Ázsia Neked utazási tanácsadás: az ázsiai utak szakértője – költséghatékony utazás egyénileg
Ajánlatot kérek!

2 utazó esetén a legkedvezőbb induló ár 773.000 Ft/fő

A Fülöp-szigetekre még ma is kevesen jutnak el Európából és ez a csodálatos trópusi szigetvilág a magyar utazók számára is alig ismert, pedig a több mint 7000 szigetből álló távoli ország varázslatos lagúnákat, végtelen tengerpartokat és ezerszínű korallkerteket kínál az oda utazók számára. Ami igazán különlegessé teszi a Fülöp-szigeteket a régióban, hogy vakító fehérhomokos tengerpartjai mellett, délkelet Ázsia egyik leggazdagabb és legkülönlegesebb tengeri élővilágával büszkélkedhet, így a tenger szerelmeseinek és a sznorkelezést, búvárkodást kedvelőknek is egy igazi kuriózum.

 

A Fülöp-szigetek időjárása – mikor érdemes ide utazni?

A Fülöp-szigeteken alapvetően két évszakot különböztethetünk meg: a száraz évszak novembertől májusig tart, az esős monszun időszak pedig általában júniusban kezdődik és novemberben ér véget. Utazás szempontjából január-április a legkellemesebb hónapok.

 Fülöp-szigetek 15 nap – A kalkulált ár tartalmazza

 • Budapest-Manila vagy Bécs-Manila retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel, 20 kg feladott poggyásszal, rövid átszállási idővel
 • A helyszínek közötti utazások költségeit (belföldi repülő- és hajójegyeket)
 • Magas minőségű szállások árát az állomások legszebb helyszínein
 • Utasbiztosítást

 

Fakultatív programok és látnivalók

Tippeket és javaslatokat adunk, milyen programokon érdemes részt vennetek. Néhány fő programlehetőség, amiben gondolkodni tudtok:

 • Manila városnézés (Makati, China Town, Poblacion)
 • Fehér homokos tengerpartok
 • Hajókirándulások
 • Sznorkelezés
 • Búvárkodás
 • Kajakozás
 • Túrázás
 • Tengerparti bárok látogatása
 • Tengerparti pihenés 🙂

 

Egyes programhoz és transzferhez fogunk ajánlani megbízható és jól bevált kontaktot és/vagy (angol nyelvű) idegenvezetőt.

 

Miért érdemes az Ázsia Neked segítségével utaznotok a Fülöp-szigetekre?

 • Az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját kínáljuk
 • Mindig naprakész utazási információk birtokában vagyunk, és átfogó személyes tapasztalattal rendelkezünk
 • Optimálisan felépített élménydús, tartalmas utazást állítunk össze, A Ti igényeitekre szabottan
 • Tanácsaink és helyismeretünknek köszönhetően a kint tartózkodás alatt is jelentős összeget tudunk Nektek megtakarítani
 • Levesszük a vállatokról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami a szervezéssel jár
 • Segítünk az útvonal és a helyszínek ideális sorrendjének megtervezésében, és a teljes utazás foglalásában
 • Személyesen átbeszéljük az utazás minden részletét, és az igényeiteknek megfelelően alakítjuk ki a végleges tervet
 • Az utazás árát nem nekünk fogjátok fizetni, mindent közvetlenül a Ti nevetekre foglalunk a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kaptok tőlünk
 • Magas minőségű, szuper ár-érték arányú szállásokat fogunk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, ingyenes lemondással
 • A foglalások után vagy akár az utazásod alatt is fordulhattok hozzánk segítségért

Az útvonalon szereplő fontosabb megállók

Manila: A Fülöp-szigetek 13 milliós fővárosa nem minden utazónak szerelem első látásra. Ha azonban segítséget kapunk, hogy első találkozásunkkor a legjobb arcait ismerjük meg, akkor egy rendkívül izgalmas ázsiai metropolisz tárul majd elénk, melynek egyes negyedei Szingapúr rendjét és gazdagságát idézik, míg óvárosában a spanyol gyarmati építészet bája köszön vissza. Ajánlatainkat úgy állítottuk össze, hogy a Manilába látogatók azzal távozzanak: ezt kár lett volna kihagyni!
Coron: Coron egy kis település és egyben egy kisebb sziget Busuanga szigetének délkeleti csücskében. Amellett, hogy Busuanga szigete több szép tengerpart szakaszt és emellett lélegzetelállító domborzatot tudhat magáénak (amit ottlétetek alatt akár robogóval is bejárhattok), az igazán különleges látnivaló itt mindenképp Coron szigete és az ott található türkiz lagúák. Ezeket az öblöket és tengerpartokat szervezett hajós túrákkal látogathatjátok meg, ahol a lenyűgöző sziklaformációk és fehér homokos tengerpartok mellett, kajakozni, sznorkelezni vagy akár búvárkodni is lesz lehetőségetek.
El Nido: El Nido kisváros Palawan északi részén, egy sziklákkal körbevett öböl mentén fekszik. Innen indulnak a hajók a trópusi lagúnavilág felfedezésére. Kristálytiszta, türkiz tenger és vadregényes karsztvilág vár itt ránk, olyan látnivalókkal, mint a Big Lagoon és Cadlao, Miniloc, Shimizu és Matinloc szigetek. A snorkeling és búvárkodás szerelmeseinek csábító lehet, hogy El Nido annak a csendes-óceáni Korall-háromszögnek a része, ahol a világ korallkertjeinek 80 százaléka található.
Boracay: a sziget 7 km hosszan elnyúló White Beach tengerpartját több utazási magazin rangsora alapján is a világ legszebb partjának választották, ez annak is köszönhető, hogy 2018-ban fél évre lezárták a szogetet, hogy homokját regenerálódni hagyják. A White Beach mellett ellátogathatunk a színes kagylókkal borított Puka Shell Beach-re, naplementét nézni pedig kihajózhatunk a tengerre egy tradicionális bambusz bárkán. Boracay nagy élményt jelent családdal utazóknak, nászutasoknak és a luxust, kényelmet keresőknek is.

