Indonézia utazás

Indonézia utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. Az indonéz szigetvilág egy igazán különleges hely, varázsa felejthetetlen élmény. Mesés tájak, rizsföldek, vízesések, vulkánok, csodás tengerpartok, luxus szállások hihetetlenül olcsó árakon, izgalmas programok, mindent átható spiritualitás, mennyei ízek és sok-sok mosoly! Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Bali

Bali

11 nap
 • Ubud
 • Nusa Dua
 • Sidemen
 • Uluwatu
 • Nusa Penida
 • Nusa Lembongan

450.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel
Taiwan & Bali

Taiwan & Bali

14 nap
 • Taipei 101
 • Pingxi
 • Chiang Kai-Shek emlékmű
 • Ubud
 • Ulun Danu & Beratan Temple
 • Nusa Dua

613.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

Általános információk

Délkelet Ázsia és azon belül is Óceánia legnagyobb kiterjedésű és egyik legnépszerűbb utazási célpontja vitathatatlanul Indonézia. Az ország teljes egészében szigetország, több mint 17.000 szigetből áll és sehol nem csatlakozik egyik szárazföldi kontinenshez sem. Az elmúlt közel 30 év alatt a Bali szigete lett a régió és a világ egyik legnépszerűbb utazási célpontja, de emellett még rengeteg természetileg, valamint kulturálisan különlegesen színes helyszínt tartogat az utazók számára. Minden szigetnek megvan a maga varázsa és amennyiben van rá lehetőségünk, érdemes több időt eltölteni a számtalan sziget gyönyörű tengerpartjai, hegységei és vízesései között. Számos helyen van lehetőségünk „eredeti” azaz szinte érintetlen dzsungelben túrázni, hegyet mászni vagy közelebbről megismerkedni az itt található igen különleges és színes állatvilággal. Indonézia tengeri élővilága is lenyűgöző, így ittlétünk alatt legalább egy sznorkel túrát érdemes beiktatni, de a legtöbb helyen van lehetőségünk búvárkodásra is. Indonézia lakossága több, mint 270 millió fő (a világ 4. legnagyobb népességű országa), fővárosa Jakarta, az államformája Köztársaság. A lakosság vallását tekintve 87%-ban iszlám, 12%-a hindu.

Utazási tudnivalók

Indonéziában a csapadékos évszak novembertől márciusig tart, ezért a leginkább ajánlott utazási időszak áprilistól októberig terjed. Mint általában Ázsiában, Indonéziában a csapvíz fogyasztása nem ajánlott, de az utcai árusoknál, kifőzdékben nyugodtan étkezhetünk.

Indonézia COVID információk

Indonéziába való utazáshoz már nem szükséges a Covid oltás megléte, nem kell indulás előtti PCR teszt, valamint karantén kötelezettség sincs. A beutazás után semmilyen korlátozás nem érint minket és minden turisztikai látnivaló szabadon látogatható.

Repülőút hossza

Magyarországról átlagosan összesen 16-18 óra repüléssel, 1 átszállással lehet Indonéziába utazni.

Időeltolódás

Az időeltolódás Indonéziában a magyar időhöz képest nyáron +6, télen +7 óra.

Pénzneme

Indonézia hivatalos pénzneme a indonéz rúpia (IDR).

Konnektor átalakító

Indonéziában a hálózat 220V-os, általában G és F típusú (európai és brit szabványú) aljzatokkal találkozunk, átalakítóra általában nincs szükség.

Vízum

Indonéziába a COVID előtti időszakban előzetes vízumigénylés nélkül lehetett utazni, érkezéskor "Visa On Arrival" típusú ingyenes 30 napos vízumot kaptunk. Jelenleg a vízumért fizetnünk kell, érkezéskor kapjuk meg (vagy online is igényelhető) és kb. 10.000 Ft-ba kerül.

Oltás

Indonéziába utazóknak nincsenek kötelező oltások, oltóközpont által ajánlott a Tífusz vagy Hepatitis elleni védőoltás.

Árak

Indonézia a térség egyik legkedvezőbb árú országa, az étkezés és a programok kb. 20-30%-kal olcsóbbak, mint Magyarországon.

Biztonság

Indonéziában, főleg a turisztikailag kiemelt helyszíneken tökéletes a közbiztonság.