Maldív-szigetek nyaralás

Maldív-szigetek utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felhőtlen Maldív-szigetek nyaralás egy életre szóló élmény. Mesés tájak, fehér homokos tengerpart, luxus villák, csodás programok, egész éves forróság. És mindezekért nem kell milliókat kifizetned! Egy Maldív-szigeteki nyaralás olcsón is kihozható. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Általános információk

A Maldív-szigetek lakossága 320.000 fő, fővárosa Malé. Az államformája elnöki köztársaság. Vallása muszlim, de a resort szigeten ebből semmit lehet érzékelni. Az egyenlítő magasságában 800km hosszan húzódik, 1196 szigettel. A szigetek zöme lakatlan, ugyanakkor 200 lakott és 87 „resort szigetet” tartanak számon a helyiek. Egy Maldív-szigeteki nyaralás általában ez utóbbit érinti, de adott esetben lakott szigeten is felejthetetlen élményekkel gazdagodhat az ember. Kétségtelen, hogy a Maldív-szigetek a világ egyik legszebb luxus nyaralóhelye, ahol a hírességek, sportolók és politikusok mellett az „átlag ember” is elfér. Szerencsére manapság már nem kell több milliós összegeket félretenni egy Maldív nyaralásra, hiszen az ÁzsiaNeked.hu-n már 382.000 Ft-tól elérhetőek a kedvező csomagajánlataink. Mivel a szigetek 80%-a mindössze egy méterrel van a tengerszint felett, a globális felmelegedés igen komoly veszélyt jelent az országra. Érdemes minél előbb ellátogatni ide, hiszen nem tudni, hogy a jövőben lesz-e még lehetőségünk Maldív-szigeteki nyaralást szervezni.

Maldív-szigetek utazási tudnivalók

A Maldív-szigetek az elmúlt években igencsak felkapott turista célponttá nőtte ki magát. Ennek köszönhetően szinte már a csapból is az folyik, hogy az adott híresség éppen melyik szigeten tölti szabadidejét. Könnyen hihetjük, hogy egy Maldív-szigeteki utazás megszervezése semmivel sem nehezebb, mintha Európában utaznánk. Pedig de! A kulturális szokások, az időjárásbeli sajátosságok és a helyi atmoszféra teljesen más, mint amit Európában vagy Észak-Amerikában megszokhattunk.

Maldív-szigetek időjárása

A Maldív-szigetek ciklonmentes övezetbe tartozik, így mondhatni egész évben kiegyensúlyozott, meleg és párás idő van. Ugyanakkor érdemes tisztában lenni a különböző szezonok sajátosságaival. A Maldív-szigeteki főszezon decembertől márciusig tart. Ilyenkor az időjárás sokkal szárazabb, szinte alig van olyan nap, mikor esne az eső. Februárban a legmelegebb az időjárás, ennek megfelelően a legtöbb turista is ekkora időzíti a nyaralását. Az elő-, illetve utószezon áprilistól novemberig tart. Ekkor a hőmérséklet még mindig 28-34 fok (ami a párának köszönhetően még többnek érződik), viszont egyre gyakoribbak a „monszunok”. Szerencsére az esetek döntő többségében az eső néhány perc alatt eláll, így semmi sem ronthatja el a Maldív-szigeteki nyaralásunkat az utószezonban sem. Maldív-szigetek jelenlegi időjárása: [opcionális: https://weatherwidget.io]

Maldív-szigetek COVID információk

A Maldív-szigetekre a Covid oltással rendelkező utazóknak mostantól előzetes PCR teszt nélkül is be lehet utazni. Tehát csak egy egészségügyi kérdőív kitöltése a beutazást megelőző 24 órában. Ha valamelyik országban a tranzitálás meghaladja a 24 órát, úgy újabb tesztet kell csináltatni. Magyarországra való visszatérés teljes átoltottság esetén vagy a víruson átesetteknek mindenfajta kötelezettség-mentes.

Maldív-szigetek repülőút hossza

A Maldív-szigetek nagyságrendileg 7300 km-re van Magyarországtól. Mivel hazánkból nem indulnak közvetlen járatok, így egy kényelmes átszállással tudjuk megközelíteni Malé-t. Az átszállás leggyakrabban Isztambulban, Dohában vagy Dubaiban történik. A repülési idő általában 2x5 óra, tehát átszállásokkal számolva 12-17 óra az odajutás. Maldív-szigetek egy kényelmesen és biztonságosan megközelíthető úticél.

