Zanzibár nyaralás

Zanzibár utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felhőtlen Zanzibár nyaralás egy életre szóló élmény. Zanzibár a vakító fehér homokos partoknak, a türkizkék óceánnak, az állatok kedvelőinek és a szafarik szerelmeseinek páratlan utazási célja. És mindezekért nem kell milliókat kifizetned! Egy zanzibári nyaralás olcsón is kihozható. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Zanzibár

Zanzibár

10 nap
 • 4*-os óceánparti hotel, reggelivel
 • Fűszerfarm
 • Josani Forest a majmokkal
 • Forodhani Gardens éjszakai piac
 • Freddie Mercury szülőháza
 • Pemba sziget

490.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Zanzibár – Tanzániai szafarival

Zanzibár – Tanzániai szafarival

12 nap
 • 4*-os óceánparti hotel, reggelivel
 • Tanzánia szafari
 • Mtende beach, Eden Rock
 • Dhow hajózás naplementében
 • Maalum barlang
 • Kajaktúra egy öbölben

720.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Zanzibár

Zanzibár

14 nap
 • 4*-os óceánparti hotel, reggelivel
 • Búvárkodás, delfinles
 • Prison Island (Börtön sziget), óriásteknősök
 • Darajani piac
 • Kuza Caves sziklaüreg
 • Sznorkel túrák

580.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Zanzibár VIP csomag

Zanzibár VIP csomag

10 nap
 • 5*-os óceánparti hotel, all inclusive
 • Mnemba sziget
 • Vízi teknős rezervátum
 • Lakatlan lagúnák
 • Ősrégi rabszolgabarlang
 • Stone Town óváros

895.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Esküvő Zanzibár lakatlan szigetén

Esküvő Zanzibár lakatlan szigetén

10 nap
 • 4*-os óceánparti hotel, reggelivel
 • Esküvő egy lakatlan szigeten
 • Hivatalos vagy szimbolikus ceremónia
 • Naplemente varázslatos színei
 • Teljes körű magyar asszisztencia

820.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

Általános információk

Zanzibár lakossága 1.500.000 fő, fővárosa Zanzibár. Az államformája szövetségi köztársaság. Az ország állami vallása keresztény, muszlim, valamint törzsi vallások. Hivatalos nyelv a szuahéli és az angol, beszélik még a bantu és hamita dialektusokat. Zanzibár jelentése „a feketék partja” vagy „szép ez a föld” attól függően, hogy perzsa vagy arab nyelvből vezetjük le. Az alapvetően turizmusra és fűszer termelésre berendezkedett ország egyre népszerűbb úticélja az európai, így magyar turisták körében is. Azok az utazók, akik egy zanzibári nyaralás mellett döntöttek, elsősorban a gyönyörű tengerpartokat, kedves helyieket és a hely természetközeliségét emelték ki, mint örök emlék a hátralévő életükre.

Zanzibár utazási tudnivalók

Egy zanzibári utazás első ránézésre nem tűnik olyan extrán komplikáltnak vagy bonyolultnak. Azonban a tapasztalataink azt mutatják, hogy európai szemmel sokszor rosszul mérjük fel az olyan távoli helyeket, mint Zanzibár. Igaz, hogy a sziget elsősorban turizmusra rendezkedett be, azért nem árt tisztában lenni a helyi időjárási viszontagságokkal, beutazási követelményekkel és az árszínvonallal.

Zanzibár időjárása

Zanzibár változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak. A fennsíkokra a trópusi éghajlat a jellemző. Az Indiai-óceán partszakaszán forró, párás, trópusi klíma van, amelyet némelyest enyhítenek a tengeri fuvallatok. Zanzibárra utazáskor érdemes elkerülni a monszunos hónapokat, mely általában április elejétől június közepéig tart. Az év ezen időszakában olcsóbb lehet egy zanzibári nyaralás, azonban a heves esőzések sokat ronthatnak az élményen. Zanzibárra decembertől-márciusig, majd júliustól-novemberig érdemes utazni, ekkor ugyanis jóval kevesebb eső esik a szigeten. Átlagosan 32 fokos levegő, magas páratartalom és 27-28 fokos óceán jellemzik Zanzibárt az év szárazabb időszakaiban. Zanzibár jelenlegi időjárása: [opcionális: https://weatherwidget.io]

COVID információk Zanzibárra utazás előtt

Tanzániába és Zanzibárra történő utazás során NEM SZÜKSÉGES a COVID 19 védőoltás, valamint PCR teszt SEM szükséges a belépéshez. Ezen felül pedig az egészségügyi nyilatkozat kitöltését is eltörölték.

