Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg
Ajánlatot kérek!

A bizonytalan beutazási helyzetre való tekintettel legkorábban 2023. második felétől javasoljuk az ajánlatkérést a térségbe, így kérlek ezt vedd figyelembe az időpont kiválasztásánál!

2 utazó esetében a legkedvezőbb induló ár 639.000 Ft/fő

Ha Délkelet-Ázsia, a legtöbb embernek Thaiföld, a mosoly országa jut először az eszébe, de Mianmarról (Burma) sem érdemes megfeledkezni, mely olyan élményt kínál, mint talán egy másik ország sem. Sokan úgy tartják, hogy olyan, mint Thaiföld 20 évvel ezelőtt, szerencsére kevés turistával találkozhatunk itt még. Látnivalói világviszonylatban is lenyűgözőek: Bagan őskori városa, ahol 2724 templom, sztúpa és pagoda található, melyeket a 11-13. század közötti időszakban építettek; a színarannyal borított, több száz kisebb pagoda által körülvett yangoni Shwedagon Pagoda a legszentebb helyek egyike; Ngapali érintetlen, pálmafás-homokos partjai mind-mind olyan helyek, amelyeket egyszer látni kell az életben. A burmaiak nagyon kedvesek, az országban a turisták által látogatott helyeken jó a közbiztonság. Fedezzétek fel velünk ezt a különleges országot, mely életetek egyik legszebb élménye lesz!

Thaiföld és Burma időjárása – mikor érdemes utazni?

Thaiföldön és Burmán belül az útvonalnál szereplő helyszíneken nagyobb mennyiségű csapadék általában nyáron hullik, ezért a leginkább ajánlott utazási időszak október közepétől április közepéig tart. A hőmérséklet egész évben kiegyensúlyozott, azaz 30-35 fokra számíthatunk nappal, este pedig 21-25 fokig hűl csak le a hőmérséklet, míg a tenger hőmérséklete egész évben 28-30 fok körül alakul.

Bangkok és Burma 15 nap – A kalkulált ár tartalmazza

 • Budapest/Bangkok és Yangon/Budapest multi city repülőjegy adókkal, illetékekkel
 • Bangkok – Mandalay, Bagan – Ngapali – Yangon egyirányú repülőjegyek adókkal, illetékkel, míg Mandalay – Bagan közötti utazás megszervezése légkondicionált kisbuszokkal
 • Utazás prémium légitársaságokkal, étkezésekkel, feladott csomagokkal
 • 2 éjszaka Bangkokban, a nyüzsgő thai fővárosban reggelis ellátással 3 csillagos hotelben
 • 2 éjszaka Mandalay központjában 3 csillagos szállodában reggelis ellátással
 • 3 éjszaka Bagan központjában 3 csillagos szállodában reggelis ellátással
 • 3 éjszaka Ngapalinál 3 csillagos szállodában reggelis ellátással
 • 1 éjszaka Yangon központjában 3 csillagos szállodában reggelis ellátással
 • felár ellenében magasabb kategóriájú szálloda kérhető mindegyik helyszínen

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Fakultatív programlehetőségek Thaiföldön és Burmában

Adunk tippeket és javaslatokat, milyen programokon érdemes részt vennetek. Néhány fő programlehetőség, amiben gondolkodni tudtok, Bangkok esetében igény esetén magyar nyelvű idegenvezetéssel:

 • Bangkoki városnézés
 • Ayutthaya, a régi főváros (Bangkokból)
 • Damnoen Saduak úszópiac (Bangkokból)
 • Mandalay: Mingun, Amarapura, Inwa
 • Bagan őskori városa
 • Shwedagon Pagoda (Yangon)

A programokhoz és transzferhez fogunk ajánlani megbízható és jól bevált kontaktot.

Miért érdemes az Ázsia Neked segítségével utaznotok Thaiföldre és Burmába?

 • Az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

A tanácsadói munkadíjunk

Az előbbiekben felsoroltak segítségével tudjuk biztosítani, hogy minőségi, jól szervezett utazáson tudjatok részt venni, az ott eltöltött időt ideálisan ki tudjátok használni és mindezt a legkedvezőbb elérhető árakon meg tudjátok valósítani.

