Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg
Ajánlatot kérek!

A bizonytalan beutazási helyzetre való tekintettel 2022. januárjától javasoljuk az ajánlatkérést a térségbe, így kérlek ezt vedd figyelembe ajánlatkérésnél!

2 utazó esetében a legkedvezőbb induló ár 289.000 Ft/fő

Ha Délkelet-Ázsia, a legtöbb embernek Thaiföld, a mosoly országa jut először az eszébe, mely rendkívül népszerű úticél, nem hiába: legyen szó tengerparti pihenésről, városnézésről, természeti látnivalókról, Thaiföld ezekben mind bővelkedik és mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb helyszíneket és programokat a segítségünkkel.

A sokarcú Malajzia rendkívül népszerű úticél, nem hiába: legyen szó tengerparti pihenésről, városnézésről, természeti látnivalókról, Malajzia ezekben mind bővelkedik és mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb helyszíneket és programokat a segítségünkkel.

Malajzia és Thaiföld időjárása – mikor érdemes utazni?

Malajziában az egyenlítő közelsége miatt nagyon magas a páratartalom és az átlaghőmérséklet 28-30 fok körül mozog egész évben. Két évszak váltja egymást, a száraz és az esős évszak. Malajziában, azon belül is Langkawin a csapadékos évszak átlagosan áprilistól októberig tart, ezért az ajánlott utazási időszak novembertől áprilisig terjed. Kuala Lumpur, a maláj főváros pedig egész évben látogatható.

Thaiföldön belül az útvonalnál szereplő helyszíneken nagyobb mennyiségű csapadék általában nyáron hullik, ezért a leginkább ajánlott utazási időszak október végétől április végéig tart. A hőmérséklet egész évben kiegyensúlyozott, azaz 30-35 fokra számíthatunk nappal, este pedig 21-25 fokig hűl csak le a hőmérséklet, míg a tenger hőmérséklete egész évben 28-30 fok körül alakul.

Malajzia és Thaiföld 13 nap – A kalkulált ár tartalmazza

 • Budapest/Kuala Lumpur retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel
 • Kuala Lumpur/Langkawi retúr repülőjegy adókkal, illetékkel
 • Utazás prémium légitársaságokkal, étkezésekkel, feladott csomagokkal
 • Langkawi/Koh Lipe retúr hajójegy
 • Kuala Lumpurban 3 csillagos központi hotelben összesen 2 éjszaka reggelis ellátással (hosszabbítható)
 • Koh Lipen 3 csillagos hotelben összesen 3 éjszaka önellátással
 • Langkawin 3 csillagos szállodában összesen 5 éjszaka reggelis ellátással (hosszabbítható)
 • felár ellenében magasabb kategóriájú szálloda kérhető mindkét helyszínen
 • Számos fantasztikus fakultatív program, ami szabadon választható

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Fakultatív programlehetőségek Malajziában és Thaiföldön

Adunk tippeket és javaslatokat, milyen programokon érdemes részt vennetek. Néhány fő programlehetőség, amiben gondolkodni tudtok, Bangkok esetében igény esetén magyar nyelvű idegenvezetéssel:

 • Kuala Lumpuri városnézés
 • Batu barlangok
 • Petronas ikertornyok
 • hajókirándulások ( Mangrove túra, Koh Lipe körüli hajókirándulások)
 • Sky Bridge és Cable Car
 • búvárkodás

A transzferhez fogunk ajánlani megbízható és jól bevált kontaktot.

Miért érdemes az Ázsia Neked segítségével utaznotok Malajziába és Thaiföldre?

 • Az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

A tanácsadói munkadíjunk

Az előbbiekben felsoroltak segítségével tudjuk biztosítani, hogy minőségi, jól szervezett utazáson tudjatok részt venni, az ott eltöltött időt ideálisan ki tudjátok használni és mindezt a legkedvezőbb elérhető árakon meg tudjátok valósítani.

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 12%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

A velünk utazók élménybeszámolói 

Az Ázsia Neked 2017-es fennállása óta több száz elégedett véleményt kaptunk a segítségünkkel szervezett utazásokról, a legfrissebbek itt lapozhatóak:

Kövess minket Facebookon! 

facebook

Kerékgyártó Zsófia – Malajzia & Thaiföld specialista

Ragyogó napfényes októberi nap volt, amikor 2014 őszén életemben először megérkeztem Ázsiába, azon belül is Bangkokba tele izgalommal, hogy mi vár rám a világ ezen új szegletében. Maga Thaiföld és Kambodzsa az alatt a két hét alatt, amit kint töltöttem olyannyira elvarázsolt, hogy azóta is rendszeresen keresem fel ezeket az országokat, de mellette más új ázsiai desztinációkat is, ahogy a szabadidőm engedi. Utazásaim során rengeteget tanultam és tanulok a kinti emberektől a keleti kultúráról és a hétköznapi életről, az új országok felfedezése pedig már a lételememmé vált. Lassan több mint 60 országgal és több száz repülőúttal a hátam mögött fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az utazásaim alatt megszerzett tapasztalataimat szeretném továbbadni másoknak is, akik esetleg félve indulnának el egy ilyen összetettebb, távoli úticélra, mint Ázsia. Dolgoztam már utazási irodában is, de amikor először hallottam Bencéről és az Amerika Neked oldaláról, egyből tudtam, hogy vele kell együttműködnöm, mert a tanácsadást egy remek megoldásnak tartom.

