A Nílus és az Ázsia Neked különleges ajándéka: Egyiptom

Két éves szünetet és egy kis frissítést követően ismételten elérhetővé tesszük az afrikai kontinens legtörténelmibb országát: ez az ókori kincsekben gazdag Egyiptom!

AlexAnton / Shutterstock | Az ezerarcú Egyiptom rendkívül népszerű úti cél.

Az ezerarcú Egyiptom rendkívül népszerű úti cél, nem hiába: legyen szó tengerparti pihenésről vagy városnézésről, ezekben mind bővelkedik. Zsófi segítségével garantáltan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb helyszíneket és programokat.


Zsófi, pár szóban megosztanád az olvasóinkkal, hogy az ázsiai útjaid mellett miért szerettél volna indítani afrikai utakat?

,,Számomra Egyiptom még sok-sok ország meglátogatása után is tudott újat mutatni: leírhatatlan érzés volt ott állni és saját szememmel látni az egyetlen megmaradt ókori csodát, a gízai nagy piramist. Hajózni a Níluson egy felukkával a naplementében szintén varázslatos, de Luxor történelmi gazdagságát tényleg nehéz szavakba önteni. A Királyok völgye, a karnaki templomkomplexum és a luxori templom részletgazdagsága ámulatba ejtő.” – foglalta össze Zsófi.


“Egyiptom az a hely, ahol az aktív pihenés remekül párosulhat a tengerparti kikapcsolódással.”


Milyen útvonalakkal indítottuk útjára egyiptomi utazásainkat?

  • Kairó-Hurghada (9 nap) – az útvonal kiegészíthető Luxor állomással

Az utazás tartalma: retúr repülőjegyek prémium légitársasággal – étkezéssel, feladott csomaggal (20 kg) | 2 éjszaka Kairóban vagy Gízában – reggelivel | 6 éjszaka Hurghadában – all inclusive ellátással | privát reptéri transzferek

  • Kairó-Luxor (8 nap) – az útvonal kiegészíthető hurghadai tartózkodással

Az utazás tartalma: retúr repülőjegyek prémium légitársasággal – étkezéssel, feladott csomaggal (20 kg) | 4 éjszaka Kairóban vagy Gízában – reggelivel | 3 éjszaka Luxorban, a Nílus partján – reggelivel | privát reptéri transzferek

Ne feledd, az Ázsia Neked szakértőitől mindig kérhetsz egyedi módosításokat az utazásod tervezésekor, így ez a lehetőség egyiptomi útjainkra is érvényes!

Patryk Kosmider / Shutterstock | Legyen szó tengerparti pihenésről vagy városnézésről, Egyiptom ezekben mind bővelkedik.


Időjárása – mikor érdemes utazni?

Egyiptom egész évben látogatható, de a hőmérséklet szempontjából szeptember közepe és május közepe között a legkellemesebb Egyiptomba utazni. Ebben az időszakban az átlaghőmérséklet 24-30 Celsius fok körül van. Klimatikus viszonyait nézve, Egyiptom éghajlata alapvetően három évszakos: a tél december és március között, az első nyár március közepétől július közepéig, míg a második nyár július közepétől november végéig tart. Az ország éghajlata a téli hónapokban enyhe, nyáron (főleg a “második nyár” időszakában) forró. Eső gyakorlatilag csak a téli időszakban hull.További fontos információkat és érdekességeket olvashatsz úti leírásainkban. Fedezd fel szakértelmünkkel az ókori csodák országát!