Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

Bangkok & Burma – 11 nap

 • Bangkok
 • Mandalay
 • Mingun & Amarapura
 • Inwa
 • Bagan
 • Yangon (Rangun)
 • Ajánlatot kérek!
  549.000 Ft-tól repjegyekkel

  Bangkok & Burma – 15 nap

 • Bangkok
 • Mandalay
 • Mingun, Inwa & Amarapura
 • Bagan
 • Ngapali beach
 • Yangon (Rangun)
 • Ajánlatot kérek!
  639.000 Ft-tól repjegyekkel

  Általános információk

  Thaiföld fővárosa Bangkok igazi nagyváros a maga 10 milliós lakosságával, felhőkarcolókkal és fényűző bevásárló centrumokkal a központjában. Viszont varázslatos, pici sikátorok ezreit fedezhetjük fel a város számos kevésbé fejlett negyedében, magunkba szívva Ázsia valódi szépségét és varázslatos világát. A Khao San Road a legismertebb utca a turisták körében, a közelben sok-sok látnivalóval, fantasztikus utcai ételekkel és különleges szuvenírekkel.

  Utazási tudnivalók

  Thaiföldön és Burmában egész évben kiegyensúlyozott a hőmérséklet, mely napközben 30-35 fok körül alakul, és két évszak váltogatja egymást, az esős és a száraz évszak. Mint Ázsiában általában, Thaiföldön és Burmában is célszerű az alapvető higiéniás elővigyázatosság és körültekintés. A csapvíz, valamint az ismeretlen eredetű jégkockák fogyasztását kerülni kell.

  COVID információk

  Egyelőre nincs pontos információnk arról, hogy mikortól lehet turistaként újra Burmába utazni, így legkorábban 2022-ben javasoljuk a térségbe való utazást.

  Repülőút hossza

  A repülési idő Burmába 2 x 2-10 óra a légitársaság függvényében: Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines.

  Időeltolódás

  Az időeltolódás Thaiföldön és Burmában +5 óra nyáron, +6 óra télen.

  Pénzneme

  Thaiföld hivatalos pénzneme a Thai Baht, 1 THB kb. 9.5-10 HUF, míg Burmában USD-vel tudunk mindenhol fizetni. Pénzváltási lehetőség a turisták által gyakran látogatott helyek közelében általában könnyen található, USD-t vagy EUR-t érdemes magunkkal vinni, de nagyobb 50-100-as címleteket, mert a kisebb címletű valutáknál kisebb az átváltási árfolyam. Javasoljuk a hivatalos pénzváltók használatát!

  Konnektor átalakító

  A, B, C típust használnak Thaiföldön. A régi csatlakozók A típusúak, a modernebbek a B és C egy kombinációjának felelnek meg. Az amerikai A és B ill. az európai C típusú csatlakozót is be lehet dugni a legtöbb aljzatba. Ha elfelejtenénk itthonról vinni, a kinti 7-Eleven üzletekben is tudunk átalakítót vásárolni. Burmában hálózati átalakítóra nincs szükség (az amerikai típusú, két függőleges lemez mellett kialakították az európai dugók bemenetét is), de a biztonság kedvéért esetleg A és B típusú átalakító legyen nálunk.

  Vízum

  Magyarországról Thaiföldre jelenleg a Thaiföldi Királyság budapesti Nagykövetségén kell vízumot igényelnie előre annak, aki 2021-ben szeretne a térségbe utazni, de ha visszaáll a régi rend, akkor nem kell előre vízumot igényelnünk, érkezéskor (a reptéren) kapunk egy 30 nap tartózkodásra jogosító „Visa on arrival” típusú vízumot. A repülőn, vagy a reptéren fogunk kapni egy nyomtatványt, amire a személyes adataink mellett fel kell tüntetnünk a repülőnk járatszámát és a thaiföldi szállásunkat címmel együtt (több thaiföldi szállás esetén a legelsőt). Az Arrival cardot le kell adni a repülőtéren, míg a Departure cardot meg kell őrizni, amíg el nem hagyjuk az országot. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél. Burmánál a turista célú beutazás feltétele, hogy az utas rendelkezzen érvényes vízummal, és a belépéstől számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel. A négy hétig érvényes turista vízumot, illetve a tíz hétig érvényes üzleti vízumot.

  Oltás

  Nincsen kötelező oltás, ajánlott oltások: hastífusz, Hepatitis A és B, Diftéria-tetanusz.

  Árak

  Mind Bangkokban, mind Burmában hasonló árakkal találkozhatunk, mint Magyarországon mind a boltokban, mind az éttermekben.

  Biztonság

  A közbiztonság jó Thaiföldön és Burmán belül is.