes programajánlatot, útleírást és számtalan hasznos tippet, térképet, információt adunk, ezzel maximalizálva az élményt és minimalizálva a nem várt helyzetekből fakadó kellemetlenségeket
 • A foglalások után vagy akár az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

 

Utazóink a szolgáltatásainkat és a segítségünkkel szervezett utakat 5/5-re értékelték. Már több mint 200 vélemény és beszámoló olvasható a Facebook oldalunkon ide kattintva.

Az időjárásról: Jordániában nem nagyon van csapadék, de a hűvösebb évszak decembertől márciusig tart, ezért a leginkább ajánlott utazási időszak áprilistól novemberig terjed. A különböző területek részletes időjárásához kattints ide!

Szállásképekért és a környékbeli látnivalókért látogass el ide a képgalériába!

 

Amman: A Jordán Királyság északi részén fekvő rendkívül komoly történelmi múltra visszatekintő főváros, Amman egykor Philadelphia néven volt ismert. Az óvárosban több jelentős műemlék látható, többek között egy 5000 fős római kori színház, vagy a citadella, de innen pár tíz kilométerre található az ókori Jerash városa, és a Holt-tenger is. Mind a városban, mind a környéken annyi a látnivaló, hogy Amman kihagyhatatlan állomása minden jordán utazásnak.

Holt-tenger: A Világ legmélyebb pontja, és legsósabb “tengere” a Jordánia és Izrael között elhelyezkedő Holt-tenger. A Holt-tenger valójában egy nagyon magas sótartalmú tó, melyet a Jordán folyó táplál, de mivel a tó szintje kb. 400 méterrel van a tengerszint alatt, nincs hová tovább folynia. Ebből következően ahogy a víz párolog, egyre magasabb a só koncentrációja, és emiatt lett a világ legsósabb állóvize. A víz (és az itt található iszap) kiemelkedően magas ásványi anyag tartalma miatt gyógyhatású, így kiválóan alkalmas reumatikus- vagy légúti bántalmak, valamint ízületi- és bőrproblémák kezelésére. Akár csak az élmény, akár az egészség megőrzés miatt látogat ide az ember, mindenképp feledhetetlen élmény.

Wadi Musa (Petra): Amman-tól délre helyezkedik el Wadi Musa városa, innen pár kilométerre található Jordánia legkülönlegesebb látványossága, az ókori Petra városának romjai. A vörös sziklafalból kivájt és különleges építészeti eljárásokkal a sziklába vésett épületek, sírkamrák sora a Világ 7 csodájának egyike, 1985 óta az UNESCO világörökség része. Petra városát a nabateusok i.e. 5. század környékén építették, eredetileg temetkezési helynek használták, majd több évszázadon át az ókori világ egyik kiemelkedő kereskedelmi központja lett.

Aqaba: Jordánia déli csücskében található Aqaba, ahonnan nem csak a világhírű vörös sivatagot a Wadi Rum-ot látogathatjuk meg (innen indult útjára Arábiai Lawrence), hanem itt található a tengerparti pihenésre, sznorkerezésre vagy búvárkodásra is kiválóan alkalmas Vörös-tenger jordán partszakasza is. Wadi Rum, a Rum folyó kiszáradt völgye sokak szerint a világ egyik legszebb sivataga, vörös homokjával, magasba meredő óriási szikláival (nem is beszélve a milliónyi csillaggal ékesített éjszakai égboltról) felejthetetlen élmény minden ide látogatónak.

 

 

Ajánlatot kérek!

Ár: 268.000 Ft-tól repjegyekkel