Srí Lanka varázslatos tájain

16 nap

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében

2 fő 1 szoba 618.000 Ft-tól/fő

A kalkulált ára tartalmazza

 • Budapest-Colombo vagy Bécs-Colombo retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel, legalább 25 kg feladott poggyásszal
 • A helyszínek közötti utazások költségeit (privát autós transzferrel)
 • Magas minőségű szállások árát az állomások legszebb helyszínein
 • Utasbiztosítást

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Utazás Srí Lankára

Srí Lanka India délkeleti partjainál fekvő szigetország. Maga a trópusi paradicsom, fehér homokos strandokkal, színes vadvilággal és ízletes ételekkel. Az Indiai-óceán gyöngyszemeként ismert országban tett utazásotok alatt belekóstolhattok a dél ázsiai kultúrába, az ókori történelembe, teaültetvényeken és hegyeken kirándulhattok, valamint számtalan vízisportot is kipróbálhattok. Alapvetően a vadon élő állatok, az ősi történelem, a kultúra és a gasztronómiai élmények a legmeghatározóbbak egy Srí Lanka-i út során. Hol máshol látogathatnátok meg reggel egy i.e. 3. században épült várost, és vehetnétek részt egy szafarin délután? Nem titok, hogy az elmúlt években Srí Lanka Ázsia egyik legkeresettebb utazási célpontjává vált, köszönhetően lélegzetelállító hegyvidékének és a pálmafákkal szegélyezett partszakaszainak. Srí Lanka telis-tele van csodálatos tájakkal, történelmi városokkal és templomokkal, amelyek annyira egyediek, hogy globális jelentőségűnek tekintik őket, ezért is lehet, hogy az ország nyolc UNESCO világörökségi helyszínnek ad otthont.

Az útvonalon szereplő fontosabb megállók

Negombo: A város a portugál gyarmatosítás idején vált jelentős központtá a környéken termesztett kitűnő minőségű fahéj miatt. A portugálok az arab és holland kereskedők távol tartása érdekében kis erődöt építettek itt, amit meg is látogathatunk. Még ma is stratégiai fontosságú helyen fekszik, bár már nem a kereskedelem, sokkal inkább a turizmus miatt. Mivel Negombo csak egy rövid autóútra található Colombo városától és a repülőtértől, pálmákkal szegélyezett tengerpartja, és lenyűgöző, természetes szépségű strandja kitűnően alkalmas egy hosszú utazás utáni vagy előtti pihenésre.

Ella: Ella egy gyönyörű hegyek közt megbújó aprócska település, mely közel 1000 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. Az odavezető utat Kandy-ből (vagy akár Colombo-ból) a legjobb, ha vonattal tesszük meg, ugyanis ez a világ egyik legszebb vonatútja, lélegzetelállító környéken suhanhatunk végig, ősfás növényzet, teaültetvények és hangulatos völgyek között. A környék méltán híres az utazók körében, mert nemcsak az odaút fantasztikus élmény, hanem emellett főként a lélegzetelállító túrautak, hegyek, vízesések és a véget nem érő teaültetvények látványa nyűgözik le az ide látogatókat.

Kandy: Kandy az utolsó fővárosa az ókori királyságoknak, ennek köszönhetően számos érdekességet tekinthetünk meg ottjártunkkor. A város nagyjából a sziget közepén helyezkedik el, magasan a tengerszint felett, gyönyörű növényzettel borítva, javarészt teaültetvényekkel övezve. Ha a lélegzetelállító környezet nem lenne elég csábító, a Buddhista világ legnagyobb becsben tartott ereklyéit őrzik itt, mint pl: Buddha fogát, melynek egy templomot is emeltek ahová a világ minden részéről érkeznek emiatt a buddhista zarándokok.

