Új úti céllal bővül az Ázsia Neked kínálata

Örömmel jelentjük, hogy újabb célponttal bővült az Ázsia Neked, ugyanis a kínálatban mostantól elérhető

Tajvan

Régóta szerettünk volna egy olyan utazási célpontot, ami olyan jól képes visszaadni Délkelet-Ázsia különleges varázsát a tradíciók a gasztronómia és a hagyományos (orientális) építészet remekeivel, mint Tajvan. Persze minden ország különleges a maga nemében, de ő valahogy mégis kicsit más.

Taiwan (Tajvan nemzetközileg használt megnevezése) valahol Kína és Japán elegye: a két ország Tajvanra gyakorolt hatása olyan különleges hagyományokon alapuló kulturális elegyet alkotott, ami a mai napig lenyűgözi a szigetre látogatókat. Ezért is került be az Ázsia Neked kínálatába – a szerk.

 

Kulturális és természeti értékek

Tajvan egy olyan úti cél, amely gazdag kulturális- és természeti kincsekben, valamint egyedi és különleges gasztronómiával rendelkezik. Végre igazi kínai ételekkel, épületekkel, boltokkal és emberekkel találkozhatsz egy amúgy nagyon kulturált és jól szervezett környezetben! (Tajvan az egyik legtisztább és legjobb infrastruktúrával rendelkező ország Ázsiában.)


Kép: shutterstock | A kulturális élmények tekintetében Tajvan gazdag történelemmel és hagyományokkal rendelkezik.
[divider scroll_text]

Fővárosában, Tajpejben a hagyományos és modern elemek találkoznak, a város tele van különleges templomokkal, pagodákkal és egyéb csodákkal. A Longshan templomban például gyönyörű buddhista szobrokat csodálhatsz meg és szemtanúja lehetsz helyi vallási szertartásoknak is. A Jianguo jáde piacon tengernyi lenyűgöző és szemet gyönyörködtető követ, ékszert, műtárgyat, vagy egyéb alkotást csodálhatsz meg, amelyek természetesen jáde ásványból készültek.

Dadaocheng történelmi negyedének kanyargós kis utcái pedig telis-tele vannak hagyományos kínai stílusú épületekkel, üzletekkel és éttermekkel; itt hagyományos kézműves termékeket, helyi édességeket, tea- és kávétermékeket árusító kis műhelyeket is találsz.

A természet kedvelőinek Tajvan számos lenyűgöző természeti látnivalót kínál. A Tajpejhez közeli hegyekben találhatók Shifen és Pingxi városkái, ahol a lenyűgöző hegyek, erdők, és vízesések mellett helyi, hagyományos ételeket kóstolhatunk, különleges kisvasúton járhatjuk be a környéket, vagy akár lampionokat is eregethetünk. Tajpejben számtalan park közül válogathatunk, ilyen az Elefánt-hegy is, ahonnan rendkívül szép kilátás nyílik a városra és a Taipei 101-re, a Daan Park különleges virágok, madarak, és különbféle mókusok lakhelye, de itt van még Botanikus kert, a Rózsák kertje, a Peace Memorial Park és még sorolhatnánk (érdemes őket útba ejteni).

 

Gasztronómia

A tajvani gasztronómia világhírű és különleges élményt nyújt az ide utazóknak. Kóstold meg a híres tajvani street food-ot: például az ízletes „gua bao” gőzölt szendvicseket, az utolérhetetlen tajvani „beef noodle soup” marha leveseket, a ropogósra pirított „wonton”-okat, az igazi tajvani desszertet a „mochi”-t, vagy a híres Tajvanról származó „bubble tea”-t!


Kép: shutterstock | Még egy istenien finom sajátosság: a bao bun.
[divider scroll_text]

A gasztronómiai utazás során nyüzsgő helyi piacokat és éjszakai vásárokat fedezhetsz fel, ahol változatos és izgalmas ételspecialitások vagy akár érdekes vásári játékok várnak rád.

 

Éghajlat

Taiwan éghajlata kellemes és változatos, ami lehetővé teszi az oda látogatóknak, hogy szinte egész évben élvezhessék az ország szépségeit. Az ideális időszak talán a tavasz és az ősz, amikor a hőmérséklet enyhébb és az eső kevésbé gyakori. Ezekben az időszakokban a városnézés és barangolás mellett, a virágzó cseresznyefákat, a zöldellő hegyeket és a kellemes időjárást is élvezhetjük. Leginkább tavasszal vagy ősszel érdemes meglátogatni, hogy leginkább élvezhessük a kellemes időjárást és a lenyűgöző látnivalókat, de nyári időszakban is gond nélkül utazható.

 

Egyedül, párral, családdal is tökéletes választás!

Taiwan az egész család számára kiváló úti cél, rengeteg szórakozást és érdekes élményt kínál minden korosztály számára. A gyermekeknek szórakoztató és interaktív múzeumok, vidámparkok és állatkertek várnak, míg az aktívabb látogatók kerékpározhatnak, túrázhatnak vagy akár még szörfözhetnek is a Taiwan-i partokon, bármilyen érdeklődési köröd is legyen, Taiwan garantáltan emlékezetes élményeket nyújt majd.

Kép: shutterstock | A Sun-Moon tó tájja Nantou-ban.
[divider scroll_text]

 

Az új Taiwan-i útiterveink összeállításánál arra is ügyeltünk, hogy a tengerparti vagy a passzívabb pihenést kedvelők számára is legyenek megfelelő opciók, ezért több olyan útvonal kombinációt is készítettünk Neked, amik az amúgy is fantasztikus tajvani élményt egy másik országgal kiegészítve még tovább emelik. Az oldalunkon olyan útiterveket is találsz, ahol Tajvan mellett a másik helyszín egy igazi tengerparti régió, mint közép Vietnámban Da Nang és Hoi An vagy Indonéziában Bali és Lombok, de ha még több természeti élményre vágynál akkor a Borneóval kombinált út lesz a nyerő.

 

Kedvet kaptál Tajvanhoz? Megértjük.
Mutatjuk hozzá a legjobb ajánlatokat az azsianeked.com oldalunkon!