Seychelle-szigetek nyaralás

Seychelle-szigetek utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felhőtlen Seychelle-szigetek nyaralás egy életre szóló élmény. Mesés tájak, fehér homokos tengerpart, csodás szállodák, izgalmas programok, egész éves forróság. És mindezekért nem kell milliókat kifizetned! Egy Seychelle-szigeteki nyaralás olcsón is kihozható. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Seychelle-szigetek esküvő / Mauritius nászút

Seychelle-szigetek esküvő / Mauritius nászút

14 nap
 • Álomesküvő az óceánparton
 • Hivatalos vagy szimbolikus ceremónia
 • Teljes körű magyar asszisztencia
 • 4*-os óceánparti hotelek, reggelivel
 • Mauritius nászút a trópusi paradicsomban

1.350.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Seychelle-szigetek

Seychelle-szigetek

12 nap
 • Mahé
 • La Digue
 • Anse Intendence
 • Anse Source D'Argent
 • Victoria
 • Sunset Beach

595.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Seychelle-szigetek

Seychelle-szigetek

15 nap
 • Mahé
 • Praslin
 • La Digue
 • Anse Sourge D'Argent
 • Curieuse sziget (teknős sziget)
 • St. Pierre zátony

690.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

Általános információk

A Seychelle-szigetek maga a földi paradicsom. Lakossága 98.000 fő, fővárosa Victoria, ami a világ legkisebb fővárosa. Sokak szerint itt található a világ legszebb partszakasza. Itt forgatták a híres Bounty reklámot is. 115 szigetből álló szigetcsoport az Indiai óceánban. Korábban az Egyesült Királyság gyarmataként tarották számon, de 1976 óta független. Ebből következik, hogy a helyiek leginkább angolul kommunikálnak, de sokan beszélik a francia nyelvet is köszönhetően a korábbi francia bevándorlók leszármazottainak. A Seychelle-szigeteki nyaralás egy olyan felejthetetlen és elképesztő élmény, amit kevés más helyszín tud reprodukálni a világon. Igazi trópusi paradicsom, ahova minden embernek el kellene jutnia.

Seychelle-szigetek utazási tudnivalók

A Seychelle-szigeteket a ’megfizethető luxus nyaralás’ jelzővel is szokták illetni. Való igaz, hogy kevés olyan hely van a Földön, ahova ennyire egyszerűen, biztonságosan és -az élményekhez képest- olcsón eljuthatunk, miközben a világ legszebb strandjait és élővilágát láthatjuk, elképesztő gasztronómiai élményekkel gazdagodhatunk, továbbá a világ legjobb vendégszeretetét élvezzük. A Seychelle-szigeteki nyaralás nem csak „egy utazás” az életedben, hanem az életed utazása – ezt garantálni tudjuk. Azonban mielőtt útnak erednél, érdemes tájékozódni a helyi szokásokról és kultúráról, hiszen számos meglepetés érhet, ha korábban még sosem jártál a környéken.

Seychelle-szigetek időjárása

A Seychelle-szigetek a ciklonmentes övezetbe tartozik, így egész évben viszonylag kiegyensúlyozott, párás idő van. A levegő 27-32 Celsius fok között ingadozik egész évben, miközben az óceán vize sem hűl 25 fok alá. Ennek ellenére érdemes figyelembe venni a helyi időjárási viszonyokat. Május és október között délkeleti passzát szelek fújnak, amik viszonylag száraz időszakot eredményeznek. A legkevesebb csapadék július és augusztus között esik, ez számít a Seychelle-szigetek főszezonjának. Novemberben megváltozik a szélirány, ami melegebb, ámde esősebb időszakot hoz a szigetekre. December és március között északnyugati passzát szelek fújnak, ami decemberben és januárban tetőzik. Ekkor esik a legtöbb eső, ugyanakkor ez gyönyörű növényzetet és meleg időjárást is jelent egyben. A legnyugodtabb és legmelegebb hónap az április, amikor a szelek ismét lecsillapodnak és irányt váltanak. Seychelle-szigetek jelenlegi időjárása: [opcionális: https://weatherwidget.io]

COVID információk a Seychelle-szigeteki utazás előtt

Legutóbbi frissítés: 2023. január 1. A Seychelle-szigetekre be lehet utazni. Ehhez mindössze egy egészségügyi kérdőív kitöltése szükséges a beutazást megelőzően. A belépés további feltétele egy ’mindenre kiterjedő’ (ezalatt értve a COVID-19-et is) baleset- és utasbiztosítás megléte.