Mirissa: Mirissa egy takaros kis tengerparti városka, melynek közelében hegyek és dombok könnyítik meg a tájban való gyönyörködést. A település érdekes, eldugott partszakaszokkal, nagy teknősökkel, bálnákkal, delfinekkel és kiváló szörfölési lehetőségekkel várja az oda utazókat. Srí Lankán nagyon népszerűek a safari jellegű programok, mert óriási kiterjedésű nemzeti parkjaikban – mint például a közelben található Yala – a legkülönfélébb egzotikus állatokat figyelhetjük meg természetes környezetükben.

Hikkaduwa: ez a kis tengerparti telelpülés főként hosszan elnyúló, a szörfözés mellett egyéb aktív kikapcsolódásra és passzív pihenésre is alkalmas tengerpartjáról híres, de mint Srí Lanka legtöbb tengerparti városa rengeteg érdekességet tartogat szárazföldi oldalon is. Található a környéken több különleges múzeum, teknős keltető és rezervátum, fűszerkert és nemzeti park is, amiket mindenképp érdemes meglátogatni.

Fakultatív programlehetőségek Srí Lankán

Srí Lanka

 • szafari és nemzeti parkok
 • elefánt rezervátum
 • tea ültetvények és teaüzem
 • buddhista szentélyek és templomok
 • vízesések
 • teknős keltető
 • fűszerkertek
 • ayurvédikus Spa kezelések
 • vízi sportok, hajókirándulások
 • bálna- és delfinles
 • városlátogatások (történelmi városok, erődök)
 • tengerparti pihenés, sznorkelezés

Minden programhoz és transzferhez fogunk ajánlani megbízható és jól bevált kontaktot és/vagy (angol nyelvű) idegenvezetőt.

Srí Lanka időjárása – mikor érdemes utazni?

Srí Lanka nyugati partján a csapadékos évszak általában májustól októberig tart, ezért az utazás által érintett területeken novembertől áprilisig van igazán jó idő, ezért ebben az időszakban ajánljuk leginkább ezt az utazást.

Tanácsadó munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 14-15%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

Miért érdemes az ázsiai utazásodhoz az Ázsia Neked utazási tanácsadót választanod?

Utazási iroda Saját szervezés Ázsia Neked
Költséghatékony
Rugalmas
Nem kell szervezned
Professzionális
 • Utazási tanácsadóként az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

Ismerd meg az utazási tanácsadás szabadságát részletesen

Tájékoztatunk, hogy az Ázsia Neked csapatának tagjai független utazási tanácsadóként és nem egy utazási iroda munkatársaként  végzik tevékenységüket. Mi, az Ázsia Neked-nél a szervezés terhét és nehézségeit vesszük le a válladról: helyismeretünk és átfogó tudásunk alapján segítünk komplett utazásotok megszervezésében. Többek között a számotokra ideális járatok és szállások megkeresésével, a legkedvezőbb árak megtalálásában, az utazást megelőző teendőkkel, a programokkal való kitöltésben, illetve az adott úthoz ajánlott biztosítások megkötésében (utas- és útlemondás) segítünk. 

Mi semmilyen részvételi díjat nem veszünk át Tőletek, így az utazási szerződések és pénzügyi teljesítések közvetlenül közötted mint ügyfél, és az utazási szolgáltatók között (pl. légitársaság/szállásajánlat) jönnek létre, ezért azok elvárható színvonalú minőségéért és teljesítéséért az általatok kiválasztott, és szerződött szolgáltató lesz felelős. Mivel ezek a cégek az utazási piacon jellemzően több évtizedes nemzetközi múlttal, jogszabályi megfelelőséggel és garanciákkal rendelkeznek, így az Ázsia Neked-nél mi azt gondoljuk, hogy ez számotokra előny, amely minimális kockázatot hordoz. 

