AirAsia X – jövőre közvetlen fapados repülőjárattal utazhatunk Thaiföldre?

A fapados AirAisa X 2023-tól a tervek szerint Prágába, Budapestre és Bécsbe is repül majd Bangkokból.

Budapestről jelenleg nincs közvetlen légi összeköttetés az egyik legnépszerűbb ázsiai városba, Thaiföld fővárosába. Azért is lenne különösen érdekes számunkra, hiszen Bangkokból a több délkelet-ázsiai ország fillérekért megközelíthető, illetve Ausztrália is elérhetőbbé válna.


fotó: Artur Kornakov | unsplash.com
[divider scroll_text]

 

Az AirAsia X vezérigazgatója, Tony Fernandez elmondta: „Az országok újra megnyitották a határaikat, így a megfelelő időben újra tudunk indulni többek között Északkelet-Ázsiában, amely a fő úti célunk. ”

A járvány közben komoly finanszírozási gondjai akadtak a légitársaságnak, de az új járatnyitásokkal jövőre ismét nyereséges lehet az AirAsia X.

 


fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

 

Az AirAsia X egy malajziai székhelyű, hosszú távú fapados légitársaság, a népszerű AirAsia testvérvállalata. 2007. november 2-án kezdte meg működését, első járatával a malajziai Kuala Lumpur nemzetközi repülőtérről indult az ausztrál Gold Coast repülőtérre. Az AirAsia X Ázsián, Ausztrálián és az Amerikai Egyesült Államokon belüli célállomásokra repül. A légitársaság 12 Airbus A330-300 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet.

forrás: utazomajom

 

Az Ázsia Neked 2017 óta kínál egyedi és különleges megoldást azoknak, akik ázsiai, afrikai és közel-keleti utazást terveznek. Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!