Japán is fellép a turista tömegekkel szemben

Ma már a túlturizmus (overtourism) egy olyan kifejezés, ami része lett az életünknek. Nem hittük volna, hogy ez is megtörténhet, de ennek már Japán is érzi a súlyát. 

 

Természetesen a szigetország is örült annak, hogy a járvány lecsengése után megnyithatta a határait, és a turizmusból élő városnegyedek, települések, vállalkozók visszakapák a megélhetési lehetőségeiket, de erre az áradatra nem számítottak.

Jelenleg ott tartanak, hogy más országokhoz – Franciaországhoz és Olaszországhoz – hasonlóan, összehívtak egy találkozót, melyen a Japán Turisztikai Hivatal (Japan Tourism Agency) képviselői is jelen voltak, és döntés született arról, hogy lépéseket kell tenni a helyiek mindennapi életének, és a japán szokások megóvása érdekében – olvasható a Travelpulse.com oldalán.

 

A túlturizmus egyébként főleg a közösségi közlekedésben nyilvánul meg.
A vonatok, buszok teljesen telítettek, az elégedetlenkedő utasok száma pedig folyamatosan szaporodik.

 

Hogy pontosan mit fognak tenni a túl sok turista ellen, és mikor fognak érvénybe lépni a szabályozások azt még nem jelezték a hatóságok, de ősz végére már biztos meglesznek az első lépések. És ami még fontosabb, jelezte a Japán Turisztikai Hivatal felelőse, hogy a változások nem csak a nagy és híres városokat érintik majd, hanem a kisebb, egyre népszerűbb vidéki falvakat, fürdővárosokat is, melyeknek infrastruktúrája nem is tudja kezelni ezt a túláradó látogatószámot.

 

——————–

(Forrás: travelo.hu, fotók: Shutterstock)

 

Még több hírt, érdekességet olvasnál Ázsiából?
Mutatjuk hozzá a legjobb cikkeket az azsianeked.com blog oldalán!