Nem ingyenes a Wizz Air buszjárat Dubai és Abu Dhabi között

A Wizz Air az elmúlt időszakban nagy hangsúlyt fektetett az új, Abu Dhabiban lévő bázisára. Kezdetben meg is szüntette a Budapest – Dubai útvonalat, azonban látva, hogy a magyarok inkább a “legek” városát részesítik előnyben, visszahozták a menetrendbe.

Igaz, jóval kevesebb járat repül Dubai-ba, mint Abu Dhabiba, ráadásul még többet is kell érte fizetni. Abu Dhabiból azonban elérhető többek között a Maldív-szigetek és számos más egzotikus desztináció (Bahrain, Srí Lanka, Jereván).


fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

 

A magyar és a nemzetközi sajtóban is megjelent, hogy a Wizz Air utasai ingyenes buszjárattal utazhatnak Abu Dhabi repteréről Dubai-ba. Az utasok azonban ennek ellentmondó információkat közöltek. Az Utazómajom csapata tiszta vizet öntött a pohárba, ezért megkérdezték az illetékest.


fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

 

A Wizz Air az Utazómajom megkeresésére az alábbi tájékoztatást adta:

“A buszjáratot az Abu Dhabi Nemzetközi Repülőtér üzemelteti, melyről a Wizz Air nem kommunikálta, hogy ingyenesen igénybe vehető, pont az ellenkezőjéről tájékoztatta az utasokat. Ugyanakkor az RTA (a buszok üzemeltetéséért felelős szabályozó szervezet) korábban tévesen azt közölte, hogy a buszjárat ingyenes. A téves információ napvilágra kerülése után a Wizz Air kérte az RTA által kiadott közlemény javítását, ami azóta meg is történt.”

Több magyar és nemzetközi oldalon azonban sajnos még a mai napig a téves információ szerepel, beleértve az RTA honlapját is.

“Currently, this service is only dedicated for passengers flying Wizz Air. The bus fare will be included in the Wizz Air tickets. The coach buses on this route will be equipped with passenger luggage facilities.”

Tehát annak ellenére, hogy szinte mindenhol az szerepel, hogy ingyenes, az ára 35 AED, ami kb. 3.800 Ft.

forrás: Utazómajom

 

Ha Dubai eddig csak terv volt a fejedben, mostantól legyen egy előre lefoglalt utazás.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!