Télből nyárba karantén nélkül: TOP8 célpont, ahová most is utazhatsz

Ez a cikk Neked szól, ha menekülnél az itthoni szürkeség és mínuszok elöl egy távoli helyre, ahol jelenleg is tombol a nyár. Összeszedtünk olyan Ázsia- és Amerika Neked célpontokat, amelyek karantén-kötelezettség és helyszíni tesztelés nélkül látogathatóak. A listán szereplő helyek között van, ahol regisztráción kívül semmi más nem szükséges a beutazáshoz, míg másokon oltási igazolvány vagy előzetes tesztelés szükséges a szabad utazáshoz. 

Indulás előtt továbbra is javasoljuk, hogy ellenőrizd az aktuális beutazási feltételeket és a légitársaság szabályait is, amelyek esetenként eltérhetnek a célország követelményeitől.

 

8. Costa Rica | Amerika Neked

Costa Rica-i utazásod során végig a természet szépségeiben gyönyörködhetsz, legyen szó növényzetről, tengerpartról, vulkánokról vagy az állatvilágról.

Costa Ricába szabad az út: sem kötelező teszt, sem karantén nem vár a beutazókra. Azonban regisztráció szükséges a helyi egészségügyi minisztérium honlapján ide kattintva. A belépés további feltétele egy olyan, a tervezett tartózkodás teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás, amely az esetleges karantén költségét és a Covid-19 betegség ellátását is fedezi. Az utasbiztosítást nem kérik a teljes védettséggel rendelkezőktől, illetve a 18 év alattiaktól (elfogadott vakcinatípusok: Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinovac, Sinopharm, Covaxin és a Johnson & Johnson).

13 napos Costa Rica-i utazásunkat 469.000 Ft/fő induló ártól foglaljuk – benne retúr repülőjeggyel, igényes szállásokkal, autóbérléssel. További információkért, ajánlatkérésért kattints ide: Costa Rica-utazás.

 

7. Kuba | Amerika Neked

Kuba belépéskor kéri a teljes oltottságot igazoló dokumentumot és egy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-tesztet. Emellett érkezéskor ki kell tölteni egy egészségügyi nyilatkozatot is. Ezek birtokában karantén nélkül utazhatsz be az országba. Azonban a „magasabb kockázatú” országokból érkezők újabb PCR-teszt és kötelező karantén vár, így minden esetben érdemes ellenőrizni Magyarország aktuális státuszát.

14 napos kubai körutazásunkat 282.000 Ft/fő induló ártól foglaljuk – benne retúr repülőjeggyel, igényes szállásokkal, transzferekkel az egyes városok között. További információkért, ajánlatkérésért kattints ide: Kuba-utazások.

 

6. Dubai | Ázsia Neked

Dubai egész évben látogatható, de a hőmérséklet szempontjából október vége és április közepe között a legérdemesebb Dubaiba utazni.

Dubaiba is 72 óránál nem régebbi, negatív PCR tesztről szóló, kinyomtatott igazolás szükséges, emellett érvényes egészségügyi biztosításra is szükséged lesz a beutazáshoz. Ezenkívül még kötelező a Covid-19 DXB App letöltése. Ezek birtokában karantén nélkül élvezheted Dubajt. Az Expo2020-at az oltott utazók PCR teszt nélkül, míg az oltatlanok  72 órán belüli PCR teszt bemutatásával látogathatják (egyes jegytípusok ingyenes PCR tesztelési lehetőséget is tartalmaznak.

8 napos dubaji utunkat 229.000 Ft/fő induló ártól foglaljuk – benne retúr repülőjeggyel, 4*-os szállással. További információkért, ajánlatkérésért kattints ide: Dubai-utazás.

 

5. Zanzibár | Ázsia Neked

Zanzibár a vakító fehér homokos partoknak, a türkizkék óceánnak, az állatok kedvelőinek és a szafarik szerelmeseinek utazási célja.

Zanzibár szintén karantén-kötelezettség nélkül vár. A beutazáshoz továbbra is szükség van a 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre, amit a légitársaság is fog kérni. Ezenkívül pedig egy egészségügyi kérdőívet kell kitöltened az érkezésed előtt 24 órával.

10 napos zanzibári utazásunkat 345.000 Ft/fő induló ártól foglaljuk – benne retúr repülőjeggyel, 4*-os óceánparti szállással, retúr transzferrel a repülőtér és a szállás között. További információkért, ajánlatkérésért kattints ide: Zanzibár-utazások.

 

4. Dominikai Köztársaság | Amerika Neked

Szabad az út a Dominikai Köztársaságba is! A belépéshez csak egy regisztrációra van szükség, de nincsen karantén-kötelezettség, sem kötelező teszt. Azonban a reptéren szúrópróbaszerűen és a tüneteket mutató beutazókon végezhetnek gyorstesztet, amely az oltási igazolással, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel kiváltható.

9 napos Punta Cana utazásunkat 469.000 Ft/fő induló ártól foglaljuk – benne retúr repülőjeggyel, 5*-os szállással, all-inclusive ellátással, transzferrel a repülőtérről a hotelbe, welcome drinkkel. További információkért, ajánlatkérésért kattints ide: Dominika-utazások.

 

3. Seychelle-szigetek | Ázsia Neked

A védettségi igazolvány birtokában a szigeteken a magyarok is igénybe vehetik azokat a szolgáltatásokat és kedvezményeket, amelyeket a helyi, oltási igazolások birtokosai, azonban a beutazáshoz továbbra is szükség van a 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztre és az online regisztrációra. A belépés további feltétele a teljes körű – Covid-19-re is kiterjedő – utas- és balesetbiztosítás.

9 napos Seychelle-szigeteki utazásunkat 328.000 Ft/fő induló ártól foglaljuk – benne retúr repülőjeggyel, igényes szállással, autóbérléssel. További információkért, ajánlatkérésért kattints ide: Seychelle-utazások.

 

2. Maldív-szigetek | Ázsia Neked

A Maldív-szigetek rendkívül népszerű úti cél, elképesztő látvánnyal. Leginkább a pihenni vágyóknak és az óceán szerelmeseinek ajánljuk.

Decembertől a védettségi igazolvánnyal rendelkező magyarok karanténmentesen utazhatnak a Maldív-szigetekre. Emellett azonban továbbra is szükséges a 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatása és az online regisztráció 48 órával az érkezés előtt. Ide kell feltölteni a PCR teszt eredményét is.

9 napos Maldív-szigeteki utazásunkat 356.000 Ft/fő induló ártól foglaljuk – benne retúr repülőjeggyel, 4*-os szállással resort (privát) szigeten, privát hajótranszferrel. További információkért, ajánlatkérésért kattints ide: Maldív-utazások.

 

1. Mexikó | Amerika Neked

Mexikó a világjárvány egész ideje alatt nyitva tartotta határait – ennek is köszönheti, hogy 2020 óta a világ legnépszerűbb úti céljává vált.

Mexikó tárt karokkal vár mindenkit, állampolgárságtól és kiindulási országtól függetlenül: sem oltási igazolást, sem tesztet nem kérnek és a beutazókra karantén sem vár. Itt egyedül a légitársaság kérheti negatív teszt bemutatását.

14 napos Maja Riviéra rejtett kincsei utazásunkat 399.000 Ft/fő induló ártól foglaljuk – benne retúr repülőjeggyel, szállásokkal, autóbérléssel. További információkért, ajánlatkérésért kattints ide: Mexikó-utazások.

 

forrás: utazomajom.hu