Szingapúr jelképe: a Marina Bay Sands

2010 júniusban nyitotta meg a Marina Bay Sands luxushotel, melynek egyedi és luxus kialakítása nagy tetszést aratott a látogatók körében.

A Marina Bay Sands Hotel Szingapúrban található és a design kialakításakor egy cél lebegett a tervezők szeme előtt – ez legyen a vezető üzleti, pihenő és szórakoztató centrum Ázsiában. A valaha megépített legdrágább hotel címét rögtön elnyerte, a befektető Las Vegas Sands Corporation költségvetése elérte az 5 milliárd dollárt. A több funkciót is ellátó Marina Bay Sands hotelben 2 560 szoba található a három 55 emeletes toronyban, a legfőbb attrakciók között olyan létesítményeket találunk mint a 150 méter hosszú “végtelen” medence a tornyok tetején, egy beltéri csatorna, egy lótuszvirágot formázó múzeum, Ázsia legjobb bevásárlóközpontja és egy világklasszis étterem.


fotó: shutterstock  |  A Marina Bay Sands Szingapúr 2010-ben átadott luxusszállodája. Az épülethez három darab, 340 m hosszú tetőkerttel összekötött 55 szintes szállodatorony tartozik.
[divider scroll_text]

A “végtelen medence” egy olyan úszómedence, mely azt az illúziót kelti mintha a horizontig terjeszkedne. A megfelelő perspektívából a végtelenbe nyúlik, az elhelyezéskor az építők sokszor olyan helyszínt választanak ahol egy másik víztükörrel például tenger, tó lehet a tökéletes illúziót kialakítani. A 90-es években jött divatba, azóta sok luxus üdülőhely hirdeti a végtelen medencét mint fő attrakciót.


fotó: shutterstock  |  A világ legnagyobb végtelenített medencéjével, díjnyertes éttermeivel és a számtalan vásárlási és szórakozási lehetőséggel nyűgözi le az odalátogatókat.
[divider scroll_text]

A fő látványosság, a végtelen medence a hajót formázó “SkyPark” tetején lett kialakítva, és hosszabb, mint az elfektetett Eiffel Torony. Ez lett a világ egyik legnagyobb kültéri medencéje, háromszor hosszabb mint egy olimpiai úszómedence és 55 emelet magasságban nyűgözi le a fürdőzőket. A medence a végtelen víztükör illúzióját kelti, a valóságban a víz a medence szélén egy alacsonyabban lévő vízgyűjtőbe bukik át, ahonnan visszapumpálják a medencébe. Két keringető rendszere van, az egyik szűri és melegíti a vizet, a másik pedig az előbb említett módon visszapumpálja az széleken átfolyt vizet.

forrás: Érdekes Világ

Psszt! Mielőtt kilépnél, használd ki a lehetőséget, és lesd meg szingapúri ajánlatainkat az azsianeked.com oldalunkon!