Ádám-csúcs, avagy Buddha lábnyoma Srí Lankán

Az Ádám-csúcs (angolul Adam’s Peak) megmászása még a tapasztalt túrázóknak is komoly kihívást jelent. Ugyanakkor Srí Lankán ez a program lehet az utazásod fénypontja.

Ahogy azt 2024. év elején megírtuk, a SEO specialista SALT.agency elemzése alapján Srí Lankát az öt legjobb ország közé sorolták. Ez alapján az egyike lesz azon országoknak, amelyek a legnagyobb növekedést fogják produkálni 2024-ben.

Az Ádám-csúcs több útvonalon is megközelíthető, így vannak könnyebb és vannak csak profik számára ajánlott, nehezebb útirányok – áll a srilanka.hu beszámolójában. A túrázók odafent két jutalommal is gazdagodnak: egyik ilyen a páratlan kilátás, a másik pedig a Buddha lábnyoma felett emelt szentély. Bár a lábnyomnak vélt mélyedést nem lehet teljes valójában látni, mert leplekkel takarták le, mégis a legenda teszi teljessé a programot.

srilanka.hu | A csodás kilátás mellett érdemes megfigyelni, ahogy szépen kirajzolódik a hegy piramist formáló árnyéka.

Mikor érdemes felmenni az Ádám-csúcsra?

A hegy megmászására legalkalmasabb (és legbiztonságosabb) időszak a január és február közötti. Az útvonalat napközben is bejárhatod, de akkor fogod kimaxolni a programot, ha a zarándokokra hallgatsz. Ők ugyanis általában éjszaka teszik meg az utat, hogy gyönyörködhessenek a hajnali napfelkelte látványában. Ehhez az indulást körülbelül éjfél körülre érdemes időzíteni.

TRphotos / Shutterstock | Ádám csúcsa (Sri Pada) éjszaka, Srí Lankán.

A napfelkelte és a szerzetesek azt kísérő szeánsza csodálatos együttest alkot. Miközben a zarándokok néma csendben figyelik az aranyló napsugarak előtűnését, a szerzetesek dobszóval és kagylókürt hangokkal köszöntik az új nap kezdetét.


Az azsianeked.com oldalunkon 2017 óta kínálunk egyedi és személyre szabott megoldást azoknak, akik Srí Lanka-i utazást terveznek.