Srí Lanka a világ 13 legbiztonságosabb országa között

Srí Lanka a legbiztonságosabb turisztikai országok közé tartozik.
A közelmúltban történtek miatt jogosan fogalmazódik meg utasainkban a kérdés, hogy biztonságos-e már Srí Lankára utazni? – ezt többször is tapasztalták szervező munkatársaink. Az ország helyzetével már szeptemberben is foglalkoztunk, amikor Tóta Gábor, Srí Lanka-i utakért felelős munkatársunkat kérdeztük.
Most viszont újabb jó hírekkel jelentkezünk, amelyek a kételkedők számára egyben megnyugtató lehet.

 


fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

 

A WorldPackers.com népszerű online utazási közösségi platformja szerint Srí Lankát a világ 13 legbiztonságosabb utazási országa közé sorolták.

 

A WorldPackers.com legújabb cikke szerint a legjobb 13 ország közül Srí Lanka a 12. helyen áll, míg Izland a legbiztonságosabb utazási ország.

 

fotó: shutterstock.com
[divider scroll_text]

 

Harin Fernando turisztikai miniszter a NewsWire -nek a fejleményről nyilatkozva azt mondta, hogy a szigetország számára óriási eredmény, hogy a világ 13 legbiztonságosabb utazási célpontjai közé sorolták, különösen azon problémák ellenére, amelyekkel az országnak szembe kellett néznie (politikai, gazdaság problémák, üzemanyag-ellátási nehézségek stb).

,,A turisztikai kimutatások pozitív tendenciát mutatnak. Az IMF tisztviselői Zoom-on keresztül tájékoztatták a kabinetet: bizalmukat kifejezve, december végéig aláírják a végleges megállapodást, az áthidaló finanszírozás pedig várhatóan a jövő év január-februárjára meg is érkezik” – mondta.

,,Úgy gondolom, hogy jövő év áprilisára/májusára sikerül stabilizálni a rúpia árfolyamát, és sokkal jobb helyzetbe kerülne az ország”

– tette hozzá.

Csak erre a hírre vártál, hogy lefoglalhasd régóta áhított 
Srí Lanka-i utazásodat? Jó helyen jársz. Lesd meg útjainkat az azsianeked.com oldalunkra kattintva!