Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

Thaiföld: 2021. november 1-jétől ezekkel a feltételekkel vége a karantén-kötelezettségnek

Comment are off

Thaiföldön 2021. november 1-jétől a Magyarországról érkező, védőoltással rendelkező turisták is mentesülnek a karantén alól!

Ahogy azt a korábbi cikkünkben jeleztük, a thai kormány október 11-én váratlanul bejelentette, hogy november 1-jére szeretnének eltörölni mindenféle korlátozást a biztonságosnak ítélt országok turistáival szemben. Íme a legfrissebb tájékoztató a Thai Külügyminisztérium konzuli osztályától, amely tehát hivatalos dokumentumnak tekinthető. Mutatjuk a részleteket:

A sajtóhírek még a napokban is csak 10 országot emlegettek a tervezett nyitással kapcsolatban, a most kiadott dokumentumban viszont már 46 ország van.

✔️ Nincs karantén: érkezéskor egy PCR tesztet végeznek, ennek az eredményét kell megvárni, utána szabadon lehet utazni.
✔️ Védőoltással kell rendelkezni: utazás előtt legalább 14 nappal kell megkapni az oltásokat, minden Magyarországon használt vakcinát elfogadnak Thaiföldön, beleértve a Szputnyik V vakcinát is!
✔️ Szállásfoglalás: 1 éjszakát kell foglalni SHA+ hotelben
✔️ Biztosítás: utazási biztosítás kell, a limitösszeg minimum 50.000 dollár (ezt csökkentették a korábbi 100.000 dollárról).
✔️ Covid-teszt indulás előtt: PCR teszt 72 órán belül, az indulási időponttól számítva.
✔️ Covid-teszt Thaiföldön: mindössze egy PCR teszt az érkezés napján.

Mostmár bátrabban tervezheted az idei téli thai nyaralást. Érdemes körülnézned ajánlataink között, mert 11 napos körutat már 239.000 Ft/fő ártól foglalhatsz 2 utazó esetén: azsianeked.com/utak/thaifold

 

forrás: Bangkok Charlie – Thaiföld info & idegenvezetés

About the Author