Becsődölt az egyik egzotikus utazásokat kínáló utazási iroda

Az Utazómajom ügyfélszolgálata augusztus 25-én több üzenetet is kapott pórul járt utasoktól, hogy az egzotikus utazásokkal foglalkozó LagunTravel befejezi működését. A cég főként Seychelle-szigetek-i utazásokkal foglalkozott, de más népszerű egzotikus utakat is ajánlott, például Mauritiusra vagy Maldív-szigetekre. Augusztus 26-án már a honlapjukon is az alábbi felhívás volt olvasható:

kép: utazomajom.hu
[divider scroll_text]

 

Augusztus 25-én az iroda alapító tulajdonostársa levelet küldött az utasoknak, amiben “megrendülten tudatja”, hogy a LagunTravel Ltd. kénytelen megszüntetni az utazási tevékenységét és az augusztus 25-től induló utazásokat már nem tudják biztosítani.

A tájékoztatóban szóba kerülnek olyan működési nehézségek, amelyeket a koronavírus vagy a háború okozott. A tulajdonostárs levelében az áll, hogy a problémákat eddig mindig megoldották ügyfeleiknek a maximális szolgáltatásnyújtás és az elégedett hazatérés érdekében.

Az elmúlt időszakban az iroda tőkéjét, de még a tulajdonosok saját forrásait is felhasználták, hogy biztosíthassák az utazásokat. A partnereik nagy része 50%-ot emelt a már meglévő foglalásokon, illetve a forint romlás is problémát okozott a működésben. A cég biztosítója csak a kint ragadt utazók költségeit fedezi, a későbbi utazásokat nem. Emiatt a LagunTravel más megoldást próbál találni, de jelenleg nem áll rendelkezésre forrás a már befizetett, de még meg nem kezdett utazások visszafizetésére. Saját elmondásuk szerint is évekig tarthat a folyamat.

Az eddigi email és telefonos elérhetőséget már nem élnek, a travelkarrendezes@gmail.com címre írhatnak a károsultak. Létrejött a károsultakat tömörítő LagunTravel Facebook csoport, melynek már 150 tagja van.

Augusztus 25-én a cég törölte Facebook és Instagram oldalát.

forrás: utazomajom.hu