Egyiptom nyaralás

Egyiptom utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felhőtlen Egyiptom nyaralás egy életre szóló élmény. Mesés tájak, csodás tengerpart, remek programok, nagyon hosszú nyár és forróság, télen is kellemes meleg. Egy egyiptomi nyaralás olcsón is kihozható a segítségünkkel. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Utazási tudnivalók

Egyiptom egész évben látogatható, de a hőmérséklet szempontjából szeptember közepe és május közepe között a legkellemesebb Egyiptomba utazni. Ebben az időszakban az átlaghőmérséklet 24-30 fok körül van. Mint Afrikában általában, Egyiptomban is célszerű az alapvető higiéniás elővigyázatosság és körültekintés. A csapvíz, valamint az ismeretlen eredetű jégkockák fogyasztását kerülni kell.

Repülőút hossza

A repülési idő Budapest – Kairó és Luxor – Budapest között kb 3-3.5 óra, míg a belső járatnál (Kairó és Luxor) kb 1 óra

Időeltolódás

Az időeltolódás Egyiptomban +1 óra télen, míg a nyári időszakban megegyezik a magyarországi idővel.

Pénzneme

Egyiptom hivatalos pénzneme az egyiptomi font (EGP), 1 egyiptomi font kb. 19-20 HUF. Pénzváltási lehetőség a turisták által gyakran látogatott helyek közelében általában könnyen található, USD-t vagy EUR-t érdemes magunkkal vinni.

Konnektor átalakító

Szinte minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó, néhány esetben azonban adapter szükséges, amely a helyi üzletekben könnyen beszerezhető.

Vízum

Magyar állampolgárok legfeljebb 30 napig tartózkodhatnak turista vízummal Egyiptom területén, melyet érkezéskor a repülőtéren lehet felvenni és 25 USD az ára. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél, a vissza/tovább utazásra szóló repülőjegy.

Oltás

Egyiptom esetében nincsen kötelező oltás.

Árak

Egyiptomban magyarországi árakkal találkozhatunk mind a boltokban, mind az éttermekben.

Biztonság

A közbiztonság Egyiptomban a turisták által látogatott helyeken jó, viszont arra azért érdemes figyelni, hogy odakint semmi sincs ingyen, azaz még egy kis segítségért is pénzt várnak el. A turisztikailag kiemelt helyszíneken még az általánosnál is komolyabb a rendőri jelenlét, illetve az országon belül autóval utazva katonai ellenőrző pontok vannak kialakítva, ezzel is biztosítva a biztonságos utazást.