Tériszonyosok kerüljék: az Ain Dubai

Az Egyesült Arab Emírségek csillogó városa, Dubai újabb monumentális turisztikai látványossággal bővült, amit 2021 októberében nyitottak meg az izgalomkeresők előtt.

2021 januárjában fejezték be a világ jelenlegi legmagasabb óriáskerekét, így az Ain Dubai-t fülkéinek felszerelését és a sikeres próbaüzemeket követően 2021 őszére már birtokba is vehették az érdeklődők. A 250 méter magas kerékből lenyűgöző, 360 fokos kilátás nyílik a városra.

Összehasonlításképp érdemes belegondolni, hogy ez az óriáskerék majdnem kétszer olyan magas, mint az Egyesült Királyságban működő társa, a London Eye, ami 135 méteres. Ráadásul az Ain Dubai 9.000 tonnás súlyával 25 százalékkal nehezebb, mint a legnépszerűbb francia látványosság, az Eiffel-torony, ami 7300 tonnát nyom. Az óriáskerék 48 kapszulája összesen 1.400 ember befogadására alkalmas, míg a London Eye-ra 800 fő tud egyszerre felférni. 6 VIP kapszula saját bárral is rendelkezik, ahol akár 40 fő is étkezhet.

Az Ain Dubai a város Bluewaters-szigetén található, és könnyen megközelíthető Dubai kikötőjéből. Az Ain Dubai építéséért felelős Egyesült Arab Emírségekbeli Meeras holdingtársaság közleménye szerint ez a látványosság demonstrálja cégük folyamatos vágyát, hogy átlépjék a modern mérnöki és építkezési megoldások határait.

Az Ain Dubai menetideje 38 perc, de lehet választani kétfordulós csomagot is, amely így kb. 76 perces. Egy jegy nagyjából 10.000 Forint értékben vásárolható meg.

forrás: travelo | hamuesgyemant

Psszt! Mielőtt kilépnél, használd ki a lehetőséget, és lesd meg Dubai-ajánlatainkat már 259.000 Ft/fő ártól az azsianeked.com oldalunkon!