Kambodzsa utazás

Thaiföld & Kambodzsa

Thaiföld & Kambodzsa

15 nap
  • Bangkok
  • Ayutthaya
  • Siem Reap - Angkor
  • Kulen-hegy & Beng Mealea
  • Phuket
  • Phi Phi / Krabi

567.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

Általános információk

Kambodzsa egy egzotikus ország Délkelet-Ázsia szívében, a Sziámi-öböl partján fekszik Thaiföld, Laosz és Vietnám által határolva. Számtalan látnivaló van, ami miatt érdemes ide ellátogatni, de ha csak egyet kellene mondani, az kétségkívül Angkor romvárosa lenne. Szavak sem foghatók ahhoz a csodához, melyet Angkor szépsége jelent. Az itt látható több mint 100 templomóriás a 9-13. században épült a hajdani khmer uralkodók tiszteletére. A mintegy 200 km2-es területen egykor egymillió ember élte városi életét. A legnagyobb templomegyüttes Angkor Wat, mely bővelkedik a khmer kultúra és művészetek aranykorának minden kincsében és egyike a világ legelképesztőbb építészeti remekeinek. Siem Reap eléggé rendezett, gyorsan fejlődő város, ahol a szórakozás és a vásárlás két központja a kocsmás Pub Street és az éjszakai piac, azaz a Night Market.

Utazási tudnivalók

Mint Ázsiában általában, Thaiföldön és Kambodzsában is célszerű az alapvető higiéniás elővigyázatosság és körültekintés. A csapvíz, valamint az ismeretlen eredetű jégkockák fogyasztását kerülni kell.

COVID információk

Az ország lakosságának magas oltottsági rátája és az alacsony esetszámok miatt a kambodzsai kormány megszüntette a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos beutazási korlátozásokat és helyi óvintézkedéseket.

Repülőút hossza

A repülési idő 2 x 2-10 óra a légitársaság függvényében: Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines.

Időeltolódás

Az időeltolódás Thaiföldön +5 óra nyáron, +6 óra télen, míg Kambodzsában +6 óra..

Pénzneme

Kambodzsa pénzneme a riel. 4000 KHR kb. 1 USD. Az USD-t mindenütt elfogadják, így nem érdemes helyi pénzt váltani és tanácsos sok 1, 5, 10 és 20 dolláros bankjegyet is vinni magunkkal itthonról a könnyebb fizetés miatt. Hitelkártyát kevés helyen fogadnak el. A helyi fizetőeszköz be- és kivitele tilos. Bankkártyával készpénzt szállodákban, vagy bankokban vegyünk fel.

Konnektor átalakító

Kambodzsában A, C, G típusú konnektor átalakitót használnak.

Vízum

Magánútlevéllel történő Kambodzsába utazáshoz vízumra van szükség. A vízum beszerezhető a lakóhely szerint legközelebbi kambodzsai nagykövetség konzuli hivatalánál, továbbá Phnom Penh-ben és Siem Reap-ban érkezéskor a nemzetközi repülőtéren, amihez 2 db igazolványkép szükséges. A turista célú beutazásra szóló vízum egyszeri belépésre jogosít, érvényességi ideje 30 nap. Van lehetőség online is vízumot igényelni.

Oltás

Nincsen kötelező oltás, ajánlott oltások: hastífusz, Hepatitis A és B, Diftéria-tetanusz.

Árak

Mind Bangkokban és Siem Reapben, mind a tengerparti helyszíneken hasonló árakkal találkozhatunk, mint Magyarországon a boltokban és az éttermekben egyaránt.

Biztonság

A közbiztonság jó Thaiföldön és Kambodzsán belül mindenhol.