Mauritius / Réunion nyaralás

Mauritius utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felhőtlen Mauritius nyaralás egy életre szóló élmény. A vulkanikus korallszigetek festői szépségét kínálja Neked Mauritius. Ez a csodálatos trópusi sziget nem csak a fehér homokkal borított partokkal várja a pihenni vágyókat, hanem különleges geológiai és természeti látványosságokat is felkereshetünk. És mindezekért nem kell milliókat kifizetned! Egy mauritiusi nyaralás olcsón is kihozható. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Mauritius

Mauritius

10 nap
 • Hétszínű föld, vízesések
 • Delfinekkel úszás, búvárkodás
 • Ile aux Cerf szarvasok szigete
 • Sznorkel túrák
 • Nádcukorgyár és rumgyártás
 • Grand Bassin hindu szentély

560.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Mauritius

Mauritius

14 nap
 • Port Louis főváros
 • Víz alatti séta
 • Crystal rock
 • Le Morne félsziget
 • Teknős- és krokodil park
 • Black River szoros

675.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Mauritius – VIP csomag

Mauritius – VIP csomag

10 nap
 • 5*-os óceánparti hotel, all inclusive
 • Golf resortok
 • Hagyományos Sega tánc
 • Izgalmas fesztiválok
 • Tengerparti piacok
 • Igazi rumkülönlegességek

1.150.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Réunion

Réunion

12 nap
 • Saint Denis főváros
 • Cascade Niagara vízesés
 • Le Maido kilátópont
 • Cirque of Cilaos
 • Grand Brule lávamezők
 • Le Gouffre szikla képződmény

680.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Mauritius / Réunion

Mauritius / Réunion

18 nap
 • Pamplemousse botanikus kert
 • Chamarel vízesés
 • Casela nature állatpark
 • Fournaise vulkán túra
 • Hell-Bourg, Salazie
 • Elefántláb pálmafák

845.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Seychelle-szigetek esküvő / Mauritius nászút

Seychelle-szigetek esküvő / Mauritius nászút

14 nap
 • Álomesküvő az óceánparton
 • Hivatalos vagy szimbolikus ceremónia
 • Teljes körű magyar asszisztencia
 • 4*-os óceánparti hotelek, reggelivel
 • Mauritius nászút a trópusi paradicsomban

1.350.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

Általános információk

Mauritius lakossága 1.200.000 fő, fővárosa Port Louis. Az államformája köztársaság. Európai, indiai, kínai és afrikai kultúra található a szigeten. Ezek a kultúrák anélkül, hogy összeolvadnának, békésen élnek a szigeten. Réunion lakossága 850.000 fő, fővárosa Saint-Denis. Franciaország tengerentúli megyéje, a korábbi gyarmatokból alakult ki és ugyanolyan jogokat élvez, mint a franciaországi megyék és régiói. A lakosság legnagyobb része római katolikus, a maradék hindu, muszlim, vagy buddhista. Habár egy mauritiusi utazás önmagában is maradandó élmény, mi javasoljuk megtekinteni Réuniont is, hiszen kevés olyan hely van a Földön, ahol ilyen csodálatos trópusi tengerpartokat láthatunk. Bármelyik szigetet is választjuk, gyakorlatilag nyugat-európai színvonalú szolgáltatásokat kapunk. Tipikus Jolly Joker nyaralóhely azoknak, akik biztonságban és nyugodtan, akár kisgyermekekkel szeretnének eltölteni 1-2 hetet a trópusokon.

Mauritius utazási tudnivalók

Az Indiai-óceán habjain ringatózó, vulkáni eredetű Mauritius lenyűgöző geológiai formákat, dús erdőségekben található dübörgő vízeséseket, óriásteknősöket és gazdag élővilágú korallzátonyokat látványát kínálja az ide érkezőknek. A természet szépsége leírhatatlan a vulkanikus Réunion szigetén, amely ráadásul Franciaország tengerentúli megyéjeként az Európai Unió része. Réunionon a természet kap főszerepet.

Mauritius/Réunion COVID információk

Nincs különbség oltott és oltatlan utazó között. Oltottsági státusztól függetlenül szabadon lehet utazni Reunion és Mauritiusra, PCR teszt és karantén kötelezettség sem szükséges.

Mauritius időjárás – Réunion időjárás

Nem meglepő módon Mauritius időjárása igencsak hasonlít Réunion időjárására. Alapvetően mindkét szigeten két évszak van: tél és nyár. A tél áprilistól szeptemberig tart, míg a nyár októbertől márciusig. Mindkét szigeten sokat esik az eső. Egy hónapban akár 23-25 esős nap is lehet, igaz ezek rendszerint csak rövid ideig tartó záporok. Mindkét szigeten kifejezetten párás az idő, így a nyári időszakban jellemző 27-30 fok még magasabbnak tűnik. A Mauritiusi Köztársaság a SWIO (South-West Indian Ocean) ciklon övezetében található. A ciklon szezon novembertől május közepéig tart. A legtöbb ciklon általában a februári hónapban jelenthet veszélyt a szigetre, az óceán magas hőmérséklete miatt, de a szigeteket csak ritkán érintik. Bármelyik szigetet is választjuk, szinte egész évben tökéletes idő fogad minket. A turisták gyakran menekülnek „télből a nyárba”, így inkább a november és február közötti időszak tekinthető főszezonnak Mauritiuson és Réunionon is.