Seychelle-szigetek repülőút hossza

A Seychelle-szigetek nagyságrendileg 6800 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszállással tudjuk megközelíteni a Seychelle-szigeteket. Az átszállás leggyakrabban Isztambulban, Dohában vagy Dubaiban történik. A repülési idő általában 2x5 óra, tehát átszállásokkal számolva 12-15 óra az odajutás. Seychelle-szigetek egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Időeltolódás

A Seychelle-szigeteken használt időzóna UTC+4, így az időeltolódás Magyarországhoz képest +3 óra nyáron és +2 óra télen. A mérsékelt időeltolódás miatt sem az oda, sem a vissza utazás során nem tapasztalható „jetlag”. Mivel a Seychelle-szigetek közel fekszik az egyenlítőhöz, így szinte mindig 12 órás a nappal és 12 órás az éjjel.

A Seychelle-szigetek pénzneme

Habár egy Seychelle-szigeteki utazás során könnyen elboldogulhatunk euróval vagy amerikai dollárral a zsebünkben, érdemes helyi valutát, seychellesi rúpiát váltani. A repülőtéren és a szállásokon is vannak pénzváltók, de a legjobb árfolyamokkal Mahén találkozhatunk. Érdemes itthonról eurót vagy dollárt vinni és ott váltani vagy bankkártyáról készpénz felvenni a helyi nagyobb bankokban. 1 SCR = kb. 23 Ft.

Konnektor

A Seychelle-szigeteken a feszültség 220-240 Volt. A konnektorok a briteknél használatos 3 ágas verzió, amihez érdemes európai szabványú átalakítót és elosztót vinni. Néhány hazai dugalj átalakító nélkül is használható, de nem érdemes erre játszani.

Kell a Seychelle-szigetekre vízum?

A Seychelle-szigeteken csak technikai vízum van, amit a repülőtéren kell kitölteni – ez 30 napig érvényes. Útlevél szükséges a kiutazáshoz, ami még minimum fél évig érvényes a hazautazástól számítva. Mindezeken felül meg kell felelni néhány alapvető elvárásnak a beutazáskor: Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; Visszaigazolt szállásfoglalás; Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte készpénzben vagy bankkártyán (150 USD/nap/fő)

Kell oltás a Seychelle-szigeteki utazáshoz?

Habár nincs kötelező védőoltás a Seychelle-szigeteken, Hepatitis A, B és Tetanus betegség időnként felüti a fejét. Ez viszont szinte csak a helyiek által sűrűn lakott területeken érvényes. Az egészségügyi szervezetek ennek ellenére javasolják az oltakozást. Ajánlott gyógyszerek: napégés ellen, láz- és fájdalomcsillapító, hasmenés/hányás elleni szerek, rovarcsípés ellen és görcsoldó.

Árak a Seychelle-szigeteken

Egy Seychelle-szigeteki nyaralás során igen változatos és széles skálán mozgó árakkal találhatjuk szembe magunkat. Egyszerűbb kifőzdékben és olcsóbb éttermekben a hazai áraknál jóval kedvezőbben, kb. 1500 Ft-ból jól lakhatunk. Azonban egy középkategóriás, jobb étteremben 8.000-15.000 Ft-ot is otthagyhatunk fejenként. A szupermarket árak hasonlóak a hazaiakhoz, de érdemesebb olyan piacokat, vásárokat keresni, ahol sok helyi vásárol. A szigeteken nem szokás az alkudozás, a borravaló pedig általában bele van kalkulálva a számla végösszegébe. Esetleg a hordároknak, recepciósoknak érdemes jattolni 25-50 rúpiát. A szórakozási, szabadidős lehetőségek sokszor normál külföldi árakon érhetők el, de az olyan extrém kalandok, mint pl. tengeralattjárós kirándulás vagy ejtőernyőzés akár több ezer-tízezer rúpiát is felemészthet.

Közbiztonság a Seychelle-szigeteken

Kevés olyan hely van a világban, ahol olyan jó lenne a közbiztonság, mint a Seychelle-szigeteken. A legtöbb hotelnek számos biztonsági őre van, akik folyamatosan figyelnek a turistákra. Néhány alapvető szabályt azonban itt és érdemes betartani, ha önfeledt és emlékezetes Seychelle-szigeteki nyaralásra vágyunk: Érdemes az értékeinket nem szem előtt tartani. Zsebtolvajok itt is előfordulhatnak, de nem nagyobb arányban, mint Budapesten vagy bármelyik Nyugat-Európában található nagyvárosban. A fővárosban előfordulhat 1-2 veszélyesnek tűnő utcácska, ezeket érdemes elkerülni a sötétben egyedül. Értékesebb tárgyainkat (arany ékszerek, luxus karórák, designer kiegészítők, iratok) biztosabb a hotel széfjében tárolni és csak olyan helyre elvinni őket, ahol ez elvárható (pl. luxus étterem). Nem feltétlenül a lopás miatt, inkább csak, hogy ne hagyjuk el őket. Bérelt autóban ne hagyjunk látható helyen értéket és ne parkoljunk pálmafa alá (a kókuszdiók miatt)