Október 1-jétől úgy utazhatunk Thaiföldre, mint a járvány előtt

Október 1-jétől Thaiföld a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos összes belépési intézkedést eltöröl.
Újonnan már nem kell negatív tesztet vagy oltási igazolást bemutatni az érkezéskor!


fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

 

A thai hatóságok a nyár elején jóváhagyták a Thailand Pass regisztrációs űrlap megszüntetését is. 2022. július 1-jétől jelentősen könnyebbé vált az országba való beutazás, és a Thailand Pass mellett megszűnt a legalább 10.000 dolláros fedezetű egészségbiztosítás követelménye is.

Thaiföld hosszabb vízummentességet hagyott jóvá a turisták számára. Az új rendszer szerint október 1-jétől 30 napról 45 napra hosszabbítják meg a vízummentességet.


fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

 

Miért volt szükség erre?

Mert a thai kormány azt reméli, hogy jövőre az ország turizmusa eléri a 2019-es, járvány előtti év 80 százalékát, ezzel pedig a 2023-as turisztikai bevételek akár a 2,38 billió bahtot (64,50 milliárd dollárt) is meghaladhatják majd.

Így Thaiföld 64,5 milliárd dolláros turisztikai bevételre számít 2023-ban.

A Thaiföld számára kulcsfontosságú ágazatban a járvány enyhülésével kezd helyreállni a növekedés – mondta el Anucha Burapachaisri kormányszóvivő. Így csak a külföldi turisták várhatóan 970 milliárd és 1,5 billió baht közötti bevételt hoznak jövőre – írja a Reuters.

 


fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

 

Thaiföld 2022 utolsó negyedévében havonta 1,5 millió érkezőre számít – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy szeptemberben eddig több mint egymillió turista érkezett az országba.

A kormány az egész évre 10 millió látogatót céloz meg.

A turizmus Thaiföld gazdaságának egyik fő hajtóereje. 2019-ben közel 40 millió látogatót fogadott, akik összesen 1,91 billió bahtot költöttek.

forrás: repjegykiraly.hu & turizmus.com

 

Kedvet kaptál Thaiföldhöz? Megértjük.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!