Repülőút hossza

Zanzibár nagyságrendileg 6300 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszállással tudjuk megközelíteni a szigetet. Az átszállás leggyakrabban Isztambulban, Dohában vagy Dubaiban történik. A repülési idő általában 2x5,5 óra, tehát átszállásokkal számolva 12-14 óra az odajutás. Zanzibár egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Időeltolódás

Mivel a Tanzániában használt időzóna UTC+3, így Zanzibár időeltolódása Magyarországhoz képest +1 óra nyáron és +2 óra télen. Ennek köszönhetően sem az oda, sem a vissza utazás során nem tapasztalható „jetlag”.

Zanzibár pénzneme

Tanzánia, így Zanzibár hivatalos pénzneme is a tanzániai shilling (TZS). Amellett, hogy ez a hivatalos fizetőeszköz, szinte bárhol elfogadják az amerikai dollárt is. Pénzügyileg a legjobb, ha még itthon vásárolunk amerikai dollárt és ott helyben váltjuk át tanzániai shillingre. 1 TZS = kb. 0,14 Ft

Konnektor

Mivel Zanzibáron amerikai típusú konnektorokat használnak (US szabvány), így saját eszközeink töltéséhez konnektor átalakító szükséges és érdemes elosztót is vinni. Időnként előfordulhatnak áramkimaradások a szigeten, amiket a legtöbb hotelben és közösségi térben saját áramfejlesztővel hidalnak át. Feszültség: 230 V. 50 Hz

Kell Zanzibárra vízum?

Egy zanzibári nyaralás során a látogató, utazó minden alkalommal vízumot kell igényeljen, amikor belép a Tanzániai Egyesült Köztársaságba. A sima turista vízumot nem kell előre kérvényezni, belépéskor a nemzetközi reptereken az ún. “visa on arrival”-t (belépéskor igényelhető vízum) az útiokmányba pecsételik. Fontos követelmény, hogy az útlevélnek még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie! A Zanzibár vízum díja 50 USD.

Árak Zanzibáron

Zanzibáron az árak sok esetben hasonlítanak a hazaiakhoz, viszont érdemes több pénzzel számolni, mint egy belföldi utazásnál. Az alapvető élelmiszerek ára nagyságrendileg megegyezik a hazai boltok polcain található árcédulákkal, ugyanakkor bizonyos termékek árai kiemelkedően magasak lehetnek. Pl. egy üveg sör akár 700-800 Ft, egy liter tej közel 500 Ft. A szolgáltatások és az éttermek árai általában magasabbak, mint Magyarországon. Sok esetben a taxi is drágább, mint Budapesten. Alapvető szabály Zanzibáron, hogy alkudni mindenhol „kötelező”. Sokszor akár 10-50%-kal olcsóbban is kijöhetünk, mint ami az árcédulán található. Ha helyi valutában fizetünk, összességében jóval kedvezőbb árakat fizethetünk, mint ha dollárban tennénk ezt.

Milyen a közbiztonság Zanzibáron?

Zanzibár biztonsága megfelelő, közkedvelt a gyerekes családok körében is. A közbiztonság jónak mondható, a helyi lakosok barátságosak, segítőkészek. Ugyanakkor érdemes szem előtt tartani néhány „alapszabályt”, hogy garantáltan sikeres legyen a zanzibári nyaralásunk: Érdemes az értékeinket nem szem előtt tartani. Zsebtolvajok Zanzibáron is előfordulhatnak, de nem nagyobb arányban, mint Budapesten vagy bármelyik Nyugat-Európában található nagyvárosban. Kísérő nélkül ne közlekedjünk este a sötétben. Bár alapvetően nem gyakoriak az utcai zavargások, jobb biztosra menni nyaralás közben. Értékesebb tárgyainkat (arany ékszerek, luxus karórák, designer kiegészítők, iratok) jobb a hotel széfjében tárolni és csak olyan helyre elvinni őket, ahol ez elvárható (pl. luxus étterem). Zanzibáron nincs semmilyen magyar külképviselet. Ugyanakkor Magyarország tanzániai tiszteletbeli konzulátusa (Obedie Solomon Kimaro) érti és beszéli a magyar nyelvet, így probléma vagy vészhelyzet esetén bátran lehet hozzá fordulni.