Mutatjuk, hova érdemes most utaznod az Ázsia Neked kínálatából!

Folyamatosan sikerül szabadulnunk a koronavírus-járvány kötelékéből: utazást tekintve ez annyit jelent, hogy egyre több ország nyitja meg kapuit a külföldi turisták előtt, valamint a már nyitva levők lépésről lépésre enyhítenek a korábban bevezetett korlátozásokon.

 

Ebben a blog cikkünkben összeszedtük, hogy mely országokat ajánljuk biztonságos körülmények közötti utazáshoz, Neked.

 

Zanzibárról visszatérő utasaink amellett, hogy élményekkel feltöltődve érkeznek haza, megfeledkeznek a koronavírus-járvány létezéséről.

 

Tudtad, hogy

– számos népszerű turisztikai desztináció hónapok óta nyitva van? Igen! Folyamatosan várják az utazókat, akikből szerencsére egyre több akad Európa-szerte, de Magyarországon is.
– a szállodák árai akár 40-50%-kal olcsóbbak, mint az elmúlt években bármikor, illetve hogy a repülőjegyekhez is sokszor jóval kedvezőbben juthatsz hozzá? Ráadásként nincs kockázat, hiszen a foglalások ingyenesen lemondhatók és/vagy módosíthatók.
– több helyen egyáltalán nem kérnek semmit a beutazáshoz és szabadon mozoghatsz?
– bizonyos országokba (például Zanzibár, Maldív-szigetek) elegendő mindössze egy PCR-tesztet elvégezned, és azt is csak odafelé, az indulást megelőző 72 órában?
– szükség esetén magas szintű magánellátás vehető igénybe, valamint a nemzetközi biztosítók között számos szereplő kínál a jelenlegi korlátozásokhoz jól alkalmazkodó konstrukciókat, amelyek a magyarok számára is köthetőek?

A jelenleg is utazható, népszerű desztinációink között megtalálhatóak: a Maldív-szigetek, Zanzibár, a Seychelle-szigetek, Dubai, valamint legújabb célpontunk, Jordánia!

A Maldív-szigetekre jelenleg az eddigi legjobb árban, 475.000 Ft/fő induló ártól foglalunk 9 napos utat, víz feletti villában elszállásolva.

 

Az igény folyamatosan nő, Európa nagyobb városaiból hetente több járat is közlekedik a korábban felsorolt úti célokra. A karácsonyi ünnepekre is újra nagy érdeklődést tapasztalunk, de januárra is egyre több a foglalás. A reptereken szigorú higiéniai körülmények vannak (biztonságosabb és jóval szellősebb, mint egy élelmiszerbolt, drogéria vagy éppen pláza); a repülőgépek pedig manapság messze a legbiztonságosabb tömegközlekedési eszköznek számítanak, köszönhetően a speciális, korszerű és folyamatos levegőszűrésnek.

Az említett desztinációk tengerpartjain, a medencéknél, vagy a szálláson étkezéskor sem kell az arcot/orrot maszkkal eltakarni – szabadtéren ez rugalmasan kezelhető. A távolságtartás is könnyen megoldható: a higiéniai előírások szigorúak, az asztalok, a napozóágyak elrendezése is a szabályoknak megfelelően van kialakítva. Utasaink arról számoltak be, hogy maximális biztonságban érezték magukat, a koronavírus-járvány ellenére szuper élményben volt részük, fel tudtak töltődni. Például Jordániában, a kiemelt turisztikai célpontnak számító Petra előtt, a járványt megelőző időszakban jellemzően hatalmas tömeggel találkoztunk, manapság viszont üdítő érzés volt, hogy kényelmesen tudtunk járni-kelni a látványosság közvetlen környezetében. Tömegközlekedési eszközökön, boltokban, zárt közösségi terekben – többnyire – kötelező eltakarnunk az arcunkat. (Ugyanakkor a nyaralókat ez túlnyomórészt nem érinti, hiszen a szállodákban töltik az időt, illetve szabadtéri kirándulásokon vesznek részt.)

Bízunk benne, hogy mielőbb megnyílik a beutazási lehetőség a többi, Ázsia Neked kínálatában is szereplő országba. Tarts velünk!

Kövess minket Facebook oldalunkon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre ide kattintva.