Kuala Lumpur & Indonézia

16 nap

Induló árak a választott időpont és létszám függvényében

2 fő 1 szoba 583.000 Ft-tól/fő

A kalkulált ára tartalmazza

 • Budapest – Kuala Lumpur retúr repülőjegy adókkal, illetékekkel, legalább 20 kg feladott poggyásszal
 • A helyszínek közötti utazások költségeit (repülő- és hajójegyeket)
 • Magas minőségű szállások árát az állomások legszebb helyszínein
 • Utasbiztosítást

Az utazás legkedvezőbb ára a választott utazási időszaktól és az utazók számától, életkorától (gyerek kedvezmény) függ.

Utazás Indonéziára

Délkelet Ázsia és azon belül is Óceánia legnagyobb kiterjedésű és egyik legnépszerűbb utazási célpontja vitathatatlanul Indonézia. Az ország teljes egészében szigetország, több mint 17.000 szigetből áll és sehol nem csatlakozik egyik szárazföldi kontinenshez sem. Az elmúlt közel 30 év alatt a Bali szigete lett a régió és a világ egyik legnépszerűbb utazási célpontja, de emellett még rengeteg természetileg, valamint kulturálisan különlegesen színes helyszínt tartogat az utazók számára. Minden szigetnek megvan a maga varázsa és amennyiben van rá lehetőségünk, érdemes több időt eltölteni a számtalan sziget gyönyörű tengerpartjai, hegységei és vízesései között. Számos helyen van lehetőségünk „eredeti” azaz szinte érintetlen dzsungelben túrázni, hegyet mászni vagy közelebbről megismerkedni az itt található igen különleges és színes állatvilággal. Indonézia tengeri élővilága is lenyűgöző, így ittlétünk alatt legalább egy sznorkel túrát érdemes beiktatni, de a legtöbb helyen van lehetőségünk búvárkodásra is.

Az útvonalon szereplő fontosabb megállók

Kuala Lumpur: A méltán híres maláj főváros számos látnivalóval várja az odalátogatókat. A „Petronas Twin-Towers” és a „KL Tower” mellett igazán sok gyönyörű épületet látni városszerte. A nagy, csillogó bevásárlóközpontok és templomok mellett a város népessége is igen sokszínű. A beszélt nyelveket tekintve a maláj, az angol, és a kínai a legnépszerűbb. A külvárosban található a „Batu Caves” egy turisták által közkedvelt hindu szent hely, amely az elmúlt években a majmok otthona is lett.

Jogjakarta: Indonézia egyik legismertebb turisztikai központja a Jáva sziget közepén helyezkedik el. A közelben található a világ legnagyobb buddhista temploma a Borobudur és szinte mellette Indonézia legnagyobb hindu templomegyüttese a Prambanan. A városnak egy működő vulkánja is van a Merapi, mely szabadon látogatható, aki szeretne, egészen a kürtőig felsétálhat.

Bali: Talán a világ egyik legismertebb turista célpontja. Szinte mindenki megtalálhatja a neki tetsző tevékenységet ezen az igazán gyönyörű szigeten az extrém sportot űzőktől a csendes, nyugodt pihenést kedvelőkig mindenre van lehetőség. A három vulkán közül az aktív „Gunung Agung” egyben a sziget legmagasabb pontja is a maga 3142 méterével. A balinéz kultúra igazán magával ragadó, de az iszlám és a hindu vallás is képviselteti magát a szigeten.

Gili Air: Ez a csöppnyi kis sziget maga a megtestesült paradicsom. Lombok közvetlen közelében található, hajóval alig több, mint 20 perc. A sziget körül szinte mindenhol korallzátony található, így a sznorkelezés és a búvárkodás nagyon kedvelt tevékenység errefelé. A nagyságát tekintve tényleg apró, nagyjából 1-1,5 óra alatt körbe lehet sétálni. Saját klímával rendelkezik, így még a monszun alatt is igazi kikapcsolódást nyújt ez a falatnyi kis földterület.

Lombok: Bali szomszédos szigete, mely kimondottan nagy kiterjedésű és a hatalmas alvó vulkánja, a Rinjani miatt igen egyedi klímával rendelkezik. Számos vízesést rejt a sziget és sűrű dzsungeleiben nagyon sokféle állat lakik. A hegyi utakon járva sok helyen láthatók majmok, akik nagyon szeretik (ellopni is) a földimogyorót. Akárcsak Bali-n, a nagy hullámok itt is vonzzák a szörfözni vágyókat, de a Rinjani megmászása is egy életre szóló élményt nyújthat.

