Japán október 11-én megszünteti a napi belépési korlátot!

Japán 2022. október 11-én megszünteti a napi érkezésekre vonatkozó felső határt a COVID-19-járvány miatti határellenőrzés enyhítésének részeként – közölte csütörtökön Fumio Kishida miniszterelnök.

A jelenleg 50.000 főben meghatározott felső határ lejártával egy napon Japán is újraindítja a vízummentes egyéni utazásokat az országba – mondta Kishida New York-i sajtótájékoztatóján.


fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

 

Japánt – belföldön és külföldön egyaránt – számos iparág (köztük a turizmus, a szórakoztatóipar) bírálta, mert szerintük túl szigorú korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járvány terjedése elleni küzdelemben.

Kishida az ENSZ Közgyűlésének éves általános vitáján való részvételt követően fedte fel a terveket. A japán miniszterelnök kijelentette, hogy a kormány tovább könnyíti határellenőrzési intézkedéseit, hogy a beutazási eljárásai ugyanolyan zökkenőmentesek legyenek, mint a gyűlésén résztvevő hét nemzet esetében. A napi belépési korlát mellőzésével Japán a világ harmadik legnagyobb gazdaságát kívánja újjáéleszteni, amelyet a COVID-19 határellenőrzés miatt súlyosan érintett a tengerentúlról érkező turisták hiánya.

 

Egyelőre nem kerültek bejelentésre az újranyitáshoz tartozó beutazási feltételek, de jelenleg csak a 3 oltással rendelkező turisták léphetnek be.
Az oltott turisták esetén:
 Érvényes útlevél;
Felnőtteknek igazolás a védőoltásról, amit érkezés után kérhetnek;
Nincs szükség koronavírus-tesztre, amennyiben az utas rendelkezik mindhárom oltással* (teljes oltás + emlékeztető oltás).

*Az az utas, aki nem teljesen átoltott, számára is kötelező negatív koronavírus-tesztet felmutatása.


fotó: Jezael Melgoza | unsplash.com
[divider scroll_text]

 

2019-ben a világjárvány kitörése előtt rekordszámú, 31,9 millió turista kereste fel Japánt, ami havonta több mint 2 millió látogatót jelent. A Japán Nemzeti Turisztikai Szervezet adatai szerint idén augusztusban a becsült havi szám 169.800 fő volt. A hónap elején Japán 20.000-ről 50.000-re emelte napi belépési felső határát, ami korábban, júniusban még csak 10.000 volt.

A belföldi turizmus megújítására Kishida közölte, hogy a kormány 2022. október 11-én újraindítja országos támogatási programját is. Az egyes japán prefektúrák által bevezetett belföldi turisztikai kampány hatókörét kibővítve a program személyenként legfeljebb 11.000 jen (77 dollár) pénzügyi támogatást kínál egy éjszakára.

 

Remélem, hogy minél többen használják ki ezt a lehetőséget, ami a turizmust és a szórakoztatóipart támogatná. – mondta Kishida.

 

forrás: english.kyodonews.net & machiya-inn-japan

Hamarosan érkezünk legfrissebb ajánlatainkkal, de ha már nem bírod ki, nyugodtan nézz szét ajánlataink között az azsianeked.com oldalunkon, és kérj ajánlatot Szilvi munkatársunktól!