Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

Sukhothai – gyönyörű romváros Thaiföldön

Sukhotai és vidéke valamikor a mesés Arany Háromszög része volt, a thaiföldi civilizáció bölcsője.


fotó: shutterstock

 

Sukhothai Thaiföldön, Bangkoktól 427 km-re északra fekszik. Erdős hegyvidékek, a Himalája lábának alacsonyabb nyúlványai és termékeny folyóvölgyek jellemzik. Sukhothai, a thai történelem első királysága, a 13.-14. században virágzott. Az államalapító utóda, Rama Kamhaeng (Bátor Ráma) idején érte el a legnagyobb dicsőségét.


fotó: shutterstock

 

Bátor Ráma harcokat folytatott a monokkal, a khmerekkel, és jelentős területeket hódított meg a mai Burma, Laosz, Kambodzsa, sőt a Maláj-félszigeten. Az akkori történelmi leírások szerint nemcsak a harctéren bizonyult nagyszerű uralkodónak. Bevezette az írásjelek használatát, nagy hangsúlyt fektetett az igazságszolgáltatásra, fellendítette a kereskedelmet, és támogatta a buddhizmus elterjedését, valamint a művészeteket.


fotó: shutterstock

 

A virágzó királyságból csak a volt főváros kőből épült vallási épületei maradtak fenn különböző állapotban. A két legnagyobb templom, a Wat Mahathat és a Wat Si Chum. Ez utóbbi hatalmas ülő Buddha szobrával különös figyelmet érdemel, a lábai közti távolság eléri a 11 métert. A romváros hivatalos elnevezése Sukothai Történelmi Park, a világörökség része. A terület körülbelül 70 négyzetkilométer és közel 200 templommaradvány, chedi (harang alakú építmény, mely Buddha ereklyéket tartalmaz) illetve Buddha szobor található.

 

forrás: érdekesvilág

 

Ha Thaiföld eddig csak terv volt a fejedben, mostantól legyen egy előre lefoglalt utazás.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!

About the Author