Pattaya: bezárnák a strandokat éjszakára

A Thai-öböl partján fekvő Pattaya városának egyre inkább meggyűlik a baja az éjszakai strandolókkal. A probléma azután kezdődött, hogy kibővítették és felújították az öböl strandjait. Azóta péntektől vasárnapig nagyon sok bulizó turista lepi el a partot, a helyi lakosokat pedig egyre jobban bosszantja az éjszakai lárma.

 

A probléma már olyan jelentős, hogy a hatóságok fontolgatják a strandok éjszakai bezárását. Jelenleg nincs érvényben a strandok nyitvatartási idejére vonatkozó szabályozás, így bármikor „leköltözhetnek” a bulizók a partokra – legyenek azok turisták vagy helyi fiatalok.

 

„A városhoz egyre több panasz érkezik a tengerpartra éjszaka kilátogatók miatt, akik Pattaya kedvelt strandjain bömböltetik a hordozható hangszóróikat, alkoholt isznak és buliznak.”

– nyilatkozta Wutthisak Roemkitchakan, a város polgármester-helyettese, hozzátéve: néhány éjszakai strandoló még akkor is iszik és bulizik, és nem hajlandó elhagyni a partot, amikor reggel megérkeznek a szemétszállítók.

 

A város már azzal is próbálkozott, hogy megerősítse a járőrözést a tengerparton, ám nem találtak elég biztonsági őrt ahhoz, hogy minden éjjel el lehessen végezni ezt a feladatot.

Az önkormányzathoz a tengerparti bárok felől hallatszó zaj miatt is rengeteg panasz érkezik, ezért a hatóságok felszólították a vendéglátóhelyeket, hogy vegyék halkabbra a zenét. Az is felmerült, hogy a bároknak hangszigetelt helyiségeket kellene kialakítaniuk – írta a svájci bázisú Travelnews.ch cikke.

(Forrás: travelo.hu, fotók: Shutterstock)

 

Még több hírt, érdekességet olvasnál Ázsiából?
Mutatjuk hozzá a legjobb cikkeket az azsianeked.com blog oldalán!