COVID-info: Ázsia országaiba utazáshoz ezeket kell tudnod

A koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozásokkal kapcsolatban utazóinkat folyamatosan tájékoztatjuk a kialakult helyzetről.

 

Mit tegyél, ha olyan országba van foglalásod, ami az utazásod idején továbbra is zárva tart?

Természetesen segítünk a lemondásokban és az átfoglalásokban, de a légitársaságok is azt kérik, hogy az esetleges koronavírus helyzet miatti módosításokkal kapcsolatban az utasok csak az indulás előtti 10 napban próbálják felvenni velük a kapcsolatot, mert még mindig nagyon túlterheltek. A repülőjegyek módosítása, vagy egyéb változtatások tekintetében jelenleg azoknak érdemes majd intézkedni, akiknek az utazása a következő 30 napban kezdődne, szerencsére a legtöbb légitársaság és szállás rugalmas lehetőségeket biztosít egészen 2021 végéig tervezett utazások esetén. Ha valaki biztos abban hogy a 2021/2022 szezonban utazni szeretne, a legtöbb esetben érdemes minél előbb lefoglalni a repülőjegyeket. Egyes légitársaságok ebben az esetben végtelen számú(!) ingyenes módosításra adnak lehetőséget, így amellett, hogy jó áron veheted meg a jegyeiteket, bármikor módosíthatsz a repülési dátumokon.

 

Hogyan fest most a Covid-helyzet az Ázsia Neked kínálatában található országokat tekintve?

Sajnos továbbra is zárva tartanak olyan közkedvelt, Ázsia Neked kínálatunkban is megtalálható országok, mint: Indonézia, Japán, Kambodzsa, Malajzia, Vietnám (és még folytathatnánk a sort), de mellette szerencsére már jó híreket hallani Thaiföldről, Sri Lanka-ról egy esetleg újranyitás, illetve a meglévő korlátozások enyhítése/eltörlése kapcsán.

Viszont itt vannak nekünk azok a desztinációk is, amelyek segítettek utasainknak átvészelni a Covid-19 legnehezebb időszakait, és fennakadások nélkül biztosították a kikapcsolódásukat. Ezen célpontok: a Maldív-szigetek, a Seychelle-szigetek, Zanzibár, illetve Dubai. Az utóbbi hetekben pedig bemutattuk legújabb, jordán útjainkat, amelyeket azóta már sikeresen leteszteltek ügyfeleink.

 

Zanzibáron ilyen mosolygós helyiekkel fogsz találkozni – nincsen maszkviselési kötelezettség.

 

Ha Ázsiába vágysz, akkor a fentebb említett 5 célpont közül tudsz választani.

Mielőtt részletesen is bemutatjuk, hogy milyen feltételeket kell teljesítened, ha ezen alternatívák valamelyikét választanád utazásod célpontjaként, annyit előzetesen elárulunk, hogy a koronavírus-járvány kapcsán is megfigyelhetőek bizonyos trendek: mivel minden ország maga dönt arról, hogyan kezeli a vírushelyzetet, így tudják, hogy a döntéseiknek komoly következményei vannak. Így azok az intézkedések, amelyek egyik részről a szabadságot, másikról pedig elővigyázatosak, azok népszerűek lesznek több állam szemében is.

 

Jöjjenek a feltételek, amelyeket be kell tartanod, ha ezekre a helyekre szeretnél eljutni: 

  • Maldív-szigetek: a szigetekre történő belépéshez egy negatív, 72 órával az indulásod előtt elvégzett Covid PCR-tesztre van szükség, amellyel kiváltod a kinti karantén kötelezettséget. A Maldív-szigeteki resortokon (ahova a legtöbb utasunknak foglalunk) nincsenek fertőzöttek. Hazaérkezést követően, ha rendelkezel érvényes védettségi igazolvánnyal, már nem lesz szükséged PCR-teszt elvégzésére. Ha nem rendelkezel vele, akkor 2 negatív PCR-teszttel válthatod ki a 10 napos karantén-kötelezettséget.

 

  • Seychelle-szigetek: hasonlóan a Maldív-szigeteknél tapasztalt korlátozásokhoz, a Seychelle-re történő belépéshez szintén egy negatív, 72 órával az indulásod előtt elvégzett Covid PCR-tesztre van szükség, amellyel kiváltod a kinti karantén kötelezettséget. A Seychelle-szigeteken időközönként felüti a fejét egy-egy kisebb hullámzás a fertőzöttségben, de magyar utasaink még nem érkeztek haza pozitív PCR-teszttel. Hazaérkezést követően érvényes védettségi igazolvány mellett nem lesz szükséged PCR-teszt elvégzésére. Anélkül 2 negatív PCR-teszttel válthatod ki a 10 napos karantén-kötelezettséget.

 

  • Zanzibár: ugyanúgy, ahogy a fenti két sziget esetében, a belépéshez itt is egy negatív, 72 órával az indulásod előtt elvégzett Covid PCR-tesztre van szükség, amellyel kiváltod a kinti karantén kötelezettséget. Ezt akkor is el kell végeztetned, ha rendelkezel 2 oltással. A zanzibáriak vírushoz való hozzáállásáról talán már hallhattál máshonnan is: úgy kezelik, mintha nem létezne. Szerencsére a mi tapasztalataink is ezt igazolják, hiszen utasaink rendre egészségesen, Covid-tünetmentesen érkeznek haza. Ha rendelkezel érvényes védettségi igazolvánnyal, itthon már nem lesz szükséged PCR-teszt elvégzésére. Ha nem rendelkezel vele, akkor 2 negatív PCR-teszttel válthatod ki a 10 napos karantén-kötelezettséget.

 

  • Jordánia: valószínűleg már nem fogsz meglepődni, de Jordániára is ugyanazok a korlátozások vonatkoznak, mint a fentebb említett 3 szigetre. Vagyis belépés előtt 72 órával az indulás előtt elvégzett, negatív Covid PCR-teszt; hazaérkezést követően pedig érvényes védettségi igazolvány esetén már nincs szükség PCR-teszt elvégzésére. Ha nem rendelkezel vele, akkor 2 negatív PCR-teszttel válthatod ki a 10 napos karantén-kötelezettséget.

 

  • Dubai: csak úgy lehet teljes a sor, ha nem térünk el a fenti korlátozásoktól. Dubaira is a fenti 4 célpontra érvényes feltételek vonatkoznak (amit mostmár bizonyára fejből is tudsz). Dubaiban ügyelned kell arra, hogy minden nyilvános helyen kötelező az arcot eltakaró maszk használata, valamint a 2 méteres távolság megtartása.

 

A Maldív-szigeteken jelenleg is vannak utasaink.

 

Bízunk benne, hogy mielőbb megnyílik a beutazási lehetőség a többi, Ázsia Neked kínálatában is szereplő országba. Tarts velünk!

Kövess minket Facebook oldalunkon, vagy iratkozz fel hírlevelünkre ide kattintva.

 

Mindenkinek jó egészséget kívánunk: az Ázsia Neked csapata.