Időeltolódás

Mivel a Maldív-szigeteken használt időzóna UTC+5, így az időeltolódás Magyarországhoz képest +3 óra nyáron és +4 óra télen. Azonban néhány szigeten eltérő időzónák is előfordulhatnak. A viszonylag mérsékelt időeltolódás miatt az utazás során nem jellemző „jetlag”. De az út előtt néhány nappal már érdemes igazítani az ébrenlétünket az ottani időzónához.

Pénzneme

A Maldív-szigetek hivatalos pénzneme a rufiyya (MVR), azonban ez csak a lakott szigeteken használatos. Resort szigeteken általában dollárban (USD) vagy euróban (EUR) kell fizetni. A szállodákban MasterCard, Visa és American Express kártyákat fogadnak el. Erősen ajánlott még itthon valutát váltani. 1 MVR = kb. 21 Ft

Konnektor átalakító

A Maldív-szigetek resort szigetein általában európai konnektorok a jellemzők, de nem ritkán hárompontos csatlakozóval is lehet találkozni. Ilyen esetben mindig adnak átalakítót, de elosztót érdemes vinni. Az áramtermelés általában gázolaj generátorokkal van ellátva. Feszültség: 230-240 V. 50 Hz.

Kell a Maldív-szigetekre vízum?

A Maldív-szigeteken csak technikai vízum van, amit a repülőtéren kell kitölteni. Ahhoz, hogy a turista beléphessen az országba, teljesíteni kell néhány alapvető feltételt: Visszaigazolt szállásfoglalás Visszaútra szóló repülőjegy Igazolás anyagi fedezetről (bankkártya vagy készpénz felmutatása) Regisztráció az IMUGA portálon + jelenleg: Negatív PCR teszt Fontos követelmény még, hogy az útlevélnek még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie a hazautazástól számítva!

Kell oltás Maldív-szigetek-i utazáshoz?

A Maldív-szigeteken nincs kötelező oltás. Ugyanakkor Hepatitis A, Hepatitis B és Merevgörcs (tetanus) előfordulhat az országban. Ezekre a betegségekre az egészségügyi szervezetek javasolják az oltást. Ajánlott gyógyszerek: napégés ellen, láz- és fájdalomcsillapító, hasmenés/hányás elleni szerek, rovarcsípés ellen és görcsoldó. Kórház Malé-ban található, így probléma esetén a szálloda recepcióst kell értesíteni, aki intézi a sürgősségi ellátást.

Árak a Maldív-szigeteken

A Maldív-szigeteki árak sok esetben megegyeznek a magyar árcédulákon található összegekkel, ha étteremről, szórakozásról vagy bevásárlásról van szó. Amit sokan elfelejtenek, hogy a Maldív-szigeteki nyaralás során legtöbbször egy „elszigetelt” szigeten (resort szigeten) fognak pihenni, ahol az árak nem feltétlenül vannak összhangban a lakott szigetek áraival. A szigeteken illik borravalót is adni (kb. 10% ott, ahol nincs belekalkulálva az árba), továbbá a hotel személyzetnek és a hordárnak is illik néhány dollár jattot adni távozáskor. A szórakozási, szabadidős lehetőségek sokszor normál külföldi árakon érhető el, de az olyan extrém kalandok, mint pl. tengeralattjárós kirándulás vagy ejtőernyőzés akár több száz dollárt is felemészthet.

Milyen a közbiztonság a Maldív-szigeteken?

A Maldív-szigeteken a közbiztonság kiváló. Nagy hangsúlyt fektetnek a resort szigeteken arra, hogy az oda utazók önfeledten és biztonságban töltsék el a szabadságukat. Egyik sziget sem engedheti meg magának, hogy zavargások vagy bűncselekmények árnyalják be az ott töltött időt. A fővárosban, Malé-ban ritkán előfordulnak tüntetések, amit érdemes elkerülni. Javasolt a szálloda széfjében hagyni a fontosabb értékeinket, hiszen a parton és a medencék mellett nincs lehetőség biztonságban tárolni őket. Nem elsősorban a lopástól kell félni, hanem inkább az elázástól vagy a finom homok által okozott sérülésektől (pl. telefon mikrofonja).