A tanácsadáson túl az utazás teljesítéséért, annak megfelelőségéért a utazási irodákkal ellentétben nem csapatunk tagjai tartozunk felelősséggel hanem már a korábban említett globális szolgáltatók, de számíthattok a segítségünkre (tanácsok, alternatívák) amennyiben részetekről vagy a szolgáltató részéről változás merülne fel. Az utazásszervezőnek és az utazásközvetítőnek a felelősségére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket az utazási csomag kapcsán többek között a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:254. § és az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmazza. 

Amennyiben szerződést kötsz velünk, közötted és csapatunk tagjai, mint független utazási tanácsadók között a Ptk. 6:272. §-a szerinti megbízási jogviszony jön létre. Csapatunk tagjainak felelősségéről az ÁSZF-ünk VI.1. pontja rendelkezik, mely szerint a mi felelősségünk az, hogy a legjobb tudásunk szerint segítsük utazásodat, az ÁSZF-ben foglaltak szerint. Bővebb információkért kérünk, fordulj közvetlenül csapatunk tagjaihoz.

A tanácsadód

Pálinkás Szilvi
Srí Lanka, Maldív-szigetek, Jordánia, Thaiföld és Szingapúr specialista

Korábban évtizedekig irodában dolgoztam, de amióta az eszemet tudom, szenvedélyem az utazás. Szeretem felfedezni a világot, megosztani tapasztalataimat. S ha belegondolok, valójában egész életemben ha csak tehettem utaztam, csoportban, barátokkal , s nagyon sokszor egyedül. Amikor évekkel ezelőtt a spanyol Mesetán gyalogoltam a hátizsákommal egy forró júniusi délután egyszer csak megértettem , úton lenni tényleg maga az élet – s én így akarok élni. Így egy hosszú utazásra indultam, ami azóta is tart . Több, mint 50 országban jártam eddig s találkozásom Dél-Kelet Ázsiával meghatározó pont lett az életemben. Srí Lanka különösképpen a szívembe lopta magát a maga természetességével, a természet bujaságával és mindig mosolygós kedves lakosaival, konyhaművészetével. Hasonlóképp Ázsia többi országa is elvarázsolt. Ezért is csatlakoztam örömmel az Ázsia Neked csapatához, mert így lehetőségem van megosztani az utazásaim során szerzett tapasztalataimat, és lelkesedésemet, mely reményeim szerint minden utasunkra átragad.

Kedvcsináló Srí Lankáról

COVID információk

Srí Lankára való utazáshoz most már nem szükséges a Covid oltás megléte, emellett mindenféle teszt nélkül be lehet utazni az országba, és nincs karantén kötelezettség sem. Srí Lanka elfogad minden Magyarországon használt COVID oltást, ideértve az orosz „Sputnik V”-t is. A Magyarországra való visszatérés is teljesen kötelezettségmentes.

Repülőút hossza

Magyarországról csak átszállással lehet Srí Lankára jutni, de már nagyon kedvező, 12-14 órás utazási idővel is elérhetjük az országot.

Időeltolódás

Az időeltolódás Srí Lankán a magyar időhöz képest nyáron +3,5 óra, télen +4,5 óra. Igen Srí Lankán még ez is különleges, hogy nem egész órás az időeltolódás.

Konnektor átalakító

Srí Lanka-n az elektromos hálózat 220V-os, általában G típusú (brit szabványú) aljzatokkal találkozhatunk, de sok helyen találkozhatunk speciális D típusú aljzattal is (a brit szabvány lekerekített verziója).

Vízum

Magyarországról Srí Lankára előre kell vízumot igényelnünk online. Ennek díja jelenleg $35 amit előre kell kifizetnünk, és majd Srí Lankára érkezéskor a reptéren kapjuk meg a 30 napos vízumunkat.

Árak

Srí Lanka alapvetően olcsó ország, az étkezés és a transzferek kb. 10-20%-kal kedvezőbbek mint Magyarországon.

Biztonság

Srí Lanka nagyon biztonságos ország, abszolút nyugodtak lehetünk, amikor az országba utazunk.

Ajánlatot kérek!