Fülöp-szigetek utazás

Fülöp-szigetek

Fülöp-szigetek

11 nap
  • El Nido Lagoons
  • Cadlao Island
  • Nacpan Beach
  • Boracay
  • Puka Beach
  • Vitorlázás

641.000 Ft-tól repjegyekkel

Érdekel

Általános információk

A Fülöp-szigeteket nyugatról a Délkínai-tenger, keletről a Csendes óceán fogja közre. Bár egy több mint 7000 szigetből álló szigetországról beszélünk, mégis pár száz kilométerre találhatóak tőle más turisztikailag fontos ázsiai célpontok (mint Tájván, Vietnám vagy Malajzia), ami nagyon könnyűvé és röviddé teszi innen ezekbe a az országokba történő utazást. Az ország a nevét a spanyol felfedezőktől, II. Fülöp király után kapta a 16. században. A Fülöp-szigetek lakossága 110 millió fő, fővárosa Manila 13 millió lakossal, államformája Köztársaság. A lakosság vallását tekintve 89%-ban keresztény.

Utazási tudnivalók

A Fülöp-szigeteken alapvetően két évszakot különböztethetünk meg: a száraz évszak novembertől májusig tart, az esős monszun időszak pedig általában júniusban kezdődik és novemberben ér véget. Utazás szempontjából január-április a legkellemesebb hónapok: ilyenkor még nincs forróság, de már esőre sem kell számítanunk. A déli szigeteken pl. Palawan környékén december végéig előfordulhatnak trópusi viharok vagy akár tájfunok is, így ha valaki erre a területre szeretne utazni, inkább a januári indulást javasoljuk. Mint általában Ázsiában, a Fülöp-szigeteken a csapvíz fogyasztása nem ajánlott, de az utcai árusoknál, kifőzdékben nyugodtan étkezhetünk.

COVID információk

A Fülöp-szigetekre már nem szükséges a Covid oltás megléte, nincs karantén kötelezettség vagy más utazási korlátozás sem.

Repülőút hossza

Magyarországról közvetlenül nem, de egy átszállásal átlagosan 16-18 óra repüléssel el lehet jutni a Fülöp-szigetekre.

Időeltolódás

Az időeltolódás a Fülöp-szigeteken a magyar időhöz képest nyáron +6 óra, télen +7 óra.

Pénzneme

A Fülöp-szigetek hivatalos pénzneme a peso (PHP), melynek árfolyama kb. 1 PHP = 7 HUF.

Konnektor átalakító

A Fülöp-szigeteken az elektromos hálózat 220V-os, az országban a nálunk is használatos európai C aljzat mellett A és B típusú aljzatokkal is találkozhatunk, de sok helyen a szállodákat már univerzális aljzattal látják el.

Vízum

Magyarországról a Fülöp-szigetekre nem kell előre vízumot igényelnünk, érkezéskor a reptéren kapunk egy ingyenes 30 napos „Visa on arrival” típusú vízumot.

Oltás

A Fülöp-szigetekre utazóknak nincsenek kötelező oltások, oltóközpont által ajánlott a Tífusz vagy Hepatitis elleni védőoltás.

Árak

A Fülöp-szigetek alapvetően olcsó ország, de ázsiához hasonlítva nem a legolcsóbb (Vietnám, Malajzia vagy Indonézia árai kicsit kedvezőbbek). A szállások 30-40%-kal, az étkezés és a transzferek 20-30%-ka kedvezőbbek mint Magyarországon.

Biztonság

A Fülöp-szigetek alapvetően biztonságos ország, a helyiek nagyon vendégszeretőek és segítőkészek. Manilanak vannak olyan részei, ahol a nagyobb a bűnözés (persze ilyen minden nagyvárosban van), ezek a területek utazóként nem javasoltak, de oda természetesen Mi sem küldünk senkit. A turisztikailag kiemelt helyszíneken még az általánosnál is komolyabb a biztonság, így maximálisan nyugodtak lehetünk utazásunk alatt.