Fakultatív programlehetőségek Kuala Lumpurban és Indonézián

Kuala Lumpur és Indonézia

 • Petronas-ikertornyok
 • Batu barlangok
 • Borobudur és Prambanan templom – Jogjakarta
 • Vulkán túrák (Merapi, Batur)
 • Fehér homokos tengerpartok
 • Búvárkodás és sznorkelezés
 • Hajókirándulások
 • Nusa Lembongan, Nusa Penida
 • Monkey Forest Ubud
 • Balinéz templomok (Ulun Danu Beratan, Tanah Lot, Uluwatu)
 • Rizsteraszok (Jatiluwik, Tegalalang)
 • Vízesések (Tegenungan, Banyumala)
 • Gili Air, Gili Meno
 • Vízi sportok (Wakeboard, Jetski, SUP)
 • Dzsungel túrák

Az utazás opcionálisan kiegészíthető 3 éjszakás Komodo látogatással, melynek felára 60-70.000 Ft/fő, vagy 4 éjszakás Borneo utazással, melynek felára 75-80.000 Ft/fő

A programokhoz és transzferhez fogunk ajánlani megbízható és jól bevált kontaktot.

Indonézia időjárása – mikor érdemes utazni?

Indonéziában a csapadékos évszak novembertől márciusig tart, ezért a leginkább ajánlott utazási időszak áprilistól októberig terjed.

Tanácsadó munkadíjunk

 • A tanácsadói díjunk a lefoglalt utazás ára után számolódik – mértéke 14-15%
 • Családok, baráti társaságok, csoportok részére tudunk kedvezményt adni
 • Számla ellenében a tanácsadó részére fizetendő készpénzben vagy átutalással

Miért érdemes az ázsiai utazásodhoz az Ázsia Neked utazási tanácsadót választanod?

Utazási iroda Saját szervezés Ázsia Neked
Költséghatékony
Rugalmas
Nem kell szervezned
Professzionális
 • Utazási tanácsadóként az egyéni szervezés és a hagyományos csoportos utazás ideális kombinációját valósítjuk meg
 • Tanácsadóink átfogó személyes tapasztalattal rendelkeznek, rendszeresen utazunk az adott helyszínekre, folyamatosan a legaktuálisabb információk birtokában vagyunk
 • Nagyon jól felépített élménydús, tartalmas utazási javaslatokat állítunk össze, majd szabjuk teljesen személyre az igényeidnek megfelelően
 • Álmaid útját olyan áron valósítjuk meg, amire valószínűleg nem is gondoltál volna
 • Részletes programtervezetet, útleírást és számtalan hasznos tippet kapsz tőlünk
 • Kedvező feltételekkel kötünk mindenre (koronavírusra is) kiterjedő lemondható ideális fedezetű utasbiztosítást és igény esetén útlemondási biztosítást
 • Az utazás árát nem nekünk fogod fizetni, minden közvetlenül a Te nevedre kerül a világ legnagyobb utazási szolgáltatóinál
 • Levesszük a válladról azt a hatalmas mennyiségű munkát és utánajárást, ami az egyéni szervezéssel jár
 • Személyesen találkozunk, átbeszélünk minden részletet az utazással kapcsolatosan
 • A Ti preferenciátok és a mi javaslataink alapján közösen végezzük el a foglalásokat
 • A legszuperebb ár-érték arányú szállásokat fogjuk javasolni, ideális elhelyezkedéssel, megkeressük az aktuális legjobb árakat, ingyenes lemondással foglalunk
 • A foglalások után és az utazásod alatt is fordulhatsz hozzánk kérdésekkel

Ismerd meg az utazási tanácsadás szabadságát részletesen

Tájékoztatunk, hogy az Ázsia Neked csapatának tagjai független utazási tanácsadóként és nem egy utazási iroda munkatársaként  végzik tevékenységüket. Mi, az Ázsia Neked-nél a szervezés terhét és nehézségeit vesszük le a válladról: helyismeretünk és átfogó tudásunk alapján segítünk komplett utazásotok megszervezésében. Többek között a számotokra ideális járatok és szállások megkeresésével, a legkedvezőbb árak megtalálásában, az utazást megelőző teendőkkel, a programokkal való kitöltésben, illetve az adott úthoz ajánlott biztosítások megkötésében (utas- és útlemondás) segítünk. 