További információk Malajziáról és Thaiföldről

Általános információk

 • Kuala Lumpur, a méltán híres maláj főváros számos látnivalóval várja az odalátogatókat. A „Petronas Twin-Towers” és a „KL Tower” mellett igazán sok gyönyörű épületet látni városszerte. A nagy, csillogó bevásárlóközpontok és templomok mellett a város népessége is igen sokszínű. A beszélt nyelveket tekintve a maláj, az angol, és a kínai a legnépszerűbb. A külvárosban található a „Batu Cave” egy turisták által közkedvelt hindu szent hely, amely az elmúlt években a majmok otthona is lett, ezért a látogatóknak érdemes odafigyelni az értéktárgyaikra, mivel a kis tolvajok igen leleményesek tudnak lenni.
 • Langkawi szigetcsoport Malajzia északnyugati részén, az Andamán-tengerben, a Maláj-félszigettől kb. 30 km-re nyugatra helyezkedik el, közel Thaiföld délnyugati határvonalához. Élvezzétek itt a gyönyörű finom homokos tengerpartot és a türkizkék Andamán tengert, de ha egy igazán különleges élményre vágytok, menjetek fel a Langkawi Sky Bridge-re, amely elnyerte például a világ leglátványosabb gyalogos hídja címet. Ha pedig kalandokra vágytok, akkor béreljetek robogót és fedezzétek fel a kis szigetet, vagy vegyetek részt akár egy mangrove erdő kiránduláson.
 • Koh Lipe a legdélebbi szigete Thaiföldnek, mely 60 km-re található a szárazföldtől. Koh Lipe-ről számos környező szigetre indulnak napi rendszerességgel túrák, továbbá itt található a Tarutao Nemzeti Park is, melyet mindenképp érdemes meglátogatni. Koh Lipe az Adang Archipelago szigetcsoport egyetlen lakott sziegete.
 • Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, csodálatos tengerpartokkal és lenyűgöző tengeri élővilággal rendelkezik. Kiemelkedő búvárkodási l

Utazási tudnivalók

Malajziában és Thaiföldön egész évben kiegyensúlyozott a hőmérséklet, mely napközben 28-30 fok körül alakul, és két évszak váltogatja egymást, az esős és a száraz évszak. Mint Ázsiában általában, Malajziában és Thaiföldön is célszerű az alapvető higiéniás elővigyázatosság és körültekintés. A csapvíz, valamint az ismeretlen eredetű jégkockák fogyasztását kerülni kell.

COVID információk

 • Egyelőre nincs pontos információnk arról, hogy mikortól lehet turistaként újra Malajziába utazni, így legkorábban 2022-ben javasoljuk a térségbe való utazást.
 • Ugyan júliustól karantén nélkül csak Phuket-re lehet majd beutazni Thaiföldön belül az oltott turistáknak, de októbertől tervezik más térségek megnyitását is. Phuketet követik majd a környező területek (Phangnga, Phi Phi, Krabi), a Thai-öböl szigetei közül Koh Samui, a nagyobb városok közül Pattaya és Chiang Mai, emellett Bangkok megnyitása a terv. Amennyiben a többi térséget is terv szerint megnyitják októberben, bármelyik helyszínre érkezhetnénk majd, de érdemes figyelembe venni, hogy az előírás az érkezési helyszínt (szigetet vagy várost), 7 napig nem lehet elhagyni. Ez az egy hét is komoly engedmény ahhoz képest, hogy júliustól 14 napig Phuket-en kell maradnunk, pláne hogy eddig a 10 napos karantén alatt a szálloda területét sem lehetett elhagyni. Ezzel szemben novemberben már érkezésünk után szabadon, karantén nélkül fedezhetjük fel Phuket szigetét, majd az első 7 napot követően átutazhatunk Thaiföld más területeire is, ez a jelenleg hivatalosan is elfogadott terv. Phuket-re novembertől biztosan gond nélkül be lehet majd utazni (ha megfelelünk a feltételeknek), hogy a többi terület hogy és mikor nyit majd meg ténylegesen, azt pontosan most még nem tudni (minden a júliusi próba projekttől és az ország oltási programjától függ). Ha a 2021/2022 szezonban valaki Thaiföldre utazna, Mi leghamarabb 2021 novemberi indulást javaslunk, érdemes előre foglalni (most még jó jegyeket és szállásokat lehet kifogni), de a fent leírtak miatt csak phuketi érkezést javaslunk.