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 12,5-14%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

A velünk utazók élménybeszámolói 

2017 óta rengeteg utazást valósítottunk meg Bangkokba és Burmára, ügyfeleink a segítségünkkel szervezett utazásokat 5/5-re értékelték. Több száz vélemény lapozható az általunk szervezett utakról:

Kerékgyártó Zsófia – Bangkok & Burma specialista

Ragyogó napfényes októberi nap volt, amikor 2014 őszén életemben először megérkeztem Ázsiába, azon belül is Bangkokba tele izgalommal, hogy mi vár rám a világ ezen új szegletében. Maga Thaiföld és Kambodzsa az alatt a két hét alatt, amit kint töltöttem olyannyira elvarázsolt, hogy azóta is rendszeresen keresem fel ezeket az országokat, de mellette más új ázsiai desztinációkat is, ahogy a szabadidőm engedi. Utazásaim során rengeteget tanultam és tanulok a kinti emberektől a keleti kultúráról és a hétköznapi életről, az új országok felfedezése pedig már a lételememmé vált. Lassan több mint 60 országgal és több száz repülőúttal a hátam mögött fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy az utazásaim alatt megszerzett tapasztalataimat szeretném továbbadni másoknak is, akik esetleg félve indulnának el egy ilyen összetettebb, távoli úticélra, mint Ázsia. Dolgoztam már utazási irodában is, de amikor először hallottam Bencéről és az Amerika Neked oldaláról, egyből tudtam, hogy vele kell együttműködnöm, mert a tanácsadást egy remek megoldásnak tartom.

További információk Thaiföldről és Burmáról

Általános információk

 • Thaiföld fővárosa Bangkok igazi nagyváros a maga 10 milliós lakosságával, felhőkarcolókkal és fényűző bevásárló centrumokkal a központjában. Viszont varázslatos, pici sikátorok ezreit fedezhetjük fel a város számos kevésbé fejlett negyedében, magunkba szívva Ázsia valódi szépségét és varázslatos világát. A Khao San Road a legismertebb utca a turisták körében, a közelben sok-sok látnivalóval, fantasztikus utcai ételekkel és különleges szuvenírekkel.
 • Mandalay: Korábban Burma fővárosa volt, valamint jelenleg a második legnagyobb város. A modern városok között tartják számon, ahol a legtöbb burmai buddhista szerzetes él. A várostól nem messze olyan különleges helyeket fedezhetünk fel, mint például Amarapura, Mingun, Inwa, vagy csónakázhatunk a világ leghosszab és több mint 200 éves tíkfa hídja, az U Bein híd alatt.
 • Bagan: Az őskori város a 9-13. század között a Pagan Királyság fővárosa volt. A városban 2724 templom, sztúpa és pagoda található, melyeket a 11-13. század közötti időszakban építettek. Baganhoz három település tartozik: Nyaung U, New Bagan és Old Bagan. Érdekesség, hogy a világ legszebb hőlégballonos útjai között tartják számon a bagani hőlégballonos repülést, amit ha itt jártok és a pénztárcátok engedi, nem szabad kihagyni!
 • Yangon (Rangun): Az ország legnagyobb városa, mely korábban szintén főváros volt. Itt található a híres Shwedagon Pagoda, amely több tonna színarannyal van bevonva. Kivételes kidolgozottsággal lett megtervezve a különleges sztúpa és a környező épületek.

Utazási tudnivalók

Thaiföldön és Burmában egész évben kiegyensúlyozott a hőmérséklet, mely napközben 30-35 fok körül alakul, és két évszak váltogatja egymást, az esős és a száraz évszak. Mint Ázsiában általában, Thaiföldön és Burmában is célszerű az alapvető higiéniás elővigyázatosság és körültekintés. A csapvíz, valamint az ismeretlen eredetű jégkockák fogyasztását kerülni kell.

COVID információk

Egyelőre nincs pontos információnk arról, hogy mikortól lehet turistaként újra Burmába utazni, így legkorábban 2022-ben javasoljuk a térségbe való utazást.

