Dubai rejtett gyöngyszeme: a Love Lake

Az egykor rejtett gyöngyszemként ismert sivatagi menedékhely mára Dubai egyik legfestőibb helyeként vált népszerűvé, amelyet a lakosok és a turisták egyaránt látogatják.


fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

A Love Lake Dubai nevét egyedülálló alakjáról kapta, amely két nagy, egymással összefüggő szívből áll. Ez a festői hely a nyugodt Al Qudra negyedben található, otthont adva több mint 100 állat-, virág- és növényfajnak.

 

Tervezz egy teljes napot a Love Lake Dubai-nál

A Love Lake Dubai a nap 24 órájában látogatható, a belépés ingyenes. A nappali órákban élvezhet teljes egészében a kilátás, ugyanakkor a naplementék elbűvölőek ebből az oázisból, ahol minden a szerelemnek van szentelve – a teljes hatás érdekében szívszobrokkal és fákkal tarkított környezetet varázsoltak. Piknikezhetsz, de akár grillezhetsz (csak szenes grillezés engedélyezett) is a kijelölt helyeken, és közben gyönyörködhetsz a természetben, amely gazdag vadon élő állatokkal, köztük sokféle madárral.


fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

Fontos, hogy bármennyire is csábító a víz látványa, a Love Lake Dubai-ban nem lehet úszni. Ettől függetlenül a látogatók belemehetnek a vízbe, de csak szigorúan a tó sekélyebb részein sétálhatnak. Maga a hely amúgy ideális túrázásra, kocogásra vagy csak egy kis relaxálásra, miközben nézheted a vadon élő állatokat, például a tóban úszkáló hattyúkat.

 


fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

Aktív sportolásra is alkalmas a terület, ugyanis a helyszínen futópálya is található, és a Love Lake is nagyon közel van az Al Qudra kerékpárúthoz. Rengeteg parkoló áll rendelkezésre, így ez nagyszerű hely a barátokkal és a családdal való utazáshoz.

forrás: visitdubai.com

 

Az Ázsia Neked 2017 óta kínál egyedi és különleges megoldást azoknak, akik dubaji utazást terveznek. Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!