Budapest-Mauritius repülőút hossza

Mauritius nagyságrendileg 8500 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszállással tudjuk megközelíteni a szigetet. Az átszállás leggyakrabban Dubaiban, Isztambulban, vagy Párizsban történik, de Bécsből akár közvetlen járattal is elérhető. A repülési idő általában 15 óra átszállással vagy 10-11 óra közvetlenül. Mauritius egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Mauritius időeltolódás

Mivel a szigeteken használt időzóna UTC+4, így Réunion és Mauritius időeltolódása Magyarországhoz képest +2 óra nyáron és +3 óra télen. Ennek köszönhetően sem az oda, sem a vissza utazás során nem tapasztalható „jetlag”.

Mauritius és Réunion pénzneme

Mauritius hivatalos pénzneme is a mauritiusi rúpia (MUR). De jó hír, hogy a nemzetközi hitelkártyákat a szállodákban és az üzletekben elfogadják. Valutát még itthon érdemes váltani vagy a helyszínen dollárról/euróról váltva. 1 MUR = kb. 7,2 Ft Réunion az EU egyik legkülső régiója, Franciaország egyik tengeren túli megyéje. Az itt élők ennek megfelelően euróval fizetnek. De természetesen itt is elboldogulunk a hazai bank- és hitelkártyánkkal. Még itthon érdemes valutát váltani.

Konnektor

Mivel Mauritiuson és Réunionon az angol és az európai típusú konnektorok a jellemzők, így saját eszközeink töltéséhez érdemes konnektor átalakítót és elosztót is vinni. Sosem tudhatjuk, hogy az adott hotelben épp milyen konnektorok vannak. Szerencsére, ha elfelejtenénk átalakítót vinni, a legtöbb közértben kapunk megfelelőt. Feszültség: 220-230 V. 50 Hz

Kell Mauritiusra/Réunionra vízum a beutazáshoz?

Turista célú beutazásra nem szükséges vízum sem Mauritiusra, sem Réunionra, amennyiben 90 napnál nem tart tovább a kint lét. Réunionra a törvény szerint elegendő a magyar személyigazolvány is (mivel az EU tagja), azonban ez okozhat fennakadásokat a beutazáskor és a kint tartózkodás során. Emiatt javasoljuk, hogy érvényes útlevéllel történjen a beutazás ide is.

Oltás

Mauritiuson és Réunionon sincs kötelező védőoltás. A hivatalos szervezetek ugyanakkor az ajánlott oltások közé sorolják a Hepatitis A, Hepatitis B, Veszettség, Tetanusz és Tífusz elleni vakcinákat. Tapasztalataink szerint, amennyiben az előre megbeszélt útvonalon, turisták által is gyakran látogatott helyszíneken mozog az ember, nincs szükség oltásra. De természetesen ezt mindenkinek mérlegelnie kell.

Árak Mauritius-on és Réunionon

Mauritiuson és Réunionon valamivel magasabbak az árak, mint Magyarországon. A legtöbb esetben általános nyugat-európai árakkal találkozhatunk, ami a szállásokat, élelmiszert, szolgáltatásokat és az autóbérlést illeti. Érdemes mindkét helyre a helyi valutával érkezni (Mauritius: rúpia, Réunion: euró), ugyanis más nemzetek valutáival viszonylag nehézkes fizetni. Ha el is fogadják, rendkívül rossz árfolyamon váltanak az üzletek. Szerencsére a hazai hitel- és bankkártyákkal is sok helyen tudunk már fizetni.

Milyen a közbiztonság Mauritiuson és Réunionon?

Mauritius biztonságos, közkedvelt a gyerekes családok körében is. A közbiztonság jónak mondható, a helyi lakosok barátságosak, segítőkészek. Réunionon afrikai viszonylatban a közbiztonság és a higiéniai viszonyok nagyon jók! Mauritius biztonságos, a gyerekes családok körében is közkedvelt célpontnak mondható. Alapvetően a közbiztonság megegyezik, ha nem jobb, mint bármely európai nagyvárosban. Pitiáner zsebtolvajok és bűnözők persze előfordulhatnak, de ellenük könnyen védekezhetünk néhány alapvető szabály betartásával: Értékeinket lehetőleg ne hagyjuk látható helyen, tartsuk a szállodai széfben Este ne sétáljunk a tengerparton, pláne egyedül Bérelt autóban ne hagyjunk értéket (főleg ne látható helyen) Fontos irataink másolata mindig legyen nálunk. Az eredeti példányt hagyjuk a széfben Fontos megjegyezni, hogy Mauritiuson több tíz év börtönnel is ”jutalmazhatják” a kábítószer-birtoklást. Nem érdemes kockáztatni. A hatóságok gyakran fellépnek a nyilvános homoszexualitás ellen is. Réunionon is célszerű betartani a feljebb írtakat. Igaz, Afrikához képest itt igencsak jó a közbiztonság és a higiénia. Nagyobb veszélyt jelentenek a cápák, ugyanis az elmúlt tíz évben 11 haláleset történt, cápatámadás által. Ez szám nem tűnik magasnak, de a világátlaghoz képest kiemelkedő. Érdemes vigyázni és elkerülni a veszélyes partszakaszokat.