 

A tanácsadói munkadíjunk

Az előbbiekben felsoroltak segítségével tudjuk biztosítani, hogy minőségi, jól szervezett utazáson tudjatok részt venni, az ott eltöltött időt ideálisan ki tudjátok használni és mindezt az elérhető legkedvezőbb áron tudjátok megvalósítani.

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 14-15%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére a tanácsadói díjból kedvezményt tudunk adni
 • A tanácsadói díj a foglalást követően számla ellenében fizetendő átutalással

 

A velünk utazók élménybeszámolói 

2017 óta rengeteg ázsiai utazást szerveztünk, már több száz utazói véleményt olvashattok az Ázsia Neked által szervezett utakról:

 

A Fülöp-szigetekről

A Fülöp-szigeteket nyugatról a Délkínai-tenger, keletről a Csendes óceán fogja közre. Bár egy több mint 7000 szigetből álló szigetországról beszélünk, mégis pár száz kilométerre találhatóak tőle más turisztikailag fontos ázsiai célpontok (mint Tájván, Vietnám vagy Malajzia), ami nagyon könnyűvé és röviddé teszi innen ezekbe a az országokba történő utazást. Az ország a nevét a spanyol felfedezőktől, II. Fülöp király után kapta a 16. században. A Fülöp-szigetek lakossága 110 millió fő, fővárosa Manila 13 millió lakossal, államformája Köztársaság. A lakosság vallását tekintve 89%-ban keresztény.

Utazási tudnivalók

A Fülöp-szigeteken alapvetően két évszakot különböztethetünk meg: a száraz évszak novembertől májusig tart, az esős monszun időszak pedig általában júniusban kezdődik és novemberben ér véget. Utazás szempontjából január-április a legkellemesebb hónapok: ilyenkor még nincs forróság, de már esőre sem kell számítanunk. A déli szigeteken pl. Palawan környékén december végéig előfordulhatnak trópusi viharok vagy akár tájfunok is, így ha valaki erre a területre szeretne utazni, inkább a januári indulást javasoljuk. Mint általában Ázsiában, a Fülöp-szigeteken a csapvíz fogyasztása nem ajánlott, de az utcai árusoknál, kifőzdékben nyugodtan étkezhetünk.

COVID információk

Legutóbbi frissítés: 2023. augusztus 01. A Fülöp-szigetekre már nem szükséges a Covid oltás megléte, nincs karantén kötelezettség vagy más utazási korlátozás sem.

Érdekességek, látnivalók

  • Manila városnézés (Makati, China Town, Poblacion)
  • Fehér homokos tengerpartok
  • Hajókirándulások
  • Sznorkelezés
  • Búvárkodás
  • Kajakozás
  • Túrázás
  • Tengerparti bárok látogatása
  • Tengerparti pihenés

Repülőút hossza

Magyarországról közvetlenül nem, de egy átszállásal átlagosan 16-18 óra repüléssel el lehet jutni a Fülöp-szigetekre.

Időeltolódás

Az időeltolódás a Fülöp-szigeteken a magyar időhöz képest nyáron +6 óra, télen +7 óra.

Pénzneme

A Fülöp-szigetek hivatalos pénzneme a peso (PHP), melynek árfolyama kb. 1 PHP = 7 HUF.

Konnektor átalakító

A Fülöp-szigeteken az elektromos hálózat 220V-os, az országban a nálunk is használatos európai C aljzat mellett A és B típusú aljzatokkal is találkozhatunk, de sok helyen a szállodákat már univerzális aljzattal látják el.

Vízum

Magyarországról a Fülöp-szigetekre nem kell előre vízumot igényelnünk, érkezéskor a reptéren kapunk egy ingyenes 30 napos „Visa on arrival” típusú vízumot.

Oltás

A Fülöp-szigetekre utazóknak nincsenek kötelező oltások, oltóközpont által ajánlott a Tífusz vagy Hepatitis elleni védőoltás.

Árak

A Fülöp-szigetek alapvetően olcsó ország, de ázsiához hasonlítva nem a legolcsóbb (Vietnám, Malajzia vagy Indonézia árai kicsit kedvezőbbek). A szállások 30-40%-kal, az étkezés és a transzferek 20-30%-ka kedvezőbbek mint Magyarországon.

Biztonság

A Fülöp-szigetek alapvetően biztonságos ország, a helyiek nagyon vendégszeretőek és segítőkészek. Manilanak vannak olyan részei, ahol a nagyobb a bűnözés (persze ilyen minden nagyvárosban van), ezek a területek utazóként nem javasoltak, de oda természetesen Mi sem küldünk senkit. A turisztikailag kiemelt helyszíneken még az általánosnál is komolyabb a biztonság, így maximálisan nyugodtak lehetünk utazásunk alatt.
Ajánlatot kérek!

Ár: 773.000 Ft-tól repjegyekkel