Érdekességek

 • Wat Pho: Bangkok legősibb és legnagyobb templomábantalálható az ország leghosszabb fekvő Buddhája.
 • Ayutthaya, a régi főváros
 • Damnoen Saduak úszó piac Thaiföld leghíresebb úszó piaca
 • Amarapura: az ősi királyvárosok egyike, itt láthatjuk a gyönyörű Werawsana Jade Pagodát és a majdnem 200 éves U Bein hidat, ami 1200 méterével a világ leghosszabb teakfa hídja
 • Mingun: ide tervezték a világ legnagyobb sztúpáját a XVIII. század végén, s bár a sztúpa sohasem készült el, maga a hatalmas, földrengés repesztette alapzat is lenyűgöző látványt nyújt. További látnivaló itt a 90 tonnás Mingun-harang és a Hsinbyume Pagoda, mely a világ egyik legszebb pagodája sokak szerint.
 • Bagan pagodái: Ez itt a világ legnagyobb buddhista épületegyüttese, amely több mint 40 négyzetkilométernyi területen fekszik. Elektromos biciklizés közben akárhova nézünk, mindenhol templomok, sztúpák sokasága vöröslik, fehérlik. Kicsik, nagyok, aranyszínűek, helyreállítottak és romosak.
 • Shwedagon Pagoda: Kivételes kidolgozottsággal lett megtervezve a különleges sztúpa és a környező épületek, mely több tonna színarannyal van bevonva. Az aranypagoda a legszentebb buddhista emlékhely, amely négy Megvilágosodott relikviáit őrzi.

Repülőút hossza

A repülési idő Burmába 2 x 2-10 óra a légitársaság függvényében: Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines.

Időeltolódás

Az időeltolódás Thaiföldön és Burmában +5 óra nyáron, +6 óra télen.

Pénzneme

Thaiföld hivatalos pénzneme a Thai Baht, 1 THB kb. 9.5-10 HUF, míg Burmában USD-vel tudunk mindenhol fizetni. Pénzváltási lehetőség a turisták által gyakran látogatott helyek közelében általában könnyen található, USD-t vagy EUR-t érdemes magunkkal vinni, de nagyobb 50-100-as címleteket, mert a kisebb címletű valutáknál kisebb az átváltási árfolyam. Javasoljuk a hivatalos pénzváltók használatát!

Konnektor átalakító

A, B, C típust használnak Thaiföldön. A régi csatlakozók A típusúak, a modernebbek a B és C egy kombinációjának felelnek meg. Az amerikai A és B ill. az európai C típusú csatlakozót is be lehet dugni a legtöbb aljzatba. Ha elfelejtenénk itthonról vinni, a kinti 7-Eleven üzletekben is tudunk átalakítót vásárolni. Burmában hálózati átalakítóra nincs szükség (az amerikai típusú, két függőleges lemez mellett kialakították az európai dugók bemenetét is), de a biztonság kedvéért esetleg A és B típusú átalakító legyen nálunk.

Vízum

Magyarországról Thaiföldre jelenleg a Thaiföldi Királyság budapesti Nagykövetségén kell vízumot igényelnie előre annak, aki 2021-ben szeretne a térségbe utazni, de ha visszaáll a régi rend, akkor nem kell előre vízumot igényelnünk, érkezéskor (a reptéren) kapunk egy 30 nap tartózkodásra jogosító „Visa on arrival” típusú vízumot. A repülőn, vagy a reptéren fogunk kapni egy nyomtatványt, amire a személyes adataink mellett fel kell tüntetnünk a repülőnk járatszámát és a thaiföldi szállásunkat címmel együtt (több thaiföldi szállás esetén a legelsőt). Az Arrival cardot le kell adni a repülőtéren, míg a Departure cardot meg kell őrizni, amíg el nem hagyjuk az országot. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél. Burmánál a turista célú beutazás feltétele, hogy az utas rendelkezzen érvényes vízummal, és a belépéstől számított legalább hat hónapig érvényes útlevéllel. A négy hétig érvényes turista vízumot, illetve a tíz hétig érvényes üzleti vízumot.

Oltás

Nincsen kötelező oltás, ajánlott oltások: hastífusz, Hepatitis A és B, Diftéria-tetanusz.

Árak

Mind Bangkokban, mind Burmában hasonló árakkal találkozhatunk, mint Magyarországon mind a boltokban, mind az éttermekben.

Biztonság

A közbiztonság jó Thaiföldön és Burmán belül is.
Ajánlatot kérek!

Ár: 639.000 Ft-tól repjegyekkel