Beutazási engedélyek Ázsia országaiba

 

Thaiföld
Vízum turista célú beutazás esetén:
Vízummentesen beutazó külföldi állampolgárok 2017. január 1-jétől kezdődően Thaiföld területére repülővel érkezés esetén 30 napig, szárazföldi határátkelőhelyen keresztül évente csak két alkalommal léphetnek alkalmanként 30 napos időtartamra, azon túl már megfelelő vízummal kell rendelkezniük. Légi úton történő belépés esetén, amennyiben megalapozott a gyanú, hogy a külföldi állampolgár vízummentességét tartós thaiföldi tartózkodásra próbálja felhasználni, az idegenrendészeti hatóság figyelmezteti a megfelelő vízum beszerzésének szükségességére. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél.

További információ: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?thaifold

 

Indonézia
Vízum turista célú beutazás esetén:
30 napnál rövidebb időre tervezett tartózkodás esetén vízum beszerzése nem szükséges, érkezéskor ingyenesen bepecsételik az útlevélbe. 30 napnál hosszabb időre tervezett tartózkodás esetén a határátlépéskor érkezési vízum (Visa on Arrival) igényelhető, mely 30 nap érvényességi idejű, és az indonéz Bevándorlási Hivatal regionális kirendeltségeiben 1 alkalommal 30 nappal meghosszabbítható. A vízum díja 35 USD. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél.

További információ: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?indonezia

 

Malajzia
Vízum turista célú beutazás esetén:
Magyar állampolgárok legfeljebb 90 napig vízummentesen tartózkodhatnak Malajzia területén. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél, a malajziai tartózkodás anyagi fedezetének igazolása, a vissza/tovább utazásra szóló repülőjegy és a határátkelőhelyeken elérhető ún. Arrival/Departure Card (Imm.26) nyomtatvány kitöltése.

További információ: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?malajzia

 

Vietnám

Vízum turista célú beutazás esetén:
Vietnámba utazáshoz vízum beszerzése szükséges, az egyszeri belépésre és legfeljebb 30 napos tartózkodásra jogosító vízum online igényelhető. Az elektronikus igénylőlap kitöltését követően az utazó regisztrációs számot kap, majd hatóságok az online vízumigénylésről 3 munkanapon belül döntenek (elutasítás esetén a vízumdíj nem igényelhető vissza). A vízumdíj 25 USD, amelynek kiegyenlítése online történik az „E-vízum” igénylőlap kitöltését követően. A vízumigénylő kitöltéséhez szükségünk lesz a beutazás és kiutazás helyére és időpontjára (tehát már rendelkeznünk kell a repülőjeggyel), valamint egy az útlevelünkről, és egy magunkról készült fotóra is (ezeket akár mobiltelefonnal is elkészíthetjük). A jóváhagyást követően az e-mailben kapott vízumot ki kell nyomtatni, melyet országba való belépéskor és kilépéskor is szükséges bemutatni. Természetesen itt is olyan útlevéllel kell rendelkeznünk, mely az ország elhagyását követően legalább még hat hónapig érvényes. „E-vízum” igénylés: immigration.gov.vn

További információ: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?vietnam

 

Kambodzsa
Vízum turista célú beutazás esetén:
Magánútlevéllel történő Kambodzsába utazáshoz vízumra van szükség, melynek díja 36 USD. A vízum beszerezhető a lakóhely szerint legközelebbi kambodzsai nagykövetség konzuli hivatalánál, továbbá Phnom Penh-ben és Siem Reap-ban érkezéskor a nemzetközi repülőtéren vagy online. A turista célú beutazásra szóló vízum egyszeri belépésre jogosít, érvényességi ideje 30 nap. Az e-vízum igényléssel kapcsolatban részletes tájékoztató a Kambodzsai Külügyminisztérium honlapján
található: www.evisa.gov.kh

További információ: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?kambodzsa