Megkezdődött a Budapest Airport legnagyobb zajvédelmi programja

A júniusi bejelentést követően és a vállalt határidőnek megfelelően a Budapest Airport szeptember 1-jén elindította eddigi legnagyobb lakossági zajvédelmi programját.

Három évre elosztva, mintegy 1,2 milliárd forint összegben, minden idők legtöbb zajcsökkentő megoldást nyújtó lakossági programját indította el szeptember 1-jén a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítványon keresztül a Budapest Airport.


fotó: Budapest Airport / Baranyi Róbert
[divider scroll_text]

A több mint tíz éve futó és most kibővített kezdeményezés célja, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében élők zajterhelése csökkenjen az ingatlanok lakó-és pihenőhelyiségeiben található nyílászárók utólagos szigetelésével vagy cseréjével.

A Budapest Airport a korábban érintett 1500 ingatlanon túl számos további ingatlantulajdonos számára ajánlja fel a programban való részvétel lehetőségét, amelyet több ütemben valósítanak meg. A most elindított első ütemben azokon a területeken érhetők el a kibővített zajvédelmi lehetőségek, ahol már korábban is meghirdették, biztosítva ezzel, hogy a szolgáltatással az itt található ingatlanok tulajdonosai is élhessenek.

Ezt követően több lépésben halad tovább a program, az érintett településeken és kerületekben egyszerre bővítve az akcióterületet. További újdonság, hogy most először részt vehetnek a programban egyes kőbányai ingatlantulajdonosok is, a 10. kerület korábban nem szerepelt a célpontok között. Az ingatlantulajdonosok kétféle módon, postai úton és online is leadhatják jelentkezésüket a programra. Az összesen 4000 érintett lakóingatlan tulajdonosait a Budapest Airport hamarosan postai úton tájékoztatja a program egyes ütemeiről, részleteiről és a jelentkezés menetéről.

A tudnivalókról és az érintettek köréről a zajvedelem.bud.hu címen is lehetőség van információt szerezni, ahol egyúttal az érintett ingatlantulajdonosok jelentkezésüket is leadhatják, valamint választ kaphatnak a gyakran felmerülő kérdésekre. A programban minden ingatlantulajdonos részt vehet, akinek a kijelölt területen ingatlanja van, és a feltételeknek megfelel.

 

forrás: Airportal