A kambodzsai Angkor Wat a világ egyik leghíresebb temploma

Angkor Watnak az amerikai székhelyű Touropia Travel Guides az „Ázsia leghíresebb temploma” címet adományozta, ami a turisztikai szakértők szerint növelheti Kambodzsa vonzerejét és még több nyaralót ösztönöz majd arra, hogy meglátogassák a „csodák királyságát.”

fotó: shutterstock
[divider scroll_text]

 

Bolygónk egyetlen más kontinensén sincs annyi templom, mint Ázsiában. Ez talán nem meglepő, hiszen Ázsiában született a világ legtöbb fő vallása, valamint számos más hit is. Köztük a buddhizmus, a hinduizmus, a szikhizmus és a taoizmus ihlette a világ leghíresebb templomainak jelentős hányadát.

 

Az ország Siem Reap tartományában található Angkor Régészeti Park után az indonéziai Borobudur és a libanoni Baalbek került a második, illetve harmadik helyre.

 

Thourn Sinan, a Pacific Asia Travel Association (PATA) kambodzsai tagozatának elnöke a díj elnyerése kapcsán hangsúlyozta, hogy Angkor Wat nem csak a világörökség része, de sokan a világ egyik csodájának is tartják és Kambodzsa számos történelmi pillanatának volt tanúja, valamint a buddhizmushoz és a brahmanizmushoz kapcsolódó írások, krónikák és útmutatások is megtalálhatóak itt.

Angkor Wat ráadásul, mint Kambodzsa jelképe, megtalálható a nemzeti zászlón és az ország címerén is.

 


fotók: shutterstock
[divider scroll_tex]

A hatalmas templomkomplexumot II. Suryavarman király számára építették a 12. század elején. Több mint 55.000 munkás és szobrász 30 éven keresztül dolgozott a templom együttes megvalósításán. Az építmény három téglalap alakú galériából áll, amelyek egy központi toronyhoz csatlakoznak és mindegyik szint magasabb az előzőnél. Ez az egyetlen templom Angkorban, amely építése óta vallási központ maradt, először hindu, majd buddhista templomként. Az ország egyik legfontosabb turisztikai látványossága, évente több millió turista látogatja meg.

 


fotó: shutterstock
[divider scroll_text]

 

A járvány előtti évben, 2019-ben 6,6 millió külföldi érkezett Kambodzsába. A legtöbben tengerparti úti célokat és az Angkor Wat templomot látogatták meg a turisztikai minisztérium adatai szerint. 2020-ban 1,3 millióra esett vissza a látogatók száma.

forrás: turizmus.com

 

Az Ázsia Neked 2017 óta kínál egyedi és különleges megoldást azoknak, akik kambodzsai utazást terveznek. Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!