Érdekességek

 • Batu barlangok: A Batu barlangok egy mészkő hegyben találhatóak Kuala Lumpurhoz közel. Ez az egyik legnépszerűbb hindu szentély, melyhez 272 lépcsőn juthatunk fel.
 • Petronas ikertornyok: A főváros elsőszámú jelképévé vált az építtető kőolajtársaság nevét viselő 452 méter magas felhőkarcoló. A világ legmagasabb épülete volt 2003-ig aszerint a ranglista alapján, amely a magasságot a főbejárat és a strukturális tetőpont különbségében határozza meg.
 • Thean Hou Temple: Ha a Thean Hou-templomot meglátjuk, olyan érzésünk támad, mintha egy aprócska Kínába cseppentünk volna bele Kuala Lumpurban, ugyanis ez az egyik legnagyobb kínai templom Délkelet-Ázsiában.
 • Mangrove túra: egy hajós túra keretei között megnézitek a szigetet körülölelő mangrove erdőket és egyéb látnivalókat. Az út során érintitek például a Kilim Geoforset Parkot, amely az UNESCO Geopark címet is elnyerte geológiai különlegességeinek köszönhetően.
 • Sky Bridge és Cable Car: Ez az egyik leglátványosabb gyalogos híd a világon. A 125 méter hosszú hidat egyetlen 87 méter magas ferde oszlop tartja 8 kábel segítségével, ahova a világ leghosszabb fesztávú felvonójával lehet feljutni. A hídon két kilátó található, ahonnan a környező dzsungelre és tengerpartra egyaránt páratlan látvány tárul elénk.

Repülőút hossza

A repülési idő 2 x 2-11 óra a légitársaság függvényében: Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines.

Időeltolódás

Az időeltolódás Malajziában +6 óra nyáron, +7 óra télen, míg Thaiföldön +5 óra nyáron, +6 óra télen.

Pénzneme

 • Malajzia hivatalos pénzneme a ringgit (MYR), 1 ringgit kb. 70 HUF. Pénzváltási lehetőség a turisták által gyakran látogatott helyek közelében általában könnyen található, USD-t vagy EUR-t érdemes magunkkal vinni.
 • Thaiföld hivatalos pénzneme a Thai Baht, 1 THB kb. 9.5-10 HUF. Pénzváltási lehetőség a turisták által gyakran látogatott helyek közelében általában könnyen található, USD-t vagy EUR-t érdemes magunkkal vinni, de nagyobb 50-100-as címleteket, mert a kisebb címletű valutáknál kisebb az átváltási árfolyam. Javasoljuk a hivatalos pénzváltók használatát!

Konnektor átalakító

 • G típust használnak Malajziában.
 • A, B, C típust használnak Thaiföldön. A régi csatlakozók A típusúak, a modernebbek a B és C egy kombinációjának felelnek meg. Az amerikai A és B ill. az európai C típusú csatlakozót is be lehet dugni a legtöbb aljzatba. Ha elfelejtenénk itthonról vinni, a kinti 7-Eleven üzletekben is tudunk átalakítót vásárolni.

Vízum

 • Magyar állampolgárok legfeljebb 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak Malajzia területén. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél, a vissza/tovább utazásra szóló repülőjegy és a határátkelőhelyeken elérhető ún. Arrival/Departure Card nyomtatvány kitöltése.
 • Magyarországról Thaiföldre jelenleg a Thaiföldi Királyság budapesti Nagykövetségén kell vízumot igényelnie előre annak, aki 2021-ben szeretne a térségbe utazni, de ha visszaáll a régi rend, akkor nem kell előre vízumot igényelnünk, érkezéskor (a reptéren) kapunk egy 30 nap tartózkodásra jogosító „Visa on arrival” típusú vízumot. A repülőn, vagy a reptéren fogunk kapni egy nyomtatványt, amire a személyes adataink mellett fel kell tüntetnünk a repülőnk járatszámát és a thaiföldi szállásunkat címmel együtt (több thaiföldi szállás esetén a legelsőt). Az Arrival cardot le kell adni a repülőtéren, míg a Departure cardot meg kell őrizni, amíg el nem hagyjuk az országot. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél.

Oltás

Nincsen kötelező oltás, ajánlott oltások: hastífusz, Hepatitis A és B, Diftéria-tetanusz.

Árak

Mind Kuala Lumpurban, mind a tengerparti helyszíneken (Langkawi és Koh Lipe) hasonló árakkal találkozhatunk, mint Magyarországon mind a boltokban, mind az éttermekben.

Biztonság

A közbiztonság jó Malajzián és Thaiföldön belül mindenhol.
Ajánlatot kérek!

Ár: 289.000 Ft-tól repjegyekkel