Japán utazás

Japán utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felkelő nap országának felfedezése egy életre szóló élmény, hihetetlenül különleges, kulturális utazás is. Nagyvárosi lüktetés, gyönyörű tájak, mesés szentélyek, száguldó vonatok, történelmi helyek, csodás programok, lenyűgöző japán kertek, kulináris élmények. És mindezekért nem kell milliókat kifizetned! Egy japán utazás olcsón is kihozható. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Japánban a tavaszi hónapok a legnépszerűbb turisztikai időszakok, ezért egy ilyen utazásnál, 6-10 hónappal a tervezett dátum előtt érdemes elkezdeni a szervezést, ez különösen kritikus a tavaszi időszakra, márciusra-áprilisra. A cseresznyevirágzás március utolsó hetében, ill. április első hetében lezajlik. Az időpont közelsége miatt extrém magasak a repülőjegy árak és telítettek a jobb szállások is. Április végén, ill. májusban jobb árakon lehet utazni. Kérem, hogy vedd figyelembe az ajánlatkérésnél, hogy a tavaszi hónapokra jóval magasabb áron lehet utazni. A virágzásra már előző évben, nyár végén, ősszel érdemes elkezdeni az utazások tervezését.

Japán

Japán

10 nap
  • Tokió
  • Nikkó
  • Kamamura
  • Fuji

480.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

Általános információk

Japán szigetország Kelet-Ázsiában. Nyugaton a Japán-tenger, északon az Ohotszki-tenger, keleten a Csendes-óceán és délen a Kelet-kínai-tenger mossa partjait. 6852 szigetéből a négy legnagyobb Hokkaidó, Honsú, Kjúsú és Sikoku, ezeket nevezik főszigeteknek. Az ország 47 prefektúrából áll, a legészakibb Hokkaidó, a legdélibb pedig Okinawa.

Utazási tudnivalók

Telefonálás Japánban: nem GSM, hanem WCDMA hálózat van, a 3G/4G tud csatlakozni rá. Wifi azonban elég gyengén fogható a legtöbb helyen, a Japan Travel SIM javasolt, amely egy feltölthető, csak adatkapcsolatra alkalmas SIM kártya, mely egyszerű és kényelmes, 1,5 GB adatforgalmat biztosít 30 napos időtartamra, szükség esetén feltöltési lehetőséggel. Fizetési módok Japánban: A legtöbb üzletben, szállásokon működik a kártyás fizetés is, de érdemesebb kellő mennyiségű készpénzt vinni magunkkal. Víz minősége Japánban: a csapvíz iható, de tekintettel arra, hogy erősen klóros, javasolt a palackos víz fogyasztása. Orvosi szolgáltatások Japánban: mindenképp ajánlott a megfelelő utasbiztosítás. Fertőző betegségektől nem kell aggódni. Az orvosi ellátás magas szintű, ha mégis szükség lenne rá.

COVID információk

2023. május 8-án megszűnt a beutazással kapcsolatos COVID korlátozás. Egyedül a Kínából (Hongkong és Makaó kivételével) érkező utasokat kötelezik továbbra is a jelenlegi beutazási szabályozások betartására. 2023. május 8-ig fennáll az indulás előtti, 72 órán belüli PCR tesztkötelezettség azok számára, akik nem rendelkeznek három - a WHO sürgősségi felhasználási listáján szereplő - koronavírus elleni oltással.

Repülőút hossza

Japánba a repülési idő 14 óra, egy átszállással.

Időeltolódás

Japánban az időeltolódás a magyarországi időhöz képest +7 óra nyáron, +8 óra télen.

Pénzneme

Japán hivatalos pénzneme a jen (JPY).

Konnektor átalakító

Japánban 110 voltos hálózati feszültség van a konnektorokban ezért adapter használata szükséges.

Vízum

Érvényes magyar útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok kilencven napig tartózkodhatnak vízum nélkül Japánban.

Oltás

Nincsen sem ajánlott oltás, sem kötelező oltás Japánban.

Árak

Japán árai nagyjából egy európai nagyváros áraihoz hasonlíthatók, semmiképpen sem kell megijedni, nem skandináv árakkal fog találkozni az utazó. Kivéve a közlekedés, mivel a vonatjegyek, főleg a Shinkansen vonatokra elég drágák. Borravalót Japánban nem illik adni!

Biztonság

A közbiztonság tökéletes Japánban.