Thaiföld hamarosan felfüggeszt mindenféle karantén-követelményt!

November 1-jétől Thaiföld felfüggeszt mindenféle karantén-követelményt!

Hétfőn este váratlan tévébeszédében jelentette be Prayut Chan-o-cha thai miniszterelnök, hogy az alacsony rizikójú országokból érkező turisták esetében vezetik be ezt a régen várt intézkedést.

 

Mutatjuk az új enyhítés részleteit!

A thai kormányzat legalább 10 ország esetében szeretné eltörölni a karantént-kötelezettséget.

 

A thai kormányzati Covid-védekezést irányító bizottság – várhatóan egy héten belül – készít egy listát azokról az államokról, amelyek a bevezetőben említett alacsony rizikójú országok besorolás alá tartoznak – néhány példa már el is hangzott: USA, Egyesült Királyság, Németország, Szingapúr, Kína.

A listán szereplő országokból érkező, védőoltással rendelkező turistáknak induláskor szükségük lesz egy negatív PCR tesztre, illetve az érkezést követően Thaiföldön is alá kell vetniük magukat még egy tesztnek, ám ezt követően szabadon utazhatnak az országban mindenfelé.

– egyelőre tehát ennyi derült ki a miniszterelnöki beszédből, további részletek egy héten belül várhatóak.

 

Mi vonatkozik a magyar utasokra?

Magyarországról jelenleg is lehet utazni Thaiföldre, az érvényben lévő korlátozások betartásával.

 

Remélhetőleg a listán Magyarország is szerepelni fog, így kínálva biztosítva kényelmesebb utazást a magyar utasoknak, akik egyelőre kizárólag csak Phuket szigetére érkezhetnek. A szigeten ugyanúgy alá kell vetniük magukat egy PCR tesztnek, majd a 7 szigeten eltöltött napot követően egy újabb, negatív eredményű PCR teszt birtokában mozoghatnak szabadon az országban.

 

Psszt! Mielőtt kilépnél, használd ki a lehetőséget, és lesd meg thaiföldi ajánlatainkat az azsianeked.com oldalunkon!

 

forrás: Bangkok Charlie