Mi semmilyen részvételi díjat nem veszünk át Tőletek, így az utazási szerződések és pénzügyi teljesítések közvetlenül közötted mint ügyfél, és az utazási szolgáltatók között (pl. légitársaság/szállásajánlat) jönnek létre, ezért azok elvárható színvonalú minőségéért és teljesítéséért az általatok kiválasztott, és szerződött szolgáltató lesz felelős. Mivel ezek a cégek az utazási piacon jellemzően több évtizedes nemzetközi múlttal, jogszabályi megfelelőséggel és garanciákkal rendelkeznek, így az Ázsia Neked-nél mi azt gondoljuk, hogy ez számotokra előny, amely minimális kockázatot hordoz. 

A tanácsadáson túl az utazás teljesítéséért, annak megfelelőségéért a utazási irodákkal ellentétben nem csapatunk tagjai tartozunk felelősséggel hanem már a korábban említett globális szolgáltatók, de számíthattok a segítségünkre (tanácsok, alternatívák) amennyiben részetekről vagy a szolgáltató részéről változás merülne fel. Az utazásszervezőnek és az utazásközvetítőnek a felelősségére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket az utazási csomag kapcsán többek között a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi. V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) 6:254. § és az utazási szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekről, különösen az utazási csomagra és az utazási szolgáltatás-együttesre vonatkozó szerződésekről szóló 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet tartalmazza. 

Amennyiben szerződést kötsz velünk, közötted és csapatunk tagjai, mint független utazási tanácsadók között a Ptk. 6:272. §-a szerinti megbízási jogviszony jön létre. Csapatunk tagjainak felelősségéről az ÁSZF-ünk VI.1. pontja rendelkezik, mely szerint a mi felelősségünk az, hogy a legjobb tudásunk szerint segítsük utazásodat, az ÁSZF-ben foglaltak szerint. Bővebb információkért kérünk, fordulj közvetlenül csapatunk tagjaihoz.

A tanácsadód

Molnár Balázs
Indonézia, Malajzia, Thaiföld és Szingapúr specialista

Szüleim rengeteget utaztak a világban, ahova tudtak magukkal is vittek. Ezért már gyermekkorom óta fel akartam fedezni a világot. Legjobban Ázsia nyerte el a tetszésemet és rengeteg tapasztalatot szereztem az utazásaim során.
Gáborral és Zolival már több mint 20 éve ismerjük egymást, nagyon sok kalandunk volt együtt az évek alatt. Tapasztalatainkat most már együtt tudjuk kamatoztatni, hogy minden igényt kielégítő utazásokat tudjunk szervezni, ezért szerencsésnek mondhatom magam, hogy ebben a környezetben dolgozhatok.
2019 óta foglalkozom utazásszervezéssel az Ázsia Neked-nél. Azóta igyekszem minél több időt a térségben tölteni, hogy a lehető legtöbb információt tudjam gyűjteni és minél jobb lehetőségeket tudjak ajánlani utasaimnak.

Kedvcsináló Kuala Lumpurról

COVID információk

A Malajziába való utazáshoz most már nem szükséges a Covid oltás megléte, emellett mindenféle teszt nélkül be lehet utazni az országba, és nincs karantén kötelezettség sem. Malajzia elfogad minden Magyarországon használt COVID oltást, ideértve az orosz „Sputnik V”-t is. A Magyarországra való visszatérés is teljesen kötelezettségmentes.
Indonéziába való utazáshoz már nem szükséges a Covid oltás megléte, nem kell indulás előtti PCR teszt, valamint karantén kötelezettség sincs. A beutazás után semmilyen korlátozás nem érint minket és minden turisztikai látnivaló szabadon látogatható.

Repülőút hossza

Magyarországról átlagosan összesen 16-18 óra repüléssel, 1 átszállással lehet Indonéziába utazni.

Időeltolódás

Az időeltolódás Indonéziában a magyar időhöz képest nyáron +6, télen +7 óra.

Konnektor átalakító

Indonéziában a hálózat 220V-os, általában G és F típusú (európai és brit szabványú) aljzatokkal találkozunk, átalakítóra általában nincs szükség.

Vízum

Indonéziába a COVID előtti időszakban előzetes vízumigénylés nélkül lehetett utazni, érkezéskor „Visa On Arrival” típusú ingyenes 30 napos vízumot kaptunk. Jelenleg a vízumért fizetnünk kell, érkezéskor kapjuk meg (vagy online is igényelhető) és kb. 10.000 Ft-ba kerül.

Árak

Indonézia a térség egyik legkedvezőbb árú országa, az étkezés és a programok kb. 20-30%-kal olcsóbbak, mint Magyarországon.

Biztonság

Indonéziában, főleg a turisztikailag kiemelt helyszíneken tökéletes a közbiztonság.

Ajánlatot kérek!