Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg

Egyiptom utazás egyénileg, profi szervezésben, kedvező árakon. A felhőtlen Egyiptom nyaralás egy életre szóló élmény. Mesés tájak, csodás tengerpart, remek programok, nagyon hosszú nyár és forróság, télen is kellemes meleg. Egy egyiptomi nyaralás olcsón is kihozható a segítségünkkel. Válassz utat és kérd ajánlatunkat!

Általános információk

Egyiptomon belül Kairó, Asszuán és Luxor számos történelmi látnivalóval várja az odalátogatókat. Legyen szó a piramisok felfedezéséről, egy nílusi hajókirándulásról vagy Luxor történelmi látnivalóinak a felkereséséről, biztosan nem fog unatkozni az ember a kint töltött idő alatt. A beszélt nyelveket tekintve az arab mellett az angol a legnépszerűbb.

Utazási tudnivalók

Egyiptom egész évben látogatható, de a hőmérséklet szempontjából szeptember közepe és május közepe között a legkellemesebb Egyiptomba utazni. Ebben az időszakban az átlaghőmérséklet 24-30 fok körül van. Mint Afrikában általában, Egyiptomban is célszerű az alapvető higiéniás elővigyázatosság és körültekintés. A csapvíz, valamint az ismeretlen eredetű jégkockák fogyasztását kerülni kell.

COVID információk

A két oltással rendelkező turisták (legalább 14 nap eltelt a 2. oltás óta) korlátozás nélkül utazhatnak Egyiptomba Akik nem rendelkeznek védőoltással, vagy csak egy oltást kaptak eddig, számukra egy 72 órán belül elvégzett negatív PCR teszt felmutatása (angol nyelven) szükséges Nemzetközi utas és balesetbiztosítás (biztosításban segítünk, ami megfelelő és minden igényt kielégít)

Repülőút hossza

A repülési idő Budapest és Kairó között kb 3 óra, míg a belső járatoknál (Kairó és Asszuán, illetve Luxor és Kairó között) kb 1 óra

Időeltolódás

Az időeltolódás Egyiptomban +1 óra télen, míg a nyári időszakban megegyezik a magyarországi idővel.

Pénzneme

Egyiptom hivatalos pénzneme az egyiptomi font (EGP), 1 egyiptomi font kb. 19-20 HUF. Pénzváltási lehetőség a turisták által gyakran látogatott helyek közelében általában könnyen található, USD-t vagy EUR-t érdemes magunkkal vinni.

Konnektor átalakító

Szinte minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó, néhány esetben azonban adapter szükséges, amely a helyi üzletekben könnyen beszerezhető.

Vízum

Magyar állampolgárok legfeljebb 30 napig tartózkodhatnak turista vízummal Egyiptom területén, melyet érkezéskor a repülőtéren lehet felvenni és 25 USD az ára. A belépés további feltétele a visszautazás napjától további 6 hónapig érvényes útlevél, a vissza/tovább utazásra szóló repülőjegy.

Oltás

Egyiptom esetében nincsen kötelező oltás.

Árak

Egyiptomban magyarországi árakkal találkozhatunk mind a boltokban, mind az éttermekben.

Biztonság

A közbiztonság Egyiptomban a tursták által látogatott helyeken jó.