A Maldív-szigetekre is utazhatunk jövő héttől védettségi igazolvánnyal

A Maldív-szigetekre szerdától, Egyiptomba pedig keddtől utazhatnak a beoltott, védettségi igazolvánnyal rendelkezők teszt és karanténmentesen – jelentette be Szijjártó Péter szombat délelőtt Facebook-videójában.

Egyiptomba a 6 és 18 év közötti, nem beoltott gyerekeknek tesztet kell vinniük magukkal, míg az oltással rendelkezők szabadon utazhatnak. A Maldív-szigeteknél a 18 év alattiak is szabadon utazhatnak.

A Maldív-szigetekkel és Egyiptommal együtt Magyarország eddig 26 országgal kötött megállapodást a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről.

A most bejelentett két országon túl ezek: Albánia, Bahrein, Ciprus, Cseh Köztársaság, Észak-Macedón Köztársaság, Georgia, Horvátország, India, Kazah Köztársaság, Kirgiz Köztársaság, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, Oroszországi Föderáció, Románia, San Marino, Szerb Köztársaság, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna, Üzbegisztán és Zöld-foki Köztársaság. Az egyes országokba történő beutazás előtt azonban továbbra is érdemes tájékozódni.

 

Psszt! Mielőtt kilépnél, használd ki a lehetőséget, és lesd meg Maldív-ajánlatainkat az azsianeked.com oldalunkon!

 

forrás: Utazómajom.hu